Να είναι ιδιαίτερα προσεχτικοί με την αγορά κρέατος ενόψει του Πάσχα οι καταναλωτές, συνιστούν οι κρεοπώλες του Ηρακλείου. Επισημαίνουν πως τα αρνιά και τα κατσίκια που διατίθενται σε μάντρες, χωρίς την απαραίτητη σήμανση, εγκυμονούν κινδύνους για τη δημόσια υγεία.

«Παρατηρείται και φέτος το φαινόμενο, εδώ και καιρό, παραγγελιών, ακόμη και σε καφενεία με “τεφτέρι”. Καταναλωτές θέλοντας να προμηθευτούν ντόπιο κρέας σε καλή τιμή, παραγγέλνουν και παίρνουν αρνιά και κατσίκα χωρίς σφραγίδα, που κανείς δεν γνωρίζει τις συνθήκες κάτω από τις οποίες σφάζονται, συντηρούνται και μεταφέρονται» αναφέρει το μέλος του Δ.Σ. του Συλλόγου Κρεοπωλών Ηρακλείου Μανώλης Δατσέρης. Σημειώνει επίσης ότι από τη μια ο νότιας των τελευταίων ημερών και από την άλλη η αύξηση των θερμοκρασιών καθιστούν ιδιαίτερα ευαίσθητο το κρέας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Κανείς δεν μπορεί να εγγυηθεί για τις συνθήκες σφαγής, αλλά και τη μεταφορά των ζώων. Οποίος καταναλωτής θέλει να είναι σίγουρος, θα πρέπει να απευθύνεται στο κρεοπωλείο, να βλέπει τις σφραγίδες και να γνωρίζει εκ των προτέρων πως το κρέας που παίρνει είναι κατάλληλο» προσθέτει ο κ. Δατσέρης που τονίζει ότι και σε ό,τι αφορά τις τιμές, θα πρέπει να υπάρχει η αντίστοιχη προσοχή.

«Παρατηρείται ότι συχνά η ταμπέλα γράφει μια τιμή αρκετά χαμηλή, ωστόσο την ώρα που ο καταναλωτής φτάνει στο ταμείο, συνειδητοποιεί ότι κάτω από την τιμή, “στα ψιλά γράμματα”, διευκρινίζεται ότι αυτό αφορά αρνιά άνω των 15 κιλών, όποτε αναγκάζεται να πληρώσει τη διαφορά» σημειώνει ο κ. Δατσέρης.

Πάντως η κίνηση στην αγορά κρέατος έχει κορυφωθεί, καθώς από τη Μεγάλη Τετάρτη έχουν ξεκινήσει μαζικά οι παραγγελίες για τον οβελία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Νομίζω ότι υπάρχει η δυνατότητα να καλυφθούν όλες οι ανάγκες που θα προκύψουν και όλοι οι καταναλωτές θα μπορούν να πάρουν το αρνί ή το κατσίκι τους, το ντόπιο, για το πασχαλινό τραπέζι» επισημαίνει ο κ. Δατσέρης.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης