Το Συμβούλιο Εφετών της Αθήνας θα κρίνει την προφυλάκιση ή μη του πρώην στελέχους του ΟΤΕ Δημήτρη Αυλωνίτη που απολογήθηκε στους εφέτες ανακριτές για την υπόθεση των «μαύρων ταμείων» της Siemens.
 
Για την προφυλάκιση του πρώην διευθυντικού στελέχους του ΟΤΕ ανέκυψε διαφωνία ανάμεσα στον εφέτη Νίκο Πιπιλίγκα, ο οποίος είχε την άποψη ότι πρέπει να αφεθεί ελεύθερος με εγγυοδοσία 150.000 ευρώ και απαγόρευση εξόδου από τη χώρα, και τον εισαγγελέα Γαληνό Μπρη που ζήτησε την προφυλάκισή του.
 
Έτσι, τη διαφωνία θα κληθεί να λύσει το αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο. Το πρώην στέλεχος του ΟΤΕ Δ. Αυλωνίτης, ο οποίος αφέθηκε ελεύθερος, κατηγορείται για παθητική δωροδοκία και νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα σχετικά με τη σύμβαση 8002 που υπέγραψε ο Οργανισμός με τη Siemens για την ψηφιοποίηση του δικτύου του, επί υπουργίας του Τάσου Μαντέλη.

Στους εφέτες ειδικούς ανακριτές πρόκειται ν’ απολογηθούν τις επόμενες ημέρες άλλα τέσσερα πρώην στελέχη του ΟΤΕ, που φέρονται να εμπλέκονται στην επίμαχη σύμβαση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ανάμεσά τους και ένα νέο πρόσωπο, στο οποίο έφθασαν οι Αρχές από την κίνηση των τραπεζικών λογαριασμών του καταζητούμενου άλλοτε διευθυντικού στελέχους της Siemens, Χρήστου Καραβέλα.

Η ανάλυση των λογαριασμών εντόπισε εκροές από λογαριασμούς που ανήκαν στον Καραβέλα προς λογαριασμό με την κωδική ονομασία «KORONΙ». Ο λογαριασμός βρέθηκε ότι αντιστοιχούσε στον συγκεκριμένο υπάλληλο που κατάγεται από την Κορώνη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης