Πρόταση για να μεταφερθούν οι μετανάστες σε «εξωτική» νησίδα της Λέσβου, φέρεται να έχει πέσει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων μεταξύ των φορέων του νησιού με την κυβέρνηση για την κατασκευή του νέου κλειστού κέντρου κράτησης.

Σύμφωνα με τον τοπικό τύπο, την ιδέα που φέρεται να εξετάζει η κυβέρνηση, για την μεταφορά μεταναστών στα Τοκμάκια Λέσβου, έριξε στο τραπέζι ο περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου, Κώστας Μουτζούρης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μάλιστα τα «Νέα της Λέσβου» χθες Πέμπτη έγραφαν για παρέμβαση του κυβερνητικού βουλευτή, Χαράλαμπου Αθανασίου, ο οποίος φέρεται να βρίσκεται πίσω από την πρόταση αυτή.

Ωστόσο, σύμφωνα με την ιστοσελίδα stonisi.gr, τα ερωτηματικά είναι πολλά, αφενός γιατί πρόκειται για έναν άσχημο συμβολισμό στα «εξωτικά» νησάκια, αφετέρου γιατί σε αυτά, δεν υπάρχουν οι απαραίτητες εγκαταστάσεις.

Το σύμπλεγμα των μικρών νησιών «Τοκμάκια» βρίσκεται σε απόσταση 5 ναυτικών μιλίων από τον Ασπροπόταμο Μανταμάδου και έχει έκταση 560 στρεμμάτων. Πρόκειται για ακατοίκητες νησίδες, οι οποίεςαποτελούν ελκυστικό προορισμό τα καλοκαίρια για τους τουρίστες που τα επισκέπτονται με καραβάκια από τη Λέσβο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης