Προσποιούμενος τον εφοριακό, ένας άνδρας 63 ετών προσέγγιζε ηλικιωμένους στο ευρύτερο πολεοδομικό συγκρότημα της Θεσσαλονίκης και με πρόσχημα τη νοσηλεία συγγενικών τους προσώπων τούς εξαπατούσε, αποσπώντας διάφορα χρηματικά ποσά.

Η αστυνομία έχει μέχρι στιγμής εξιχνιάσει 34 περιπτώσεις με ανυποψίαστους ανθρώπους που έπεσαν θύματα του άνδρα, του οποίου η δράση χρονολογείται από το 2014 έως τον εφετινό Αύγουστο. Το διάστημα αυτό αποκόμισε σχεδόν 7.000 ευρώ, ενώ αποπειράθηκε να «παγιδεύσει» άλλα επτά άτομα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο δράστης κρατείται στις δικαστικές φυλακές Διαβατών Θεσσαλονίκης, σε εκτέλεση εις βάρος του καταδικαστικής απόφασης για συναφή αδικήματα.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, ο 63χρονος προσέγγιζε τα υποψήφια θύματά του στα οποία συστηνόταν ως δήθεν διευθυντής ή προϊστάμενος ΔΟΥ. Όπως περιγράφεται στη δικογραφία, αναφερόμενος είτε σε κοινό τόπο καταγωγής είτε σε συγγένεια με τους ηλικιωμένους, κέρδιζε την εμπιστοσύνη τους και αποσπούσε τον αριθμό των τηλεφώνων τους.

Σε μεταγενέστερο χρόνο, ο ίδιος φέρεται ότι τηλεφωνούσε στα υποψήφια θύματά του και εκμεταλλευόμενος τόσο την εμπιστοσύνη που είχε κερδίσει όσο και το κύρος που πήγαζε από την υποτιθέμενη θέση του υποστήριζε ψευδώς ότι συγγενικά τους πρόσωπα εισήχθησαν εσπευσμένα για νοσηλεία και για αυτόν τον λόγο ζητούσε και έπαιρνε χρήματα προκειμένου να καλύψει τις πρώτες ανάγκες. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο 63χρονος άλλαζε πολύ συχνά την εμφάνισή του προκειμένου να μην είναι εύκολα αναγνωρίσιμος και για να δυσχεραίνει την έρευνα της αστυνομίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης