Προσοχή: απατεώνες ξεγελούν ηλικιωμένους

Προσοχή: απατεώνες ξεγελούν ηλικιωμένους
Ηλικιωμένη γυναίκα ξεγέλασε 29χρονος ο οποίος, προσποιούμενος τον ασφαλιστή, της απέσπασε 600 ευρώ ως δήθεν χρέος του γιου της.

Η απάτη εξιχνιάστηκε από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Κιλκίς, οι οποίοι σχημάτισαν δικογραφία σε βάρος 29χρονου που ταυτοποιήθηκε ως δράστης της απάτης που έγινε στο Χωρύγι Κιλκίς σε βάρος 75χρονης.

Με αφορμή το περιστατικό, η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Περιφέρειας της Κεντρικής Μακεδονίας υπενθυμίζει μερικές απλές αλλά ιδιαίτερα χρήσιμες συμβουλές ασφαλείας για υπερήλικες:

-Να είστε ιδιαίτερα επιφυλακτικοί όταν άγνωστοι προσπαθήσουν είτε αυτοπρόσωπα είτε τηλεφωνικά να σας πείσουν για την καταβολή χρηματικού ποσού με οποιοδήποτε πρόσχημα.
-Να μη δέχεστε σε καμία περίπτωση άγνωστα άτομα να σας οδηγήσουν σε πιστωτικό Κατάστημα ή ΑΤΜ για ανάληψη χρηματικού ποσού.
-Να έχετε πάντα διαθέσιμους τους τηλεφωνικούς αριθμούς με τους οποίους πρέπει να επικοινωνήσετε σε περίπτωση ανάγκης (Αστυνομία, Πυροσβεστική, Νοσοκομεία, στενοί συγγενείς κ.ά.).
-Προσπαθήστε να συγκρατήσετε τα χαρακτηριστικά των δραστών, καθώς και των οχημάτων με τα οποία κινούνται (αριθμό κυκλοφορίας, μάρκα οχήματος, χρώμα κλπ.), για να βοηθήσετε το έργο των διωκτικών Αρχών.
-Να ενημερώνετε πάντα τις αστυνομικές αρχές, ακόμη και σε περίπτωση απόπειρας απάτης σε βάρος σας.

Τελευταία ενημέρωση: Κυριακή, 19 Ιανουαρίου 2014, 13:19