Με προσφυγή τους στο Συμβούλιο της Επικρατείας, κάτοικοι και τοπικοί φορείς στην Κρήτη προσπαθούν να σταματήσουν την κατασκευή του αιολικού -αντλητικού -υδροηλεκτρικού συστήματος παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από την εταιρεία «Υδροαιολική Αιγαίου» που αφορά και τους τέσσερις νομούς του νησιού.

Στην προσφυγή, η οποία υπογράφεται από 11 σωματεία και συλλόγους, τον Δήμο Πλατανιά Χανίων και 1.123 κατοίκους, το έργο χαρακτηρίζεται «φαραωνικό».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι προσφεύγοντες ζητούν να ακυρωθεί ως αντισυνταγματική, παράνομη και αντίθετη στην ευρωπαϊκή νομοθεσία η έγκριση περιβαλλοντικών όρων για την κατασκευή σε όλους τους νομούς της Κρήτης του επίμαχου αιολικού-αντλητικού-υδροηλεκτρικού συστήματος για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας.

Για το επίμαχο έργο θα κατασκευαστούν ταμιευτήρες χωρητικότητας 1,2 εκατομμυρίων τ.μ. οι οποίοι θα γεμίζουν και από νερό γεωτρήσεων.

Οι κάτοικοι υποστηρίζουν ότι το έργο θα βλάψει ανεπανόρθωτα τόσο την ποιότητα ζωής τους όσο και το φυσικό περιβάλλον, ενώ τονίζουν πως δεν προηγήθηκε, όπως επιβάλλει η νομοθεσία, η έγκριση προγράμματος ανάπτυξης υδάτινων πόρων και σχέδιο διαχείρισης υδατικών πόρων του νησιού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης