Μέχρι το τέλος Μαΐου αναμένεται να προκηρυχθούν οι θέσεις εργασίας εποχικού προσωπικού στους Δήμους, τα Νομικά Πρόσωπα και τις Κοινωφελείς Δημοτικές Επιχειρήσεις του νομού Ρεθύμνου. Μετά την μεγάλη καθυστέρηση που παρατηρείται τη φετινή περίοδο, σε ό,τι αφορά την ενίσχυση των Ο.Τ.Α. με εργαζομένους που θα απασχοληθούν σε ειδικότητες που σχετίζονται με τις αυξημένες ανάγκες λόγω της καλοκαιρινής σεζόν, τα αρμόδια υπουργεία άναψαν το «πράσινο φως» για την υλοποίηση της διαδικασίας, μέσω της οποίας θα ωφεληθεί συγκεκριμένος αριθμός υπαλλήλων, με συμβάσεις έργου οκτάμηνης διάρκειας.

Σύμφωνα με την γενική γραμματέα του Δήμου Ρεθύμνου, κυρία Χρυσούλα Ψαρουδάκη, ο Δήμος Ρεθύμνου έχει εξασφαλίσει έγκριση για την πρόσληψη 48 ατόμων ως εποχικό προσωπικό και η πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος αναμένεται να βγει στον «αέρα», πριν από το τέλος του τρέχοντος μηνός.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Έφτασε η κοινή υπουργική απόφαση με την οποία εγκρίνεται η διαδικασία της πρόσληψης υπαλλήλων με συμβάσεις οκτάμηνης διάρκειας. Η διαδικασία αυτή εξαιρείται από την απαγόρευση προσλήψεων, λόγω της εκλογικής διαδικασίας, κι ευτυχώς που συνέβη αυτό διότι αφενός ο Δήμος έχει ανάγκη να ενισχυθεί με ανθρώπινο δυναμικό και αφετέρου ο κόσμος έχει ανάγκη να εργαστεί. Κι αυτό είναι κάτι που διαπιστώνουμε καθημερινά από τις ερωτήσεις που γίνονται, σχετικά με τις προσλήψεις.

Υπολογίζουμε ότι η πρόσκληση θα βγει σε δεκαπέντε μέρες περίπου, επομένως αν όλα πάνε καλά, από τον Ιούνιο οι εργαζόμενοι θα βρίσκονται στις θέσεις τους», δήλωσε στα «Ρ.Ν.» η κυρία Ψαρουδάκη.

Σύμφωνα με την γενική γραμματέα του Δήμου Ρεθύμνου, ο μεγαλύτερος αριθμός εποχικών υπαλλήλων, που θα συνάψει συμβάσεις οκτάμηνης διάρκειας, θα απασχοληθεί στην Υπηρεσία Καθαριότητας και στην Τεχνική Υπηρεσία, αν και οι ανάγκες είναι αυξημένες σε διάφορους τομείς που σχετίζονται με την καθημερινότητα. Οι προσλήψεις θα γίνουν υπό την εποπτεία του ΑΣΕΠ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ολοκληρώθηκε η διαδικασία των δίμηνων συμβάσεων

Εν τω μεταξύ, εξαιτίας της μεγάλης καθυστέρησης που παρατηρήθηκε στις προσλήψεις εποχικού προσωπικού οκτάμηνης διάρκειας, με ευθύνη του κράτους, καθώς οι Δήμοι είχαν συγκεντρώσει τις ανάγκες τους και είχαν αποστείλει τα σχετικά αιτήματα, εδώ και πολύ καιρό, ο Δήμος Ρεθύμνου προχώρησε πρόσφατα σε προσλήψεις εργαζομένων με συμβάσεις δίμηνης διάρκειας. Η επιλογή αυτή αποτέλεσε μονόδρομο, καθώς κινδύνευε να τιναχτεί στον «αέρα» το έργο της καθαριότητας στην πόλη και στους οικισμούς του μητροπολιτικού Δήμου, λόγω λήξεως των συμβάσεων των προηγούμενων εργαζομένων.

«Πάγωσε» η αξιολόγηση προσωπικού

Όπως συμβαίνει στους Ο.Τ.Α. ολόκληρης της χώρας, έτσι και στο Δήμο Ρεθύμνου, παρατείνεται, λόγω των εκλογών, η εφαρμογή της αξιολόγησης του προσωπικού στους Δήμους και στις Περιφέρειες.

Η τελική έκθεση αξιολόγησης για το προσωπικό των υπουργείων μετατίθεται κατά ένα μήνα, για τις 18 Ιουλίου, ενώ για τους ΟΤΑ α’ και β’ βαθμού -λόγω των εκλογικών περιορισμών- προβλέπεται δίμηνη παράταση και ως προθεσμία για την τελική έκθεση τίθεται η 31η Αυγούστου.

ΠΗΓΗ: rethnea.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης