Προσπάθειες του δήμου Πύργου για τον καθαρισμό των απορριμμάτων

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 28 Ιουλίου 2016, 00:08
Προσπάθειες του δήμου Πύργου για τον καθαρισμό των απορριμμάτων
Σε εξέλιξη είναι οι προσπάθειες του δήμου Πύργου για την αποκομιδή απορριμμάτων που παραμένουν σε διάφορα σημεία εκτός πόλης. Όπως ανέφερε στο ΑΠΕ - ΜΠΕ ο αντιδήμαρχος καθαριότητας Διονύσης Μπέλτσος, «εκτιμώ ότι σε περίπου 30 ημέρες θα έχει καθαρισθεί το 80% του καλλικρατικού δήμου Πύργου και παράλληλα θα έχουν απομακρυνθεί τα απορρίμματα από τον περιβάλλοντα χώρο του σταδίου της πόλης». Επίσης, ανέφερε ότι συνεργεία καθαριότητας, ήδη εργάζονται σε δημοτικά διαμερίσματα και τοπικές κοινότητες του δήμου.

Όσο αφορά την οδό Κατακόλου η οποία συνδέει το λιμάνι με την εθνική οδό και την Αρχαία Ολυμπία, όπου και εκεί βρίσκονται ποσότητες απορριμμάτων, ο Διονύσης Μπέλτσος είπε πως περιμένει πρωτοβουλία σε κεντρικό επίπεδο, ώστε να βρεθεί ΧΥΤΑ προκειμένου να μεταφερθούν εκεί τα απορρίμματα».

Σχετικά με την καθημερινή αποκομιδή απορριμμάτων, σύμφωνα με τον Διονύση Μπέλτσο η διαδικασία εξελίσσεται ομαλά, με τέσσερα απορριμματοφόρα να ξεκινούν από τις 5:00 το πρωί, και ύστερα από τέσσερις ώρες να έχουν ολοκληρώσει την αποκομιδή στην πόλη του Πύργου. Ακόμη, ο αντιδήμαρχος σημείωσε πως σε καθημερινή βάση θα υπάρχει και απογευματινό δρομολόγιο ενός απορριμματοφόρου.
Επίσης, είπε ότι θα επιβάλλονται πρόστιμα σε όσους μετακινούν κάδους απορριμμάτων ή πετούν ανεξέλεγκτα σακούλες, και όπως πρόσθεσε, ήδη έχουν επιβληθεί τα πρώτα.

Όσον αφορά στη ανακύκλωση, ο Διονύσης Μπέλτσος εξέφρασε την ικανοποίηση του για τα μέχρι τώρα αποτελέσματα, τονίζοντας ότι αυτό οφείλεται στους δημότες. Όπως σημείωσε, ο δήμος Πύργου έχει ήδη δύο πράσινα σημεία σε γειτονιές της πόλης, ενώ η συνολική ποσότητα των ανακυκλώσιμων απορριμμάτων που συγκεντρώνονται κάθε μήνα, ανέρχεται στους 300 τόνους.

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 28 Ιουλίου 2016, 00:24