Εξαρθρώθηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Χανίων τριμελής εγκληματική ομάδα, τα μέλη της οποίας εξαπατούσαν συστηματικά ηλικιωμένα άτομα, στην ευρύτερη περιοχή των Χανίων.

Για την υπόθεση αυτή συνελήφθησαν το μεσημέρι της Τετάρτης δύο Έλληνες, ηλικίας 25 και 28 ετών, εις βάρος των οποίων σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση και απάτες κατά συναυτουργία, ενώ αναζητείται ακόμη ένας άνδρας, 32 ετών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πιο αναλυτικά, οι δύο συλληφθέντες εντοπίστηκαν χθες το μεσημέρι στην πόλη των Χανίων να επιβαίνουν σε όχημα. Μόλις αντιλήφθηκαν την παρουσία των αστυνομικών, ανέπτυξαν ταχύτητα, ενώ στη συνέχεια εγκατέλειψαν το όχημα και επιχείρησαν να διαφύγουν με τα πόδια, πλην όμως εγκλωβίστηκαν και ακινητοποιήθηκαν από τους αστυνομικούς. Σημειώνεται ότι κατά τη διάρκεια της σύλληψής τους αντιστάθηκαν σθεναρά.

Στην κατοχή τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν το χρηματικό ποσό των 400 ευρώ, πολλά κοσμήματα (σταυροί, δαχτυλίδια, ρολόι, βραχιόλι κ.ά.), δύο βιβλιάρια καταθέσεων, διάφορα έγγραφα Δ.Ο.Υ. σε φωτοαντίγραφα και δύο κινητά τηλέφωνα.

Όπως προέκυψε από την εμπεριστατωμένη προδικαστική έρευνα και προανάκριση της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Χανίων, οι δύο συλληφθέντες και ο συνεργός τους είχαν συστήσει, το τελευταίο τουλάχιστον τρίμηνο, εγκληματική ομάδα και διέπρατταν συστηματικά απάτες εις βάρος κυρίως ηλικιωμένων ατόμων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ως προς τη μεθοδολογία δράσης τους (modus operandi) προσέγγιζαν ηλικιωμένους εμφανιζόμενοι ως λογιστές και κατάφερναν να αποσπούν από αυτούς χρηματικά ποσά και κοσμήματα, πείθοντάς τους ότι ενεργούσαν εκ μέρους συγγενικών τους προσώπων, ισχυριζόμενοι ότι είχαν οικονομικές εκκρεμότητες με τις Δ.Ο.Υ., όπου θα μεσολαβούσαν για την τακτοποίησή τους.

Όπως εξακριβώθηκε από τη μέχρι τώρα αστυνομική έρευνα, η σπείρα είχε διαπράξει σε διάφορες περιοχές των Χανίων 16 απάτες με τη συγκεκριμένη μεθοδολογία, αποσπώντας χρηματικά ποσά που υπερβαίνουν συνολικά τα 9.000 ευρώ, ενώ η αξία των κοσμημάτων που αφαίρεσαν ανέρχεται σε 10.000 ευρώ.

Οι συλληφθέντες, με την κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα πλημμελειοδικών Χανίων, ενώ η έρευνα για τυχόν συμμετοχή τους και σε άλλες παρόμοιες πράξεις συνεχίζεται.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης