Προσωρινή η λύση που δόθηκε για το αιμοδυναμικό του νοσοκομείου Ρόδου

Προσωρινή η λύση που δόθηκε για το αιμοδυναμικό του νοσοκομείου Ρόδου
Τον κώδωνα του κινδύνου συνεχίζει να κρούει ο αντιπρόεδρος της Βουλής και πρώην υπουργός Υγείας κ. Δημήτρης Κρεμαστινός για το αιμοδυναμικό εργαστήριο στο νοσοκομείο της Ρόδου.

Ο καθηγητής καρδιολογίας και βουλευτής Δωδεκανήσου, μιλώντας στα τοπικά μέσα ενημέρωσης της Ρόδου εξήγησε ότι το ζήτημα δεν λύθηκε, παρά μόνο προσωρινά και πως εξυπηρετούνται με αυτό τον τρόπο μόνο τα χρόνια προβλήματα και όχι τα έκτακτα, τονίζοντας ουσιαστικά ότι κανείς δεν θα πρέπει να εφησυχάσει.

Πιο συγκεκριμένα δήλωσε: «Όπως ξέρετε το αιμοδυναμικό εργαστήριο είναι η ψυχή της καρδιολογικής κλινικής και το χρειαζόμαστε όταν κάποιος υποστεί ένα έμφραγμα. Μέσα στο πρώτο τρίωρο ο ασθενής θα πρέπει να υποβληθεί σε όλες τις απαραίτητες εξετάσεις ώστε να μην καταστραφεί κομμάτι της καρδιάς ή χαθεί μια ανθρώπινη ζωή.

Για να γίνει αυτό χρειαζόμαστε τρεις τουλάχιστον γιατρούς στο αιμοδυναμικό. Ούτε ο ένας φτάνει ούτε οι δύο καλά-καλά. Θέλουμε τρεις. Γιατί δεν μπορεί ένας άνθρωπος επί 24ωρου βάσεως να κάνει αυτή τη δουλειά. Άρα λοιπόν θέλουμε τρεις γιατρούς και πρέπει να πιεστεί το υπουργείο προς αυτή την κατεύθυνση.

Τώρα ήρθε ο κ. Αντωνιάδης ο οποίος όπως ξέρετε εκπαίδευσε τους γιατρούς όταν άνοιξε το αιμοδυναμικό και έχει μεγάλη εμπειρία, αλλά δεν μπορεί να βρίσκεται εδώ επί 24ωρου βάσεως. Εξυπηρετεί μόνο τα χρόνια προβλήματα. Είναι υποχρεωμένος να πηγαίνει να βλέπει τους ασθενείς του και στο Αττικό.

Πρέπει να το καταλάβουμε όλοι αν θέλουμε να προστατεύσουμε τη ζωή μας, μικρή σημασία έχει αν είσαι επώνυμος ή ανώνυμος, και να κινητοποιηθούμε όλοι και η Τοπική Αυτοδιοίκηση και εμείς, ώστε το υπουργείο να πιεστεί και να αποσπάσει γιατρούς από άλλα αιμοδυναμικά εργαστήρια έως ότου έρθουν κανονικοί γιατροί, οι οποίοι θα είναι γιατροί ενσωματωμένοι στο νοσοκομείο της Ρόδου.

Αυτός πρέπει να είναι ο στόχος μας. Δεν πρέπει να πανηγυρίζουμε ότι ήρθε ένας πολύ καλός γιατρός και αυτός θα καλύψει το πρόβλημα. Το πρόβλημα δεν καλύπτεται ποτέ από ένα γιατρό, όσο καλός κι αν είναι.

Σε ό,τι αφορά στην παρέμβαση της Εισαγγελέως Ρόδου για τα προβλήματα του νοσοκομείου υπογράμμισε: «Η δικαιοσύνη θα κάνει την δουλειά της, αλλά τα προβλήματα δεν λύνονται στα δικαστήρια. Τα προβλήματα λύνονται από εμάς. Εμείς δεν πρέπει να βλέπουμε το θέμα, ως θέμα δικαστικό».

ΠΗΓΗ: rodiaki.gr

Τελευταία ενημέρωση: Κυριακή, 27 Μαρτίου 2016, 05:04