Κυκλώματα που εξαπατούν Έλληνες που αναζητούν ένα μεροκάματο στο εξωτερικό, δρουν ανενόχλητα ακόμα και μέσω των σελίδων κοινωνικής δικτύωσης όπως το Facebook, και παραπλανούν όσους πειστούν και ζητήσουν εργασία.

Αγγελίες μέσω Facebook συγκεκριμένα ζητούν εργαζόμενους συγκεκριμένων ειδικοτήτων, για να δουλέψουν σε πόλεις της Γερμανίας. Μάλιστα στις αγγελίες αυτές υπάρχουν και τα σχετικά τηλεφώνα επικοινωνίας, όπου για κακή τους τύχη επικοινώνησαν Χανιώτες, κάτοικοι του εξωτερικού και οι οποίοι έπεσαν θύματα των επιτήδειων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως θα δείτε παρακάτω, η κυρία Ν.Λ. απάντησε σε αγγελία μέσα από σελίδα στο Facebook, στην Χ.Δ. μετά από δημοσίευση της δεύτερης για προσφορά εργασίας στη Γερμανία.

Η Ν.Λ. απαντάει στην αγγελία στις 17/09 και την ίδια ημέρα η Χ.Δ. της δίνει τηλέφωνο επικοινωνίας. Όπως προκύπτει η επικοινωνία έγινε, αφού η Ν.Λ. αφήνει σημείωση στον «τοίχο» της Χ.Δ. στις 29/09 ότι τις επόμενες ημέρες θα είναι στην πόλη που έχουν συνεννοηθεί.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στην συνέχεια και συγκεκριμένα εχτές 14/09, η Ν.Λ. καταγγέλλει την Χ.Δ. στην ίδια σελίδα που είχε απαντήσει στην αγγελία αρχικά, ότι πήγε στην Γερμανία για να δουλέψει αυτή και ο σύζυγος της στην δουλειά που της πρόσφερε η Χ.Δ.

Η αναφορά της Ν.Λ. είναι συγκλονιστική όπως θα δείτε παρακάτω.

Το συγκεκριμένο περιστατικό είναι το δεύτερο, που έρχεται στη δημοσιότητα και αφορά περιστατικά εκμετάλλευσης εργαζόμενων από τα Χανιά.

H Ν.Λ. είναι η Χανιώτισσα που μαζί με τον σύζυγο της είχαν πέσει πάλι θύμα απατεώνων στην Ελβετία, οι οποίοι κατέληξαν να μην πληρώνονταν να ζουν σε υπόγεια μαζί με 5-6 άλλα άτομα, σε άθλιες συνθήκες και χωρίς πληρωμή.

Πηγή: flashnews.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης