Αίτηση εξαίρεσης υπέβαλε μέσω των συνηγόρων του ο Ηλίας Κασιδιάρης σε βάρος των Εφετών ανακριτριών Ιωάννας Κλάππα και Μαρίας Δημητροπούλου που χειρίζονται την υπόθεση της Χρυσής Αυγής.

Στην αίτησή του ο Ηλίας Κασιδιάρης θεωρεί ότι υπάρχουν υπόνοιες μεροληψίας σε βάρος τους, υποστηρίζοντας ότι δεν είναι σε θέση να διενεργήσουν ασφαλή ανάκριση. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ισχυρίζεται δε, ότι οι δύο ανακρίτριες διαρρέουν κλήσεις σε κατηγορουμένους και άλλες ανακριτικές ενέργειες παρεμβαίνοντας άμεσα στις πολιτικές εξελίξεις ενόψει των εκλογών.

Αναφέρεται επίσης στη μήνυση σε βάρος τους για παράβαση καθήκοντος για τις λάθος ημερομηνίες στα εντάλματα προσωρινής κράτησης των Γιώργου Γερμενή, Παναγιώτη Ηλιόπουλου και Στάθη Μπούκουρα.

Ο κατηγορούμενος επικαλείται τέσσερις λόγους για τους οποίους ζητεί την εξαίρεση τόσο της κας Κλάπα όσο και της επίκουρης ειδικής εφέτη Μαρία Δημητροπούλου. Μεταξύ άλλων αναφέρει:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Α) Η κα Ιωάννα Κλάπα – Χριστοδουλέα απέκρυψε λόγους που από μόνοι τους προκαλούν για το πρόσωπο της υπόνοιες μεροληψίας, αναφορικά με την δυνατότητα να επιδείξει στον χειρισμό της υποθέσεως αμερόληπτη και απροκατάληπτη κρίση, προκάλεσαν δε στο ευρύ κοινό τις αυτές υπόνοιες αφού γίναμε λήπτες πολλών καταγγελιών για τον ηγετικό ρόλο του συζύγου της στο κεντρικό πολιτικό σχεδιασμό της ΔΗ.ΜΑΡ. που μας θεωρεί ιδεολογικό του εχθρό. Απέκρυψε κομματικές θέσεις και αξιώματα του στενού της οικογενειακού περιβάλλοντος και γεγονότα ως αναλύθηκαν ανωτέρω στους συναδέλφους της, οι οποίοι αγνοώντας τες στερήθηκαν την δυνατότητα να την αξιολογήσουν σε σχέση με την υπόθεση που της ανατέθηκε. Η έντονη πολυετής και επίσημη πολιτική/κομματική ενασχόληση του στενού της οικογενειακού της περιβάλλοντος,προκαλεί εμφανή δυσπιστία για την αμεροληψία της έναντι μας.

Β) Οι καθών Ειδικές Ανακρίτριες αποδεδειγμένα πλέον προέκυψε ότι δεν είναι σε θέση να διενεργήσουν ασφαλή ανάκριση, συνιστάμενο στο γεγονός ότι αδυνατούν να αποτρέψουν την δημοσιοποίηση του ανακριτικού υλικού, με αποτέλεσμα τον διασυρμό μου/μας ως κατηγορούμενου/ων και την στρέβλωση της αληθείας, την ανοχή δε στους δράστες παράνομων πράξεων εις βάρος μου/μας και την αποχή από κάθε αυτεπάγγελτη δικαστική ενέργεια αναζήτησης τους. Παράλληλα διαρρέουν και προαναγγέλλουν επικείμενες κλήσεις κατηγορουμένων και άλλες ανακριτικές ενέργειες παρεμβαίνοντας ανεπίτρεπτα στις πολιτικές εξελίξεις και δη στις αυτοδιοικητικές εκλογές

Γ) Οι καθών Ειδικές Ανακρίτριες ερευνώνται πλέον κατόπιν υποβολής εγκλήσεως για το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος, αφού προέκυψε ότι η απόφαση περί προφυλάκισης των τριών Βουλευτών του κόμματος μας, Γερμενή, Ηλιόπουλου και Μπούκαρα, ήταν προειλημμένη, γεγονός που αποδεικνύει ότι η κρίση τους δεν είναι αμερόληπτη και αδιάβλητη.

Δ) Η εκδήλωση της συλλογιστικής κρίσης (ιδεοληψίας) της Τακτικής Ειδικής Ανακρίτριας κας Ιωάννας Κλάπα- Χριστοδουλέα κατά την εκτέλεση του ανακριτικού της έργου γεγονός είναι, ως προκύπτει και από την πανομοιότυπη φρασεολογία αλλά και την πληθώρα των παραδειγμάτων που προηγήθηκαν, ότι κατά τρόπο αντικειμενικό ταυτίζεται με πολιτικές ανακοινώσεις, Αρχές και Θέσεις των δεδηλωμένων πολιτικών μας αυτοαποκαλούμενων εχθρών, αποδεικνυόμενου και εκ του λόγου αυτού τη μεροληψία που την διακατέχει.

Συλλογιστική κρίση (ιδεοληψία) που προφανώς υιοθετεί και η Επίκουρη Ειδική Ανακρίτρια κα Μαρία Δημητροπούλου- Ανδρεάδου».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης