Στην προσαγωγή έξι ατόμων προχώρησε αιφνιδιαστικά το απόγευμα της Μεγάλης Τρίτης η Αντιτρομοκρατική. Οι πέντε φέρονται να εμπλέκονται, άμεσα ή έμμεσα, στην υπόθεση ληστείας της Αγροτικής Τράπεζας στον Φιλώτα Φλώρινας, λίγες ημέρες πριν τη ληστεία στο Βελβεντό. O έκτος αφέθηκε ελεύθερος, επειδή δεν προέκυψαν στοιχεία εμπλοκής του στην υπόθεση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι υπόλοιποι πέντε παραμένουν στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αθηνών και ανακρίνονται.

Ειδικότερα, δύο εκ των προσαχθέντων ήταν καταζητούμενοι και ελέγχονται για συνέργεια στη ληστείας στον Φιλώτα Φλώρινας. Οι πληροφορίες από τη ΓΑΔΑ αναφέρουν ότι αυτή τη στιγμή εξετάζεται το ενδεχόμενο συμμετοχής των δύο αυτών ατόμων και στη ληστεία του Βελβεντού Κοζάνης.

Σύμφωνα, πάντα, με διαρροές, πρόκειται για τους Φοίβο Χαρίση-Πούλο και Ανάργυρο Ντάλιο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Oι υπόλοιποι τρεις προσαχθέντες, φέρονται να τους φιλοξενούσαν. Πρόκειται για γνώριμους στην Αντιτρομοκρατική η οποία εξετάζει την εμπλοκή τους σε ληστείες ή άλλες ενέργειες, εξετάζοντας DNA και αποτυπώματα. Κατά τις ίδιες πηγές τα τρία αυτά άτομα εντοπίστηκαν σε καφετέρια της Νέας Φιλαδέλφειας όπου έσπευσαν οι άνδρες της Αντιτρομοκρατικής αξιοποιώντας πληροφορίες.

Ποιοι είναι οι Φοίβος-Χαρίσης Πούλος και Ανάργυρος Ντάλιος

Ο 23χρονος Φοίβος Χαρίσης – Πούλος είναι γιος του γνωστού συνδικαλιστή Γιώργου Χαρίση, αντιπροέδρου της ΠΟΕ- ΟΤΑ.

Ο 22χρονος Αργύρης Ντάλιος είναι γιος απόστρατου αξιωματικού της Αντιτρομοκρατικής ο οποίος κατάγεται από την περιοχή της Φθιώτιδας.

Σε βάρος τους είχαν εκδοθεί στις 15 Φεβρουαρίου από τον Ειδικό Ανακριτή εντάλματα σύλληψης με τα οποία κατηγορούνται για ένταξη και συμμετοχή σε οργάνωση, καθώς και απλή συνέργεια σε ληστεία από κοινού στις 28 Νοεμβρίου 2012 στο υποκατάστημα της Αγροτικής Τράπεζας στον Φιλώτα Φλώρινας, από δράστες που είχαν καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους.

Η αστυνομία φέρεται να έφτασε στα ίχνη τους καθώς είχε «παγιδεύσει» κινητό τηλέφωνο με το οποίο συνομιλούσαν οι Χαρίσης Πούλος και Ντάλιος.

Σύμφωνα με πληροφορίες την Μ. Τετάρτη αναμένεται να οδηγηθούν στον ανακριτή.

   

Αριστερά: Ο Φοίβος Χαρίσης-Πούλος. Δεξιά: Ο Αργύρης Ντάλιος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης