Προσφυγή Φωτόπουλου στο ΣτΕ για απομάκρυνση του Αθανασόπουλου από το Τ.Α.Ι.Π.Ε.Δ.

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 16 Νοεμβρίου 2012, 17:50
Προσφυγή Φωτόπουλου στο ΣτΕ για απομάκρυνση του Αθανασόπουλου από το Τ.Α.Ι.Π.Ε.Δ.
Την ακύρωση του διορισμού του Παν. Αθανασόπουλου στη θέση του προέδρου του Ταμείου Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (Τ.Α.Ι.Π.Ε.Δ. Α.Ε.) και του διευθύνοντος συμβούλου Ι. Εμίρη ζητούν με προσφυγή τους στο ΣτΕ ο πρόεδρος της Γ.Ε.Ν.Ο.Π.–Δ.Ε.Η. Νικ. Φωτόπουλος και άλλα 18 μέλη Διοικητικών Συμβουλίων Σωματείων του ευρύτερου Δημοσίου τομέα (Δ.Ε.Η., Ε.Υ.Δ.Α.Π., Ο.Λ.Π., Ο.Λ.Θ., Δ.Ε.Σ.Φ.Α., κ.λπ.).

Οι 19 συνδικαλιστές με δικηγόρο την βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Ζωή Κωνσταντοπούλου χαρακτηρίζουν αντισυνταγματική και παράνομη την από 7.9.2012 απόφαση της Γενικής Συνέλευσης του επίμαχου Ταμείου (Τ.Α.Ι.Π.Ε.Δ.) επικαλούμενοι παραβίαση του Συντάγματος.

Αυτή συνίσταται στην έλλειψη κατεπείγοντος (το οποίο επικαλείται η απόφαση), ενώ όπως τονίζουν στην απαιτούμενη γνωμοδότηση της αρμόδιας Επιτροπής της Βουλής δεν σχηματίστηκε η προβλεπόμενη πλειοψηφία των 2/3 των μελών της, καθώς οι θετικές ψήφοι ήταν 9 και οι αρνητικές 6. Δεν συγκροτήθηκε δηλαδή ο απαιτούμενος αριθμός των 10 θετικών ψήφων.

Όπως υποστηρίζουν μάλιστα παράνομα ο πρόεδρος της επιτροπής της Βουλής προχώρησε στην έκδοση έγγραφης έκθεσης προς τον αρμόδιο υπουργό Οικονομικών για τη θετική γνώμη της επιτροπής, καθώς στην ουσία δεν σχηματίστηκε σύμφωνη γνώμη.

Η υπόθεση με απόφαση του προέδρου του Συμβουλίου της Επικρατείας Κ. Μενουδάκου, θα συζητηθεί στην Ολομέλεια του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου.

Επιμέλεια: Μαριάννα Μαρμαρά

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 16 Νοεμβρίου 2012, 17:50