Προσπάθησε να σπάσει το παγκόσμιο ρεκόρ κατάδυσης και πέθανε

Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 25 Σεπτεμβρίου 2017, 09:04
Προσπάθησε να σπάσει το παγκόσμιο ρεκόρ κατάδυσης και πέθανε
Τραγικό θάνατο βρήκε μία γυναίκα από τη Βουλγαρία στη Χαλκιδική έπειτα από κατάδυση, μαζί με τον σύζυγό της, σε μεγάλο βάθος, σε περιοχή του Τορωναίου Κόλπου. Πρόκειται για την 45χρονη Θεοδώρα Μπαλαμπάνοβα, η οποία πνίγηκε στην προσπάθειά της να καταρρίψει το παγκόσμιο ρεκόρ κατάδυσης.

Στον θάλαμο υπερβαρικής του νοσοκομείου «Άγιος Παύλος» στη Θεσσαλονίκη, με συμπτώματα της νόσου των δυτών, νοσηλεύεται ο 47χρονος σύζυγός της.

Όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η διευθύντρια του ΕΚΑΒ Θεσσαλονίκης Χρυσή Ματσικούδη, η 45χρονη γυναίκα, άγνωστο για ποιον λόγο, αποπροσανατολίστηκε και ανασύρθηκε νεκρή από τη θάλασσα. «Παρά τις προσπάθειες ανάνηψης που έκανε γιατρός ο οποίος ήταν παρών στην κατάδυση του ζευγαριού, δεν κατάφερε να την επαναφέρει στη ζωή» ανέφερε.

Ο 47χρονος αισθάνθηκε και αυτός αδιαθεσία μέσα στη θάλασσα και, σύμφωνα με την κα Ματσικούδη, μέλη της ομάδας κατάδυσης που τους παρακολουθούσε τον ανέβασαν σταδιακά επάνω για αποσυμπίεση. «Η όλη διαδικασία κράτησε περίπου τρεις ώρες και μόλις βγήκε στην επιφάνεια μεταφέρθηκε με σκάφος στις εγκαταστάσεις του Πόρτο Καρράς, όπου τον παρέλαβε ελικόπτερο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και τον μετέφερε στο θάλαμο υπερβαρικής του νοσοκομείου "Άγιος Παύλος'', στη Θεσσαλονίκη» διευκρίνισε η διευθύντρια του ΕΚΑΒ.Πηγή φωτό: halkidikinews.gr

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 25 Σεπτεμβρίου 2017, 11:03