Πρόστιμα ΕΦΕΤ ύψους 509.500 ευρώ

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 2 Μαρτίου 2010, 11:49
Πρόστιμα ΕΦΕΤ ύψους 509.500 ευρώ
Πρόστιμα ύψους 509.500 ευρώ σε συνολικά 91 επιχειρήσεις τροφίμων επέβαλε ο ΕΦΕΤ. Οι επιχειρήσεις κατείχαν αλλοιωμένα και επικίνδυνα για κατανάλωση τρόφιμα ή δεν τηρούσαν τις απαιτούμενες προδιαγραφές καταλληλότητας.

Συγκεκριμένα, επιβλήθηκαν :

1. Πρόστιμο € 3.000 στην αποθήκη τροφίμων και ποτών χονδρικού εμπορίου με την επωνυμία ΦΑΡΜΑ ΚΟΥΚΑΚΗ ΑΕ, που βρίσκεται στην ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟΥ 8 ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟ, διότι διαπιστώθηκε μη τήρηση των απαιτήσεων της νομοθεσίας για τους χώρους των επιχειρήσεων τροφίμων και ανεπαρκής εφαρμογή και τεκμηρίωση διαδικασιών αυτοελέγχου.

2. Πρόστιμο € 6.000 στο αρτοποιείο - εργαστήριο ζαχαροπλαστικής με την επωνυμία ΜΑΝΤΖΙΑΛΗΣ ΑΕΒΕ, που βρίσκεται στο 15ο ΧΛΜ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ - ΑΘΗΝΩΝ, διότι διαπιστώθηκε ανεπαρκές επίπεδο υγιεινής προσωπικού, χώρων και εξοπλισμού, ουσιώδεις αποκλίσεις από τις απαιτήσεις της κείμενης νομοθεσίας σχετικά με την υποδομή της επιχείρησης και μη εφαρμογή συστημάτων αυτοελέγχου.

3. Πρόστιμο € 4.000 στο ψητοπωλείο με την επωνυμία Ε. ΣΟΛΟΜΩΝΙΔΗΣ - Δ. ΧΑΤΖΗΚΥΡΙΑΚΟΥ ΟΕ, που βρίσκεται στη Ν. ΠΛΑΣΤΗΡΑ 67 ΚΑΛΑΜΑΡΙΑ, διότι διαπιστώθηκε μη διατήρηση της ψυκτικής αλυσίδας και πλήρωση των απαιτήσεων ελέγχου της θερμοκρασίας για τα τρόφιμα, μη διατήρηση των τροφίμων υπό κατάλληλες συνθήκες και μη εφαρμογή πάγιων διαδικασιών αυτοελέγχου, βάσει των αρχών HACCP.

4. Πρόστιμο € 2.500 στο αρτοποιείο με την επωνυμία ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΚΕΧΑΓΙΑΣ, που βρίσκεται στην ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ 35 ΓΙΑΝΝΙΤΣΑ, διότι διαπιστώθηκε μη τήρηση των απαιτήσεων της νομοθεσίας για τους χώρους των επιχειρήσεων τροφίμων, μη επαρκής καθαρισμός του εξοπλισμού της επιχείρησης, μη διάθεση σε κατάλληλη συσκευασία του άρτου και μη διατήρηση των τροφίμων υπό κατάλληλες συνθήκες.

5. Πρόστιμο € 10.000 στο αλλαντοποιείο με την επωνυμία ΑΛΛΑΝΤΟΠΟΙΙΑ ΒΑΣΙΛΙΚΩΝ ΕΠΕ, που βρίσκεται στο 2ο ΧΛΜ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ - ΠΟΛΥΓΥΡΟΥ, διότι διαπιστώθηκε ότι πραγματοποιούνταν παραγωγικές διαδικασίες, αν και είχε προσωρινά ανασταλεί η ισχύς της άδειας λειτουργίας, δεν εφαρμόζονταν συστήματα αυτοελέγχων HACCP, δεν λαμβάνονταν μέτρα για τη διασφάλιση της ποιότητας του νερού που χρησιμοποιούνταν στην εγκατάσταση και, τέλος, είχαν διακόψει την λήψη προληπτικών και κατασταλτικών μέτρων για την καταπολέμηση των ανεπιθύμητων οργανισμών (εντόμων και τρωκτικών).

6. Πρόστιμο € 1.500 στην επιχείρηση παραγωγής γιαούρτης με την επωνυμία ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΓΚΟΥΝΤΑΣ, που βρίσκεται στο 39ο ΧΛΜ Π.Ο. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ - ΣΕΡΡΩΝ, διότι διαπιστώθηκαν, σε επανέλεγχο, μη ορθές πρακτικές υγιεινής.

7. Πρόστιμο € 5.000 στο σούπερ μάρκετ με την επωνυμία Δ. ΜΑΣΟΥΤΗΣ ΑΕ, που βρίσκεται στη ΒΑΣ. ΟΛΓΑΣ 170 ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, διότι διαπιστώθηκαν αποκλίσεις από τις απαιτήσεις της νομοθεσίας ως προς τους όρους αδειοδότησης και υγιεινής για τους χώρους τροφίμων.

8. Πρόστιμο € 1.500 στην ψαροταβέρνα με την επωνυμία ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΚΟΥΡΝΙΑΝΟΣ, που βρίσκεται στον ΑΓΙΟ ΙΩΑΝΝΗ ΣΕΡΡΩΝ, διότι διαπιστώθηκε, σε επανέλεγχο, ελλιπής τεκμηρίωση διαδικασιών σχετικά με τις ορθές παρασκευαστικές πρακτικές και τις ορθές πρακτικές υγιεινής.

9. Πρόστιμο € 20.000 στο εργαστήριο παστερίωσης - εμφιάλωσης αγελαδινού γάλακτος και παρασκευής παραδοσιακής γιαούρτης με την επωνυμία ΦΑΡΜΑ ΚΟΥΚΑΚΗ ΑΕ, που βρίσκεται στους ΚΑΤΩ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥΣ ΚΙΛΚΙΣ, διότι διαπιστώθηκε ουσιώδης τροποποίηση των όρων αδειοδότησης, ανεπαρκές επίπεδο υγιεινής χώρων και εξοπλισμού και ανεπαρκής εφαρμογή του συστήματος HACCP.

10. Πρόστιμο € 6.000 στο ζαχαροπλαστείο - αρτοποιείο με την επωνυμία Σ. ΧΑΤΖΗΦΩΤΙΟΥ ΑΒΕΕ, που βρίσκεται στο 24ο ΧΛΜ Ε.Ο. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ - ΝΕΩΝ ΜΟΥΔΑΝΙΩΝ, διότι διαπιστώθηκε ανεπαρκές επίπεδο υγιεινής χώρων και εξοπλισμού και ανεπαρκής εφαρμογή των προαπαιτούμενων προγραμμάτων και του συστήματος αυτοελέγχου με βάση τις αρχές του HACCP.

11. Πρόστιμο € 2.000 στην επιχείρηση πώλησης ζαχαρωδών - ξηρών καρπών σε λαϊκές αγορές με την επωνυμία ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΚΟΤΛΙΔΑΣ, που βρίσκεται στη ΛΑΪΚΗ ΑΓΟΡΑ ΑΓΙΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, διότι διαπιστώθηκε, κατόπιν καταγγελίας, συντήρηση και πώληση ευαλλοίωτων ειδών ζαχαροπλαστικής εκτός ψυγείου και σε υψηλές θερμοκρασίες περιβάλλοντος, ενώ η μεταφορά τους είχε γίνει με φορτηγό αυτοκίνητο το οποίο δεν διέθετε ψύξη.

12. Πρόστιμο € 3.000 στο σούπερ μάρκετ με την επωνυμία ΚΡΟΝΟΣ - Ν. ΚΑΡΑΚΙΤΣΟΣ ΑΕΒΕ, που βρίσκεται στην ΕΛΛΗΝΟΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΗ 94 ΠΑΤΡΑ, διότι διαπιστώθηκε διάθεση μη ασφαλών - επιβλαβών για τη δημόσια υγεία τροφίμων.

13. Πρόστιμο € 15.000 στο σούπερ μάρκετ με την επωνυμία ΚΑΡΦΟΥΡ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ ΑΕ, που βρίσκεται στη ΛΕΩΦ. ΚΟΡΙΝΘΟΥ 69 & ΑΡΚΑΔΙΟΥ ΑΙΓΙΟ, διότι διαπιστώθηκε διάθεση μη ασφαλών - ακατάλληλων για ανθρώπινη κατανάλωση τροφίμων.

14. Πρόστιμο € 15.000 στο τυροκομείο με την επωνυμία ΑΦΟΙ ΝΤΑΝΤΟΥ ΟΕ, που βρίσκεται στον ΠΛΑΤΑΝΟ ΚΑΛΥΒΙΑ ΒΑΡΒΑΡΑΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, διότι διαπιστώθηκε κατοχή και διάθεση μη ασφαλών - ακατάλληλων για ανθρώπινη κατανάλωση τυροκομικών προϊόντων και, σε επανέλεγχο, μη εφαρμογή κανόνων υγιεινής.

15. Πρόστιμο € 10.000 στο σούπερ μάρκετ με την επωνυμία ΑΛΦΑ ΒΗΤΑ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ ΑΕ, που βρίσκεται στην Π. ΣΥΝΔΙΚΑ 16 ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, διότι διαπιστώθηκε έκθεση προς πώληση μη ασφαλών τροφίμων και ανασυσκευασία και τροποποίηση της ημερομηνίας ανάλωσης τυροκομικών προϊόντων.

16. Πρόστιμο € 5.000 στο σούπερ μάρκετ με την επωνυμία ΑΡΒΑΝΙΤΙΔΗΣ ΑΕΕΕ, που βρίσκεται στην ΠΑΣΑΛΙΔΗ 16 ΚΑΛΑΜΑΡΙΑ, διότι διαπιστώθηκε ουσιώδης τροποποίηση των υγειονομικών όρων λειτουργίας, ανεπαρκές επίπεδο υγιεινής χώρων και εξοπλισμού και ουσιώδεις αποκλίσεις από τις απαιτήσεις της κείμενης νομοθεσίας σχετικά με τον εξοπλισμό και την υποδομή της επιχείρησης.

17. Πρόστιμο € 15.000 στο σούπερ μάρκετ με την επωνυμία ΚΑΡΦΟΥΡ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ ΑΕ, που βρίσκεται στην ΑΛ. ΣΒΩΛΟΥ 33 & ΔΗΜ. ΓΟΥΝΑΡΗ 18 ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, διότι διαπιστώθηκε, κατόπιν καταγγελίας, ότι διατηρούσε και διέθετε τρόφιμα υπό συνθήκες που ευνοούσαν την ανάπτυξη παθογόνων μικροοργανισμών ή το σχηματισμό τοξινών και ότι διέθετε μη ασφαλή - ακατάλληλα για ανθρώπινη κατανάλωση τρόφιμα.

18. Πρόστιμο € 10.000 στη βιομηχανία ζαχαροπλαστικής - αρτοποιίας - παραγωγής παγωτού με την επωνυμία ΒΑΣΑΚΗΣ - ΚΑΖΑΚΙΔΗΣ ΑΕ - ΒΑΣΑΚΗΣ, που βρίσκεται στην ΠΑΡΟΔΟ ΔΟΓΑΝΗ ΣΕΡΡΕΣ, διότι διαπιστώθηκε, σε επανέλεγχο, ανεπαρκές επίπεδο υγιεινής των χώρων, κατοχή μη ασφαλών - ακατάλληλων για ανθρώπινη κατανάλωση τροφίμων, μη εφαρμογή συστημάτων αυτοελέγχου, μη επαρκής τήρηση αρχείων τεκμηρίωσης - παρακολούθησης - καταγραφής του συστήματος HACCP και μη εγκατάσταση επαρκούς συστήματος ιχνηλασιμότητας των παραγόμενων τροφίμων.

19. Πρόστιμο € 3.000 στο αρτοποιείο μετά πωλήσεως ειδών ζαχαροπλαστικής - γαλακτομικών - εμφιαλωμένων ποτών με την επωνυμία ΠΡΟΔΡΟΜΟΣ ΚΕΚΕΛΙΑΔΗΣ, που βρίσκεται στην ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ 54 ΠΟΛΙΧΝΗ, διότι διαπιστώθηκε κατοχή μη ασφαλών - επιβλαβών για την υγεία τροφίμων, ανεπαρκές επίπεδο υγιεινής των χώρων και μη εφαρμογή συστημάτων αυτοελέγχου βάσει των αρχών του HACCP.

20. Πρόστιμο € 2.000 στο εργαστήριο τροφίμων με την επωνυμία ΠΡΟΔΡΟΜΟΣ ΚΕΚΕΛΙΑΔΗΣ, που βρίσκεται στη ΜΟΣΧΟΥΝΤΗ 26 ΠΟΛΙΧΝΗ, διότι διαπιστώθηκε ανεπαρκές επίπεδο υγιεινής των χώρων, μη εφαρμογή συστημάτων αυτοελέγχου βάσει των αρχών του HACCP και μη διάθεση άδειας ίδρυσης και λειτουργίας εργαστηρίου τροφίμων.

21. Πρόστιμο € 2.000 στο καφέ - εστιατόριο - χώρο σίτισης με την επωνυμία ΣΕΡΡΑΪΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ Γ. ΝΥΧΤΟΠΑΤΗΣ - Γ. ΜΑΝΔΑΛΟΣ - ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΟΡΕΙΝΗΣ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑ, που βρίσκεται στο 2ο ΧΛΜ ΣΕΡΡΩΝ - ΛΑΪΛΙΑ, διότι διαπιστώθηκε κατοχή μη ασφαλών και ακατάλληλων για κατανάλωση τροφίμων ζωϊκής προέλευσης.

22. Πρόστιμο € 5.000 στο ψητοπωλείο - εστιατόριο με την επωνυμία Γ. ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΙΔΗΣ - Π. ΠΟΥΡΝΟΥΔΗ ΟΕ - ΣΤΑΣΗ ΒΑΛΣΑΜΗ, που βρίσκεται στην ΑΝΔΡΕΑ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ 98 ΝΕΑΠΟΛΗ, διότι διαπιστώθηκε έκθεση προς πώληση μη ασφαλών και ακατάλληλων για κατανάλωση τροφίμων.

23. Πρόστιμο € 5.000 στο εργαστήριο τροφίμων με την επωνυμία ΕΛΕΝΗ ΣΙΒΒΑ, που βρίσκεται στη ΜΥΛΩΝ 12 ΝΕΑ ΕΥΑΚΑΡΠΙΑ, διότι διαπιστώθηκε ότι δεν ελάμβανε τα απαραίτητα μέτρα για την καταπολέμηση των τρωκτικών και των βλαβερών εντόμων και δεν μερίμνησε για τη σωστή διαρρύθμιση των χώρων, για τον κατάλληλο εξοπλισμό του παρασκευαστηρίου και για την απαιτούμενη καθαριότητα των χώρων και του εξοπλισμού.

24. Πρόστιμο € 10.000 στο σούπερ μάρκετ με την επωνυμία Δ. ΜΑΣΟΥΤΗΣ ΑΕ, που βρίσκεται στο 14ο ΧΛΜ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ - ΒΑΣΙΛΙΚΩΝ, διότι διαπιστώθηκε έκθεση προς πώληση μη ασφαλών και επιβλαβών για την υγεία τροφίμων.

25. Πρόστιμο € 30.000 στο σούπερ μάρκετ με την επωνυμία ΚΑΡΦΟΥΡ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ ΑΕ, που βρίσκεται στη ΒΑΣ. ΟΛΓΑΣ 9 ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, διότι διαπιστώθηκε ουσιώδης τροποποίηση των υγειονομικών όρων λειτουργίας, ανεπαρκές επίπεδο υγιεινής των χώρων και του εξοπλισμού και ουσιώδεις αποκλίσεις από τις απαιτήσεις της κείμενης νομοθεσίας σχετικές με τον εξοπλισμό και την υποδομή της επιχείρησης, η οποία, για κάποιες από τις εντοπιζόμενες παραβάσεις, είναι υπότροπη κατ' εξακολούθηση.

26. Πρόστιμο € 1.500 στο πρατήριο ειδών ζαχαροπλαστικής με την επωνυμία ΑΦΟΙ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΔΗ ΟΕΕ - L' AΜΙ, που βρίσκεται στην ΠΙΕΡΙΩΝ 46 ΒΕΡΟΙΑ, διότι διαπιστώθηκε ανεπαρκές επίπεδο υγιεινής των χώρων και του εξοπλισμού, μη εφαρμογή συστήματος αυτοελέγχου βάσει των αρχών του HACCP και μη τήρηση των όρων της άδειας λειτουργίας.

27. Πρόστιμο € 2.000 στο αρτοποιείο με την επωνυμία ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΤΖΙΑΛΛΑΣ, που βρίσκεται στην ΑΓΑΜΕΜΝΩΝΟΣ 29 ΕΥΟΣΜΟΣ, διότι διαπιστώθηκε ουσιώδης τροποποίηση των υγειονομικών όρων λειτουργίας, παρεκκλίσεις από τις γενικές απαιτήσεις υγιεινής για τις επιχειρήσεις τροφίμων και μη εφαρμογή συστήματος διαχείρισης της ασφάλειας των τροφίμων βάσει των αρχών του HACCP.

28. Πρόστιμο € 5.000 στο εστιατόριο - ψαροταβέρνα με την επωνυμία ΑΦΟΙ ΣΟΦΙΑΝΟΙ ΟΕ - ΑΓΚΥΡΟΒΟΛΙ, που βρίσκεται στη ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ 13 & ΣΤΡ. ΚΑΛΛΑΡΗ 11 ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, διότι διαπιστώθηκαν παρεκκλίσεις από τις απαιτήσεις της υγιεινής για τις επιχειρήσεις τροφίμων και μη αναγραφή στους τιμοκαταλόγους των κατεψυγμένων τροφίμων.

29. Πρόστιμο € 10.000 στο πρατήριο άρτου - γάλακτος - ειδών ζαχαροπλαστικής με παρασκευαστήριο με την επωνυμία FIRST CLASS ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΚΑΙ ΕΣΤΙΑΣΗΣ, που βρίσκεται στην ΤΟΜΠΑΖΗ 15 ΠΥΛΑΙΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, διότι διαπιστώθηκε ότι δεν ελάμβανε τα απαραίτητα μέτρα για τη σωστή προφύλαξη των προϊόντων αρτοποιίας από τους πιθανούς κινδύνους, στερούνταν άδειας για την έψηση άρτου και πιττών από κατεψυγμένη και ημιψημένη ζύμη, δεν ήλεγχε τις θερμοκρασίες των ψυγείων, των καταψυκτών και των θερμοθαλάμων και δεν μερίμνησε για την απαιτούμενη καθαριότητα των χώρων και του εξοπλισμού.

30. Πρόστιμο € 5.000 στην υπεραγορά τροφίμων με την επωνυμία ΑΤΛΑΝΤΙΚ ΑΕ, που βρίσκεται στην ΚΕΡΚΥΡΑΣ & ΜΙΚΡΑΣ ΑΣΙΑΣ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΣ, διότι διαπιστώθηκαν, σε επανέλεγχο, μη ορθές πρακτικές υγιεινής και ελλιπής τεκμηρίωση της εκπαίδευσης του προσωπικού.

31. Πρόστιμο € 10.000 στην υπεραγορά τροφίμων με την επωνυμία ΚΑΡΦΟΥΡ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ ΑΕ, που βρίσκεται στην ΙΕΡΑ ΟΔΟ 240 ΑΙΓΑΛΕΩ, διότι διαπιστώθηκαν, κατόπιν καταγγελίας, μη ορθές πρακτικές υγιεινής, μη ορθή παρασκευαστική πρακτική, ελλιπής τεκμηρίωση της εκπαίδευσης του προσωπικού και ανεπαρκές επίπεδο υγιεινής των χώρων.

32. Πρόστιμο € 3.000 στην υπεραγορά τροφίμων με την επωνυμία ΑΤΛΑΝΤΙΚ ΑΕ, που βρίσκεται στη ΔΗΜΗΤΣΑΝΑΣ 25 ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΟΙ ΑΘΗΝΑ, διότι διαπιστώθηκαν, σε επανέλεγχο, μη ορθές πρακτικές υγιεινής.

33. Πρόστιμο € 15.000 στη βιομηχανία αρτοποιίας με την επωνυμία ELBISCO ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΤΡΟΦΙΜΩΝ, που βρίσκεται στο 21ο ΧΛΜ ΛΕΩΦΟΡΟΥ ΜΑΡΑΘΩΝΟΣ, διότι διαπιστώθηκαν, κατόπιν καταγγελίας και σε επανέλεγχο, μη ορθές πρακτικές υγιεινής, μη ορθή παρασκευαστική πρακτική, ανεπαρκές επίπεδο υγιεινής των χώρων και ουσιώδεις αποκλίσεις από τις απαιτήσεις της κείμενης νομοθεσίας σχετικές με την υποδομή της επιχείρησης.

34. Πρόστιμο € 1.500 στο αρτοποιείο με την επωνυμία ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΘΑΝΑΣΗΣ & ΣΙΑ ΟΕ, που βρίσκεται στην ΑΥΓΗΣ 11 ΗΡΑΚΛΕΙΟ, διότι διαπιστώθηκαν, σε επανέλεγχο, μη ορθές πρακτικές υγιεινής.

35. Πρόστιμο € 7.000 στο αρτοποιείο με την επωνυμία ΠΗΝΕΛΟΠΗ ΓΙΑΝΝΟΥΛΑΚΗ & ΣΙΑ ΟΕ, που βρίσκεται στο 17ο ΧΛΜ Ε.Ο. ΑΘΗΝΩΝ - ΚΟΡΙΝΘΟΥ, διότι διαπιστώθηκε, σε επανέλεγχο, ελλιπής τεκμηρίωση διαδικασιών σχετικών με το σύστημα HACCP, μη ορθές πρακτικές υγιεινής και μη τήρηση των όρων αδειοδότησης.

36. Πρόστιμο € 6.000 στην υπεραγορά τροφίμων με την επωνυμία ΑΛΦΑ ΒΗΤΑ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ ΑΕ, που βρίσκεται στην ΑΒΕΡΩΦ 38 - ΜΑΚΕΛΑΡΑΚΗ & ΒΥΖΑΝΤΙΝΩΝ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΩΝ ΝΕΑ ΙΩΝΙΑ, διότι διαπιστώθηκε, σε επανέλεγχο, ελλιπής τεκμηρίωση διαδικασιών σχετικών με το σύστημα HACCP και μη ορθές πρακτικές υγιεινής.

37. Πρόστιμο € 1.500 στο αρτοποιείο με την επωνυμία ΕΥΣΤΑΘΙΟΣ ΣΩΤ. ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ, που βρίσκεται στη 17ης ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 12 ΜΕΛΙΣΣΙΑ, διότι διαπιστώθηκαν, σε επανέλεγχο, μη ορθές πρακτικές υγιεινής.

38. Πρόστιμο € 2.000 στο εργοστάσιο αρτοποιίας - ζαχαροπλαστικής με την επωνυμία ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΚΩΝ. ΜΠΙΤΣΟΠΟΥΛΟΣ, που βρίσκεται στην ΗΡΩΩΝ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ 30 ΧΑΛΑΝΔΡΙ, διότι διαπιστώθηκε κατοχή μη ασφαλών και ακατάλληλων για ανθρώπινη κατανάλωση τροφίμων (αρτοσκευάσματα με παρελθούσα ημερομηνία λήξης).

39. Πρόστιμο € 6.000 στην υπεραγορά τροφίμων με την επωνυμία ΑΦΟΙ ΒΕΡΟΠΟΥΛΟΙ ΑΕΒΕ, που βρίσκεται στη ΛΕΩΦ. ΕΙΡΗΝΗΣ 42 & ΗΡΩΩΝ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ ΠΕΥΚΗ, διότι διαπιστώθηκαν, κατόπιν καταγγελίας, μη ορθές πρακτικές υγιεινής και ελλιπής τεκμηρίωση της εκπαίδευσης του προσωπικού.

40. Πρόστιμο € 4.000 στο εργαστήριο επεξεργασίας και συσκευασίας καφέ με την επωνυμία ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΟΥΡΤΖΑΚΗΣ, που βρίσκεται στην ΤΕΠΕΛΕΝΙΟΥ 22 ΖΕΦΥΡΙ, διότι διαπιστώθηκε μη εφαρμογή συστήματος αυτοελέγχου βάσει των αρχών του HACCP και ουσιώδεις αποκλίσεις από τις απαιτήσεις της κείμενης νομοθεσίας σχετικά με την υποδομή της επιχείρησης.

41. Πρόστιμο € 5.000 στην υπεραγορά τροφίμων με την επωνυμία ΑΤΛΑΝΤΙΚ ΑΕ, που βρίσκεται στη ΔΗΜΗΤΣΑΝΑΣ 25 ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΟΙ ΑΘΗΝΑ, διότι διαπιστώθηκαν, σε επανέλεγχο, μη ορθές πρακτικές υγιεινής και ελλιπής τεκμηρίωση της εκπαίδευσης του προσωπικού.

42. Πρόστιμο € 2.000 στην υπεραγορά τροφίμων με την επωνυμία Ι. & Σ. ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ ΑΕΕ, που βρίσκεται στη ΣΕΒΑΣΤΟΥΠΟΛΕΩΣ & ΙΑΤΡΙΔΟΥ ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΟΙ ΑΘΗΝΑ, διότι διαπιστώθηκε, κατόπιν καταγγελίας, διάθεση μη κανονικών τροφίμων τα οποία έφεραν εσφαλμένη επισήμανση.

43. Πρόστιμο € 5.000 στην βιομηχανία τροφίμων με την επωνυμία ΓΙΩΤΗΣ ΑΕ, που βρίσκεται στη ΛΕΩΦ. ΚΗΦΙΣΟΥ 128 - 130 ΑΘΗΝΑ, διότι διαπιστώθηκε, σε έλεγχο που διενεργήθηκε στην υπεραγορά τροφίμων της εταιρείας Ι. & Σ. ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ ΑΕΕ, κατόπιν καταγγελίας για προϊόν της εταιρείας ΓΙΩΤΗΣ ΑΕ, διάθεση μη κανονικών τροφίμων τα οποία έφεραν εσφαλμένη επισήμανση.

44. Πρόστιμο € 20.000 στην επιχείρηση παραγωγής γαλακτοκομικών προϊόντων με την επωνυμία ΚΡΙΑΡΑΣ ΑΕ, που βρίσκεται στο 5ο ΧΛΜ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ - ΜΑΛΑΔΩΝ, διότι διαπιστώθηκε ύπαρξη μη ασφαλών - ακατάλληλων για ανθρώπινη κατανάλωση τροφίμων στους καταψύκτες της εταιρείας.

45. Πρόστιμο € 2.000 στην υπεραγορά τροφίμων με την επωνυμία ΚΑΡΦΟΥΡ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ ΑΕ, που βρίσκεται στη ΛΕΩΦ. ΚΝΩΣΟΥ 86 ΗΡΑΚΛΕΙΟ, διότι διαπιστώθηκε διάθεση προς πώληση μη κανονικών τροφίμων ως προς την επισήμανση.

46. Πρόστιμο € 2.000 στην επιχείρηση παραγωγής και εμπορίας σαλάτας με την επωνυμία ΟΙΚΟΝΟΜΑΚΗΣ ΑΕ, που βρίσκεται στη ΦΟΙΝΙΚΙΑ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ, διότι διαπιστώθηκε διάθεση προς πώληση μη κανονικών τροφίμων ως προς την επισήμανση.

47. Πρόστιμο € 2.000 στην επιχείρηση μαζικής εστίασης με την επωνυμία ΑΛΛΑΛΟΥΜ, που βρίσκεται στην ΑΝΔΡΕΑ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ 215 ΑΜΜΟΥΔΑΡΑ ΓΑΖΙΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟ, διότι διαπιστώθηκε έλλειψη άδειας ίδρυσης και λειτουργίας.

48. Πρόστιμο € 6.000 στο εστιατόριο - πιτσαρία με την επωνυμία CASA DONATO - Γ. ΑΣΤΡΙΝΑΚΗΣ - Ε. ΚΟΚΚΙΝΑΚΗ ΟΕ, που βρίσκεται στη ΛΕΒΙΝΟΥ & ΚΟΝΔΥΛΑΚΗ ΗΡΑΚΛΕΙΟ, διότι διαπιστώθηκε έλλειψη βιβλιαρίου υγείας και υπερβολική καθυστέρηση στην διαδικασία καθαρισμού της κουζίνας. Επίσης, στα ψυγεία της επιχείρησης υπήρχαν μαγειρεμένα και νωπά τρόφιμα ακάλυπτα και τοποθετημένα με τρόπο που δημιουργούσε κίνδυνο διασταυρούμενης επιμόλυνσης

49. Πρόστιμο € 3.000 στο εργαστήριο - πρατήριο άρτου και ειδών ζαχαροπλαστικής με την επωνυμία ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΟ - Μ. ΡΟΥΜΕΛΙΩΤΗΣ - Α. ΚΑΣΑΠΑ, που βρίσκεται στη ΜΑΧΗΣ ΚΡΗΤΗΣ 5 ΡΕΘΥΜΝΟ, διότι διαπιστώθηκαν, σε επανέλεγχο, μη ορθές πρακτικές υγιεινής.

50. Πρόστιμο € 2.000 στην επιχείρηση συσκευασίας και εμπορίας βιολογικών προϊόντων με την επωνυμία ΒΙΑΝΑΜΕ ΑΕ, που βρίσκεται στο ΤΥΜΠΑΚΙ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ, διότι διαπιστώθηκε έλλειψη άδειας ίδρυσης και λειτουργίας.

51. Πρόστιμο € 2.000 στο τυροκομείο με την επωνυμία ΑΦΟΙ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΓΙΑΝΝΟΥΛΗ ΟΕ, που βρίσκεται στο ΦΡΕ ΑΠΟΚΟΡΩΝΟΥ ΧΑΝΙΩΝ, διότι διαπιστώθηκε μη εφαρμογή πάγιας διαδικασίας βάσει των αρχών HACCP.

52. Πρόστιμο € 4.000 στο αρτοποιείο με την επωνυμία ΙΩΑΝΝΗΣ ΑΛΑΤΖΗΝΙΩΤΑΚΗΣ, που βρίσκεται στην ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ 35 ΗΡΑΚΛΕΙΟ, διότι διαπιστώθηκαν προϊόντα (σάντουιτς) με φυσιολογικούς οργανοληπτικούς χαρακτήρες και σε θερμοκρασία περιβάλλοντος και ουσιώδεις αποκλίσεις σχετικά με τον εξοπλισμό και την υποδομή της επιχείρησης.

53. Πρόστιμο € 2.000 στην υπεραγορά τροφίμων με την επωνυμία ΙΝΚΑ ΣΥΝ - ΠΕ, που βρίσκεται στην ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗ 58 - 60 ΧΑΝΙΑ, διότι διαπιστώθηκε διάθεση προς πώληση μη ασφαλούς - ακατάλληλου για ανθρώπινη κατανάλωση προϊόντος.

54. Πρόστιμο € 3.000 στην υπεραγορά τροφίμων με την επωνυμία ΚΑΡΦΟΥΡ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ ΑΕ, που βρίσκεται στη ΛΕΩΦ. ΙΚΑΡΟΥ 18 ΝΕΑ ΑΛΙΚΑΡΝΑΣΣΟΣ, διότι διαπιστώθηκε ύπαρξη υπερβολικά μικρής αποθήκης σε σχέση με τον όγκο των προϊόντων, με αποτέλεσμα ορισμένα τρόφιμα, κατά την παραλαβή, να παραμένουν για μεγάλο χρονικό διάστημα σε εξωτερικό χώρο και ακατάλληλη αποθήκευση προϊόντων.

55. Πρόστιμο € 2.000 στο συσκευαστήριο κυπέλων στιγμιαίου καφέ με την επωνυμία ΑΝΤΩΝΙΟΣ ΣΚΟΥΛΑΣ, που βρίσκεται στο ΡΟΥΚΑΝΙ ΤΕΜΕΝΟΥΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ, διότι διαπιστώθηκε έλλειψη άδειας ίδρυσης και λειτουργίας.

56. Πρόστιμο € 2.000 στο εμφιαλωτήριο κρασιού με την επωνυμία ΕΝΩΣΗ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΩΝ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ, που βρίσκεται στους ΜΑΛΑΔΕΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ, διότι διαπιστώθηκε ανεπαρκές σύστημα αυτοελέγχου της επιχείρησης.

57. Πρόστιμο € 6.000 στην υπεραγορά τροφίμων με την επωνυμία ΧΑΛΚΙΑΔΑΚΗΣ ΑΕ, που βρίσκεται στη ΛΕΩΦ. 62 ΜΑΡΤΥΡΩΝ ΗΡΑΚΛΕΙΟ, διότι διαπιστώθηκαν παραβάσεις σε θέματα υγιεινής, έλλειψη άδειας πρατηρίου άρτου και ανεπαρκής εφαρμογή HACCP.

58. Πρόστιμο € 4.000 στο τυποποιητήριο ελαιολάδου με την επωνυμία ΠΗΓΗ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΑΕ, που βρίσκεται στη ΛΕΩΦ. ΣΟΥΔΑΣ 279 ΧΑΝΙΑ, διότι διαπιστώθηκε έλλειψη απαιτούμενης άδειας λειτουργίας για το τυποποιητήριο λαδιού και μη εφαρμογή συστημάτων αυτοελέγχου HACCP.

59. Πρόστιμο € 2.000 στο τυποποιητήριο σπορελαίων με την επωνυμία ΑΦΟΙ ΒΟΥΛΓΑΡΗ ΑΕΒΕ, που βρίσκεται στη ΒΙ.ΠΕ. ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ, διότι διαπιστώθηκε έλλειψη άδειας ίδρυσης και λειτουργίας.

60. Πρόστιμο € 3.000 στο κρεοπωλείο με παρακείμενο χώρο με την επωνυμία Δ. ΒΑΠΟΥΡΤΖΗΣ, που βρίσκεται στην ΠΛΑΤΕΙΑ ΦΙΛΥΡΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, διότι διαπιστώθηκε ότι κατείχε μη ασφαλή - ακατάλληλα για ανθρώπινη κατανάλωση τρόφιμα, οι χώροι του καταστήματος δεν διατηρούνταν καθαροί, δεν γινόταν επαρκής έλεγχος των επιβλαβών οργανισμών (έντομα), οι διαδικασίες διαχείρισης των απορριμμάτων δεν ήταν ικανοποιητικές, δεν εφαρμόζονταν οι διατάξεις της νομοθεσίας στα ζωικά υποπροϊόντα και, τέλος, οι συνθήκες παραγωγής των παρασκευασμάτων κρέατος δεν ήταν ελεγχόμενες.

61. Πρόστιμο € 3.000 στο σούπερ μάρκετ με την επωνυμία ΧΑΡΜΑ ΑΕ, που βρίσκεται στην ΚΟΣΜΩΝ & ΘΗΣΕΩΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟ, διότι διαπιστώθηκε παράβαση της εθνικής και κοινοτικής νομοθεσίας που αφορά τη διάθεση μη ασφαλούς τροφίμου.

62. Πρόστιμο € 5.000 στο σούπερ μάρκετ με την επωνυμία ΑΡΒΑΝΙΤΙΔΗΣ ΑΕΕΕ, που βρίσκεται στην ΠΑΣΑΛΙΔΗ 16 ΚΑΛΑΜΑΡΙΑ, διότι διαπιστώθηκαν παραβάσεις της εθνικής και κοινοτικής νομοθεσίας που αφορούν ουσιώδη τροποποίηση των υγειονομικών όρων λειτουργίας, ανεπαρκές επίπεδο υγιεινής χώρων και εξοπλισμού και ουσιώδεις αποκλίσεις από τις απαιτήσεις της κείμενης νομοθεσίας σχετικά με τον εξοπλισμό και την υποδομή της επιχείρησης.

63. Πρόστιμο € 2.000 στην επιχείρηση απορρυπαντικών - καλλυντικών - τροφίμων με την επωνυμία ΕΛΑΪΣ - UNILEVER HELLAS AE, που βρίσκεται στη ΧΕΙΜΑΡΡΑΣ 3 ΜΑΡΟΥΣΙ, διότι στο πλαίσιο επισήμου ελέγχου στο σούπερ μάρκετ ΜΑΡΚΑΤΟ στον ΑΓΙΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟ ΠΑΤΡΩΝ ελήφθη δείγμα "ελαιόλαδο ΑΛΤΙΣ ΚΛΑΣΣΙΚΟ", συσκευασίας 1 λίτρου, που διατίθεται στην αγορά από την επιχείρηση ΕΛΑΙΣ - UNILEVER AE, το οποίο έφερε παραπλανητική επισήμανση.

64. Πρόστιμο € 2.000 στο αρτοποιείο - εργοστάσιο ζαχαροπλαστικής με την επωνυμία ΛΕΜΠΙΔΑΚΗΣ ΑΕ, που βρίσκεται στη ΒΙ.ΠΕ. ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ, διότι διέθετε στην επιχείρηση ΚΑΡΦΟΥΡ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ Α.Ε. ψωμί "μαργαρίτα" το οποίο δεν ήταν συσκευασμένο και δεν έφερε την απαραίτητη επισήμανση.

65. Πρόστιμο € 2.000 στο σούπερ μάρκετ με την επωνυμία ΚΑΡΦΟΥΡ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ ΑΕ, που βρίσκεται στην ΑΜΜΟΥΔΑΡΑ ΓΑΖΙΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ, διότι τα συστατικά που αναγράφονται στην ετικέτα του ψωμιού "μαργαρίτα" δεν συμβαδίζουν με τα συστατικά που κατά δήλωσή της χρησιμοποιεί η επιχείρηση Λεμπιδάκης Α.Ε. για την παραγωγή του προϊόντος.

66. Πρόστιμο € 10.000 στο αρτοποιείο με την επωνυμία ΣΚΑΛΙΩΤΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ - Ο ΦΟΥΡΝΟΣ ΜΑΣ, που βρίσκεται στη ΒΑΡΩΝΟΥ ΧΙΡΣ 28 & ΓΑΡΙΒΑΛΔΗ 11 ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, διότι διαπιστώθηκαν παραβάσεις της εθνικής και κοινοτικής νομοθεσίας που αφορούν μη ορθές πρακτικές υγιεινής, έλλειψη βιβλιαρίων υγείας και μη εφαρμογή συστήματος αυτοελέγχου.

67. Πρόστιμο € 5.000 στην υπεραγορά τροφίμων με την επωνυμία ΚΑΡΦΟΥΡ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ ΑΕ, που βρίσκεται στη ΑΡΧ. ΜΑΚΑΡΙΟΥ 9 ΣΕΡΡΕΣ, διότι διαπιστώθηκε παράβαση της εθνικής και κοινοτικής νομοθεσίας που αφορά ουσιώδεις τροποποιήσεις των όρων λειτουργίας του καταστήματος.

68. Πρόστιμο € 15.000 στην υπεραγορά τροφίμων με την επωνυμία ΚΑΡΦΟΥΡ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ ΑΕ, που βρίσκεται στην ΤΟΜΠΑΖΗ 15 ΠΥΛΑΙΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, διότι διαπιστώθηκαν παραβάσεις της εθνικής και κοινοτικής νομοθεσίας που αφορούν μη επαρκή εφαρμογή κατάλληλων διαδικασιών για τον έλεγχο των επιβλαβών οργανισμών και διάθεση προϊόντος μη ασφαλούς - ακατάλληλου για ανθρώπινη κατανάλωση.

69. Πρόστιμο € 2.000 στην επιχείρηση παραγωγής μαγειρεμένων φαγητών και κατάψυξης αυτών με την επωνυμία Π. ΣΙΔΕΡΗΣ ΑΒΕΕ, που βρίσκεται στο 14ο ΧΛΜ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ - ΜΗΧΑΝΙΩΝΑΣ, διότι διαπιστώθηκαν παραβάσεις της εθνικής και κοινοτικής νομοθεσίας που αφορούν την υγιεινή των τροφίμων.

70. Πρόστιμο € 2.500 στο οβελιστήριο με την επωνυμία ΠΑΥΛΙΔΗΣ ΣΥΜΕΩΝ - ΧΕΙΡΟΠΙΑΣΤΟ, που βρίσκεται στην ΚΛΕΑΝΘΟΥΣ 42 ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, διότι διαπιστώθηκαν παραβάσεις της εθνικής και κοινοτικής νομοθεσίας που αφορούν ανεπαρκές επίπεδο υγιεινής, ουσιώδεις αποκλίσεις από τις απαιτήσεις της κείμενης νομοθεσίας σχετικά με τον εξοπλισμό της επιχείρησης και κατοχή μη ασφαλών - ακατάλληλων για ανθρώπινη κατανάλωση τροφίμων.

71. Πρόστιμο € 2.000 στο αρτοποιείο με εργαστήριο ζαχαροπλαστικής με την επωνυμία ΠΙΣΚΑΝΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ, που βρίσκεται στην ΠΑΠΑΦΗ 65 ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, διότι διαπιστώθηκαν παραβάσεις της εθνικής και κοινοτικής νομοθεσίας που αφορούν ουσιώδεις τροποποιήσεις των όρων λειτουργίας του καταστήματος, μη ορθές πρακτικές υγιεινής, ουσιώδεις αποκλίσεις από τις απαιτήσεις της κείμενης νομοθεσίας σχετικά με τον εξοπλισμό της επιχείρησης, μη εφαρμογή συστήματος διαχείρισης της ασφάλειας των τροφίμων που να βασίζεται στις αρχές του HACCP και έλλειψη βιβλιαρίων υγείας εργαζομένων της επιχείρησης.

72. Πρόστιμο € 2.000 στο εργαστήριο παραγωγής σφολιάτας και πίτσας βαθειάς κατάψυξης με την επωνυμία ΔΕΣΚΟΥ ΜΑΡΙΑ - ΔΕΣΚΟΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΑΕ - ΜΑΡΑΘΩΝ, που βρίσκεται στο ΑΛΩΡΟ ΠΕΛΛΑΣ, διότι διαπιστώθηκαν παραβάσεις της εθνικής και κοινοτικής νομοθεσίας που αφορούν ουσιώδεις αποκλίσεις από τις απαιτήσεις της κείμενης νομοθεσίας σχετικά με τον εξοπλισμό και την υποδομή της επιχείρησης, μη τήρηση των όρων και προϋποθέσεων κατάψυξης τροφίμων και μη εφαρμογή συστήματος αυτοελέγχου.

73. Πρόστιμο € 4.000 στην υπεραγορά τροφίμων με την επωνυμία Δ. ΜΑΣΟΥΤΗΣ ΑΕ, που βρίσκεται στην ΑΙΓΑΙΟΥ 102 ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, διότι διαπιστώθηκαν παραβάσεις της εθνικής και κοινοτικής νομοθεσίας που αφορούν μη τήρηση των όρων αδειοδότησης και διάθεση μη ασφαλών - ακατάλληλων για ανθρώπινη κατανάλωση τροφίμων που παρουσίαζαν υπέρβαση του χρόνου διατηρησιμότητας.

74. Πρόστιμο € 3.000 στην πιτσαρία με την επωνυμία ΚΑΠΗΝΙΑΡΗ ΣΤΕΦΑΝΙΑ - MILAN PIZZA, που βρίσκεται στην ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΕΩΣ 119 ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, διότι διαπιστώθηκαν παραβάσεις της εθνικής και κοινοτικής νομοθεσίας που αφορούν κατοχή μη ασφαλών τροφίμων και ανεπαρκές επίπεδο υγιεινής των χώρων της επιχείρησης.

75. Πρόστιμο € 3.000 στο εργαστήριο ζαχαροπλαστικής με την επωνυμία ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗΣ ΘΕΟΔΟΣΙΟΣ & ΣΙΑ ΟΕ, που βρίσκεται στο 20ο ΧΛΜ Π.Ε.Ο. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ - ΚΑΒΑΛΑΣ, διότι διαπιστώθηκαν παραβάσεις της εθνικής και κοινοτικής νομοθεσίας που αφορούν τα εξής : η εγκατάσταση δεν πληρούσε τις απαιτήσεις της κείμενης νομοθεσίας για τους χώρους των τροφίμων, ο υπεύθυνος δεν μερίμνησε για τον έλεγχο της καταλληλότητας του νερού που χρησιμοποιεί στις παραγωγικές διαδικασίες, δεν είχε προβεί στη θέσπιση και εφαρμογή πάγιας διαδικασίας βάσει των αρχών του HACCP, δεν καθιέρωσε διαδικασίες ικανές να διασφαλίσουν την ανιχνευσιμότητα των τροφίμων και των συστατικών που ενσωματώνονται σε αυτά και, τέλος, η επισήμανση των προϊόντων δεν ήταν σύμφωνη με τα προβλεπόμενα.

76. Πρόστιμο € 2.000 στη βιομηχανία τροφίμων - αλλαντικών - εδεσμάτων με την επωνυμία ΚΑΣΑΠΗΣ ΙΟΡΔΑΝΗΣ & ΣΙΑ ΟΕ, που βρίσκεται στη ΡΗΓΑ ΦΕΡΑΙΟΥ 28 ΝΕΑ ΕΥΚΑΡΠΙΑ, διότι διαπιστώθηκαν παραβάσεις της εθνικής και κοινοτικής νομοθεσίας που αφορούν ανεπαρκές επίπεδο υγιεινής χώρων και εξοπλισμού της επιχείρησης, ουσιώδεις αποκλίσεις από τις απαιτήσεις της κείμενης νομοθεσίας σχετικά με την υποδομή της επιχείρησης, ανεπαρκή εφαρμογή του συστήματος HACCP και μη τήρηση των απαιτήσεων της κείμενης νομοθεσίας σχετικά με τη διενέργεια δειγματοληψιών και μικροβιολογικών αναλύσεων των προϊόντων.

77. Πρόστιμο € 4.000 στην υπεραγορά τροφίμων με την επωνυμία Δ. ΜΑΣΟΥΤΗΣ ΑΕ, που βρίσκεται στη ΜΕΡΑΡΧΙΑΣ 50 ΣΕΡΡΕΣ, διότι διαπιστώθηκαν παραβάσεις της εθνικής και κοινοτικής νομοθεσίας που αφορούν έκθεση προς πώληση μη ασφαλών - ακατάλληλων για ανθρώπινη κατανάλωση τροφίμων.

78. Πρόστιμο € 2.000 στο εργαστήριο παραγωγής προϊόντων σφολιάτας και πίτσας βαθιάς κατάψυξης με την επωνυμία ΤΣΕΧΙΛΙΔΟΥ Σ. ΓΕΩΡΓΙΑ, που βρίσκεται στην ΞΙΦΙΑΝΗ ΠΕΛΛΑΣ, διότι διαπιστώθηκαν παραβάσεις της εθνικής και κοινοτικής νομοθεσίας που αφορούν ουσιώδεις τροποποιήσεις των υγειονομικών όρων λειτουργίας της επιχείρησης, ακατάλληλες συνθήκες χωροθέτησης και αποψίλωσης των χώρων και χρήση ακατάλληλων σκευών και εξοπλισμού.

79. Πρόστιμο € 2.000 στην επιχείρηση διανομής προϊόντων διατροφής με την επωνυμία ΖΩΤΟΣ ΣΩΤΗΡΙΟΣ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΕΠΕ, που βρίσκεται στο 1ο ΧΛΜ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ - ΑΞΟΥ, διότι διαπιστώθηκαν παραβάσεις της εθνικής και κοινοτικής νομοθεσίας που αφορούν κατοχή και διάθεση μη κανονικών τροφίμων.

80. Πρόστιμο € 20.000 στην επιχείρηση εμπορίας καφέ - ξηρών καρπών - ποτών με την επωνυμία ΜΟΥΡΤΖΑΚΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ, που βρίσκεται στην ΠΑΝ. ΓΡΗΓΟΡΟΥΣΗΣ 36 ΖΕΦΥΡΙ, διότι διαπιστώθηκαν παραβάσεις της εθνικής και κοινοτικής νομοθεσίας που αφορούν παραπλάνηση των καταναλωτών με τη διάθεση μη κανονικών τροφίμων.

81. Πρόστιμο € 25.000 στην επιχείρηση γαλακτοκομικών προϊόντων με την επωνυμία ΠΡΕΜΤΣΗΣ ΜΙΧ. ΙΩΑΝΝΗΣ, που βρίσκεται στη ΛΑΚΚΑ ΚΥΡΡΟΥ ΠΕΛΛΑΣ, διότι διαπιστώθηκαν παραβάσεις της εθνικής και κοινοτικής νομοθεσίας που αφορούν μη εφαρμογή ουσιωδών απαιτήσεων για την υποδομή και τον εξοπλισμό της εγκατάστασης, μη τήρηση των προβλεπόμενων διαδικασιών σχετικά με την παραλαβή του νωπού γάλακτος, ανεπαρκή υγιεινή των χώρων, ανεπαρκή υγιεινή και εκπαίδευση του προσωπικού, μη ολοκληρωμένη και τεκμηριωμένη εφαρμογή του συστήματος διαχείρισης της ασφάλειας των παραγόμενων τροφίμων και, τέλος, ελλιπή τεκμηρίωση διαδικασιών σχετικά με τις ορθές παρασκευαστικές πρακτικές και το σύστημα HACCP.

82. Πρόστιμο € 5.000 στην επιχείρηση επεξεργασίας και εμπορίας ξηρών καρπών με την επωνυμία ΣΩΠΙΔΗΣ Δ. ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ, που βρίσκεται στο 9ο ΧΛΜ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ - ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ, διότι διαπιστώθηκαν παραβάσεις της εθνικής και κοινοτικής νομοθεσίας που αφορούν μη τήρηση των απαιτήσεων της κείμενης νομοθεσίας για τους χώρους της επιχείρησης και έλλειψη βιβλιαρίου υγείας.

83. Πρόστιμο € 2.000 στο ζαχαροπλαστείο με εργαστήριο με την επωνυμία ΠΑΝΤΑΖΙΔΗΣ Ε. & ΣΙΑ ΟΕ - ΑΘΗΝΑ, που βρίσκεται στη ΒΑΣ. ΟΛΓΑΣ 123 ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, διότι διαπιστώθηκαν παραβάσεις της εθνικής και κοινοτικής νομοθεσίας που αφορούν ανεπαρκές επίπεδο υγιεινής χώρων και εξοπλισμού της επιχείρησης, μη ορθές πρακτικές υγιεινής και μη εφαρμογή συστήματος αυτοελέγχου με βάση τις αρχές του HACCP.

84. Πρόστιμο € 5.000 στην υπεραγορά τροφίμων με την επωνυμία ΚΑΡΦΟΥΡ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ ΑΕ, που βρίσκεται στη ΓΙΑΝΝΤΣΩΝ ΚΑΙ ΚΩΛΛΕΤΗ ΚΑΙ ΡΟΥΛΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, διότι διαπιστώθηκαν παραβάσεις της εθνικής και κοινοτικής νομοθεσίας που αφορούν διάθεση μη ασφαλών - ακατάλληλων για ανθρώπινη κατανάλωση τροφίμων και μη ενημέρωση της κεντρικής αρμόδιας αρχής και του καταναλωτικού κοινού σχετικά με ανάκληση προϊόντος.

85. Πρόστιμο € 3.000 στην υπεραγορά τροφίμων με την επωνυμία DIA HELLAS AE, που βρίσκεται στην ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΕΩΣ ΚΑΙ ΚΑΠΕΤΑΝ ΑΓΡΑ ΣΚΥΔΡΑ ΠΕΛΛΑΣ, διότι διαπιστώθηκαν παραβάσεις της εθνικής και κοινοτικής νομοθεσίας που αφορούν διάθεση μη ασφαλών - ακατάλληλων για ανθρώπινη κατανάλωση τροφίμων.

86. Πρόστιμο € 4.000 στην υπεραγορά τροφίμων με την επωνυμία ΑΡΒΑΝΙΤΙΔΗΣ ΑΕΕΕ, που βρίσκεται στην ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗ 12 ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, διότι διαπιστώθηκαν παραβάσεις της εθνικής και κοινοτικής νομοθεσίας που αφορούν ανεπαρκές επίπεδο υγιεινής στον υπόγειο αποθηκευτικό χώρο και παραπλάνηση των καταναλωτών.

87. Πρόστιμο € 2.000 στην πιτσαρία με την επωνυμία ΒΑΣΙΛΟΥΔΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ - ΟΥΖΟ ΣΤΟ ΜΠΑΛΚΟΝΙ, που βρίσκεται στη Θ. ΣΟΦΟΥΛΗ 57 ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, διότι διαπιστώθηκαν παραβάσεις της εθνικής και κοινοτικής νομοθεσίας που αφορούν ανεπαρκές επίπεδο υγιεινής χώρων και ελλιπή τεκμηρίωση.

88. Πρόστιμο € 15.000 στην επιχείρηση σησαμοπιίας - χαλβαδοποιίας - ζαχαρωδών προϊόντων με την επωνυμία ΚΑΠΕΤΑΝΙΟΣ Η. ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΑΕΒΕ, που βρίσκεται στην ΑΣΣΗΡΟ ΛΑΓΚΑΔΑ, διότι διαπιστώθηκαν παραβάσεις της εθνικής και κοινοτικής νομοθεσίας που αφορούν παραγωγή μη ασφαλών - ακατάλληλων για ανθρώπινη κατανάλωση τροφίμων, ανεπαρκή εφαρμογή συστήματος αυτοελέγχου, μη εγκατάσταση επαρκούς συστήματος ιχνηλασιμότητας και ουσιώδεις αποκλίσεις σχετικά με την υγιεινή των χώρων.

89. Πρόστιμο € 2.000 στο κρεοπωλείο με την επωνυμία Δ. ΦΡΑΓΚΟΠΟΥΛΟΣ - Η ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΜΑΣ, που βρίσκεται στην Π. ΚΟΥΝΤΟΥΡΙΩΤΟΥ 1 ΚΑΙ ΑΜΑΣΕΙΑΣ 71 ΝΕΑΠΟΛΗ, διότι διαπιστώθηκαν παραβάσεις της εθνικής και κοινοτικής νομοθεσίας που αφορούν διάθεση μη ασφαλών - ακατάλληλων για ανθρώπινη κατανάλωση τροφίμων και μη σωστή επισήμανση προϊόντων.

90. Πρόστιμο € 2.000 στην υπεραγορά τροφίμων με την επωνυμία ΜΑΣΟΥΤΗΣ ΔΙΑΜΑΝΤΗΣ ΑΕ, που βρίσκεται στην ΚΟΜΠΟΘΕΚΛΑΣ 2 ΑΝΑΛΗΨΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, διότι διαπιστώθηκαν παραβάσεις της εθνικής και κοινοτικής νομοθεσίας που αφορούν μη συμμόρφωση σε θέματα υποδομής και εξοπλισμού της επιχείρησης και κατοχή μη ασφαλούς τροφίμου.

91. Πρόστιμο € 3.000 στο αρτοποιείο με την επωνυμία ΚΟΥΡΤΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ, που βρίσκεται στα ΠΛΑΤΑΝΟΥΛΙΑ ΤΥΡΝΑΒΟΥ ΛΑΡΙΣΑΣ, διότι διαπιστώθηκαν παραβάσεις της εθνικής και κοινοτικής νομοθεσίας που αφορούν ανεπαρκές επίπεδο υγιεινής των χώρων και έλλειψη βιβλιαρίων υγείας του προσωπικού.


Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 2 Μαρτίου 2010, 12:26