Το μεσημέρι της Δευτέρας, 31 Αυγούστου, θα γίνει η τελική τηλεδιάσκεψη με την επιτροπή των ειδικών για το άνοιγμα των σχολείων και την ερχόμενη Τρίτη, 1η Σεπτεμβρίου θα ανακοινωθούν οι τελικές αποφάσεις.

Δυο μέλη της επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας, τάσσονται υπέρ της έναρξης της σχολικής χρονιάς στις 7 Σεπτεμβρίου και επισημαίνουν ότι δεν αποκλείεται να κλείσουν και πάλι το χειμώνα τα σχολεία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πρόκειται για τον κ. Νίκο Σύψα, ο οποίος είπε ότι η δική του εισήγηση προς την επιτροπή με βάση τα σημερινά δεδομένα, είναι να ανοίξουν τα σχολεία στις 7 Σεπτεμβρίου. Την ίδια ημερομηνία προτείνει και ο συνάδελφός του, Παναγιώτης Γαργαλιάνος, υπό την προϋπόθεση ότι θα είναι όλα έτοιμα, με μάσκες και υγειονομικά πρωτόκολλα.

Και οι δύο επιστήμονες πάντως συμφώνησαν στο ότι, δεν έχει και μεγάλη σημασία εάν τελικά θα επιλεγεί η μία ή η άλλη ημερομηνία, αφού το χειμώνα ενδέχεται να κλείσουν και πάλι. «Το 7 ή 14 δεν μας προσφέρει τίποτα. Το χειμώνα θα δούμε πως θα πάνε», είπε ο κ. Γαργαλιάνος.

«Ενδεχομένως Ιανουάριο, Φεβρουάριο θα πρέπει να αξιολογηθούν τα σχολεία κατά πόσο μπορεί να είναι ανοιχτά», πρόσθεσε ο κ. Σύψας, μιλώντας με τα σημερινά δεδομένα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης