Πρόστιμο έως 10.550 ευρώ για αδήλωτη εργασία

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 12 Σεπτεμβρίου 2013, 13:48
Πρόστιμο έως 10.550 ευρώ για αδήλωτη εργασία
Σαρωτικούς ελέγχους σε όλη τη χώρα από τις 15 Σεπτεμβρίου, με βαριά πρόστιμα, για την καταστολή της αδήλωτης εργασίας εξήγγειλε ο υπουργός Γιάννης Βρούτσης, μετά την ολοκλήρωση της σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε το πρωί της Πέμπτης στο υπουργείο, με σκοπό τον καλύτερο συντονισμό όλων των ελεγκτικών οργάνων και υπηρεσιών των συναρμόδιων υπουργείων Εργασίας και Προστασίας του Πολίτη για την αντιμετώπιση της παραβατικότητας στην αγοράς εργασίας.

«Όταν έλεγα ότι η αδήλωτη εργασία θα αντιμετωπιστεί ως κοινωνικό και οικονομικό έγκλημα, δεν ήταν μία τυπική λεκτική υπερβολή ή μία συνήθης πολιτική ρητορεία. Το εννοούσα» δήλωσε μετά τη σύσκεψη ο υπουργός Εργασίας και προσέθεσε: «Σήμερα έχοντας επιβάλει το επιτόπιο πρόστιμο των 10.550 ευρώ, το υψηλότερο για την αδήλωτη εργασία που έχει επιβληθεί ποτέ, το επιβεβαιώνω».

Οι έλεγχοι ξεκινούν από την ερχόμενη Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου και θα εφαρμοσθεί νέο ποινολόγιο με πρόστιμα έως 10.500 ευρώ και επιτόπια επιβολή τους, «χωρίς προηγούμενη πρόσκληση του εργοδότη για παροχή εξηγήσεων».

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 12 Σεπτεμβρίου 2013, 14:45