Μετά τον θόρυβο που προκάλεσαν οι διαδοχικές αναρτήσεις στα social media της ιατρού Δωροθέας Βουτσελά η οποία ασκεί το επάγγελμά της στα Τρίκαλα και η οποία επιδεικνύει αντικοινωνική συμπεριφορά έναντι των μη εμβολιασμένων πολιτών, η «Ζούγκλα» απέστειλε επιστολές στον Ιατρικό Σύλλογο Τρικάλων, καθώς και στον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο.

Διαβάστε το κείμενο προσφυγής της «Ζούγκλας» στην ιατρική κοινότητα:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Κυρίες και Κύριοι

Η Ιατρός Παθολόγος Δωροθέα Βουτσελά ασκεί την Ιατρική στα Τρίκαλα Θεσσαλίας και, όπως συνάγεται από αναρτήσεις στο Διαδίκτυο, σπούδασε στο Πλέβεν της Βουλγαρίας.

Το 2018 η κυρία Βουτσελά είχε θέσει υποψηφιότητα συμμετέχοντας στις αρχαιρεσίες του Ιατρικού Συλλόγου Τρικάλων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η συγκεκριμένη γιατρός με αναρτήσεις της στο Διαδίκτυο δημοσιοποιεί τις απόψεις της για μείζονα ζητήματα που αφορούν την Πανδημία, τους πολίτες, την κοινωνία γενικότερα. Πρόκειται για αναφαίρετο δικαίωμά της.

Ωστόσο, εξακολουθεί να είναι ιατρός που ασκεί το επάγγελμά της και άρα η επιστημονική και κοινωνική συμπεριφορά της υπάγεται σε μια σειρά από κανόνες δεοντολογίας.

Είναι λοιπόν απόλυτα οξύμωρο το γεγονός ότι η κυρία Δωροθέα Βουτσελά σε πρόσφατες αναρτήσεις της στο Διαδίκτυο φθάνει στο σημείο να απευθύνεται με απαξιωτικούς και χυδαίους, αλλά και πέραν κάθε δεοντολογίας, χαρακτηρισμούς προς πολίτες, ακόμη και ασθενείς, οι οποίοι δεν έχουν εμβολιαστεί. Με ανεπίτρεπτες και αγοραίες εκφράσεις που δεν εκστομίζονται από επιστήμονα, η Δωροθέα Βουτσελά απευθύνεται σε μη εμβολιασμένους συμπολίτες της ή νυν, αλλά και πιθανώς μελλοντικούς ασθενείς, χρησιμοποιώντας χαρακτηρισμούς όπως «Βήχουν σαν γουρούνια» ή «Τα ζώα». Πρόκειται για φρασεολογία η οποία αιφνιδιάζει με την επιθετικότητα που εκφράζει και ξεπερνά τα επιτρεπτά όρια ανοχής, με συνέπεια να προκαλούνται γενικότερα ερωτήματα στον ευρύτερο κοινωνικό και επιστημονικό της περίγυρο.

Για του λόγου το αληθές, ακολουθούν οι αναρτήσεις της κυρίας Δωροθέας Βουτσελά όπως αυτές εμφανίστηκαν στον προσωπικό της λογαριασμό στο Facebook.

Κατόπιν όλων τούτων, προκύπτει αυτονόητα ένα καίριο ερώτημα: Ποια είναι η θέση του Ιατρικού Συλλόγου Τρικάλων και προφανώς του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου έναντι της δημόσιας συμπεριφοράς της συγκεκριμένης ιατρού απέναντι στους συμπολίτες της; Προκύπτει ή όχι μείζον επιστημονικό και ηθικό ατόπημα; Θα ασχοληθεί ή όχι η ιατρική κοινότητα υπό τη θεσμική της ιδιότητα με αυτό το ζήτημα;

                                                                                                                                    zougla.gr»

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης