Το πρωί της Πέμπτης 21 Δεκεμβρίου έχει κληθεί στην εισαγγελία Πειραιά και στο γραφείο της εισαγγελέως Ειρήνης Τζίβα ο εφοπλιστής-εκδότης Βαγγέλης Μαρινάκης προκειμένου, όπως επισημαίνεται στην έγκληση, να δώσει ανωμοτί εξηγήσεις ως ύποπτος για τα στοιχεία που τον εμπλέκουν στην δυσώδη υπόθεση αγοράς, διακίνησης και πώλησης τριών τόνων ηρωίνης που φορτώθηκε στον Περσικό Κόλπο επί του ναρκόπλοιου Noor1 και εκφορτώθηκε στην Ελευσίνα για να αποθηκευτεί στις δύο κρύπτες του κυκλώματος στην Φιλοθέη και στο Κορωπί. 

Πρόκειται για τη μεγαλύτερη ποσότητα ηρωίνης που έχει εντοπιστεί ποτέ από τις διωκτικές Αρχές στην Ευρώπη. Μαζί με τον Β. Μαρινάκη αλλά με διαφορετικά «ραντεβού» έχουν κληθεί να δώσουν εξηγήσεις επίσης ως ύποπτοι οι άμεσοι συνεργάτες του εφοπλιστή, δηλαδή ο Νίκος Συντυχάκης, ανώτερο στέλεχος της εταιρείας Capital, ο Βαγγέλης Μπαϊρακτάρης, δικηγόρος στον Πειραιά και ο Ηλίας Τσακίρης, γνωστός ασφαλιστής στο λιμάνι. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Κατά τους νομικούς κύκλους που παρακολουθούν την υπόθεση, ενδεχομένως ο Βαγγέλης Μαρινάκης δεν θα παρουσιαστεί σήμερα στην εισαγγελία αλλά θα στείλει δικηγόρο και θα ζητήσει προθεσμία για την νομική προετοιμασία του επιχειρώντας με αυτόν τον τρόπο να κερδίσει χρόνο λόγω και των εορτών. Υπάρχει βεβαίως και το ενδεχόμενο να παρουσιαστεί ο ίδιος στο γραφείο της εισαγγελέως Ειρήνης Τζίβα. 

Ανεξαρτήτως σεναρίου, η υπόθεση Noor1 πέρασε αμετάκλητα πια στην τελευταία φάση της εισαγγελικής έρευνας η οποία θα καταλήξει στην απόδοση ευθυνών ως προς τους «εγκεφάλους» σε αυτή την υπόθεση. Και αυτό διότι η δίκη για το Noor1 που διεξήχθη το 2015 και έληξε το 2016 δεν εντόπισε τους «εγκεφάλους» της εγκληματικής οργάνωσης. 

Προκαλεί βεβαίως εντύπωση το γεγονός ότι από τη Δευτέρα, ημέρα κατά την οποία ο Β. Μαρινάκης έλαβε εγγράφως την κλήση της εισαγγελίας για να δώσει εξηγήσεις ως ύποπτος έως και σήμερα, η είδηση δεν έτυχε της δημοσιότητας που ένα τέτοιο γεγονός επιβάλλει, με τα ελληνικά ΜΜΕ -και με μόνη εξαίρεση την εφημερίδα «Δημοκρατία»- να μην ασχολούνται με το ζήτημα αν και το zougla.gr ενημέρωσε αμέσως την κοινή γνώμη με λεπτομερές ρεπορτάζ για τις εξελίξεις στην υπόθεση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σημειώνεται ότι από την περασμένη Παρασκευή ο Βαγγέλης Μαρινάκης βρίσκεται στο στόχαστρο της Δικαιοσύνης με διπλό σκόπευτρο. Από τη μία με την υπόθεση Noor1 και από την άλλη με την αναίρεση στην οποία προέβη ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου κ. Βουρλιώτης επί του βουλεύματος του Συμβουλίου Εφετών για τα στημένα του ποδοσφαίρου, επαναφέροντας στο προσκήνιο τις δύο βασικές κατηγορίες κατά Μαρινάκη, δηλαδή συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση και απόπειρα δολοφονίας.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης