Προσεχώς αυτόματοι πωλητές γάλακτος σε Αλεξανδρούπολη και Κομοτηνή

Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 2 Νοεμβρίου 2015, 13:31
Προσεχώς αυτόματοι πωλητές γάλακτος σε Αλεξανδρούπολη και Κομοτηνή
Τον Φεβρουάριο του 2016 πρόκειται τελικά να λειτουργήσουν οι δύο αυτόματοι πωλητές (ΑΤΜ) γίδινου γάλακτος που στήνει σε Αλεξανδρούπολη και Κομοτηνή ο Κτηνοτροφικός Συνεταιρισμός «Θρακών Αμνός», όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρός του Χρήστος Παρασχούδης.

Το κατάστημα στην Αλεξανδρούπολη έχει «κλείσει» και οι εργασίες εντός του χώρου βρίσκονται ήδη στο τελικό στάδιο, ενώ αναφορικά με τον χώρο που θα φιλοξενήσει το δεύτερο ΑΤΜ γίδινου γάλακτος στην Κομοτηνή, ο κ. Παρασχούδης υπογράμμισε: «Είμαστε μεταξύ τριών καταστημάτων και εντός της επόμενης εβδομάδας θα λάβουμε την τελική μας απόφαση και θα πέσουν οι υπογραφές».

Υπενθυμίζεται ότι οι δύο αυτόματοι πωλητές (ΑΤΜ) γίδινου γάλακτος ήρθαν από το Ισραήλ και σύμφωνα με τον αρχικό σχεδιασμό επρόκειτο να τεθούν σε λειτουργία στις αρχές Σεπτεμβρίου, ωστόσο τα capital control φρέναραν ελαφρώς τη διαδικασία.

Στόχος της πιλοτικής προσπάθειας είναι τα μηχανήματα αυτά να αποτελέσουν τον ενδιάμεσο κρίκο μεταξύ του παραγωγού και του καταναλωτή στην ευρύτερη περιοχή, ενώ, μακροπρόθεσμα, οι άνθρωποι του συνεταιρισμού σκοπεύουν, σε συνεργασία με αγρότες και κτηνοτρόφους της Β. Ελλάδας, να προχωρήσουν στη δημιουργία μίνι-μάρκετ, μέσω των οποίων θα διανέμονται φθηνά, ποιοτικά προϊόντα, με την προστιθέμενη αξία να την καρπώνονται οι ίδιοι.

«Φιλοδοξία μας είναι να εφοδιάσουμε με παστεριωμένο γίδινο γάλα τουλάχιστον όλες τις πρωτεύουσες νομών στη Β. Ελλάδα» τόνισε ο κ. Παρασχούδης, προσθέτοντας ότι το εγχείρημα μακροπρόθεσμα αφορά και σε παστερίωση και τυποποίηση και άλλων προϊόντων, όπως το γιαούρτι.

Το ΑΤΜ γίδινου γάλακτος θα έχει ηλεκτρονικό πίνακα, όπου ο καταναλωτής θα μπορεί να δει την ημερομηνία παστερίωσης και λήξης.

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 2 Νοεμβρίου 2015, 13:34