Την προφυλάκιση του εκπροσώπου της ΑΤLAS, Παν. Ευσταθίου, ζητεί ο εισαγγελέας μετά την άσκηση έφεσης κατά του Βουλεύματος του δικαστικού Συμβουλίου, με το οποίο αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους.

Με ορατό τον κίνδυνο της προφυλάκισης, ο κ. Ευσταθίου μετά την άσκηση της εφέσεως αλλά και την κλήση σε απολογία της συζύγου του, φαίνεται πως αποφάσισε να θυμηθεί… τα ονόματα των προσώπων που δεν μπόρεσε να «θυμηθεί» στην απολογία του ότι πήραν μίζες για τις συμβάσεις εξοπλιστικών προγραμμάτων. Αλλωστε δικαστικές πηγές ανέφεραν πώς από λογαριασμούς του στην Ελλάδα και το Λονδίνο, από το 1996 έως το 2008, διανεμήθηκαν σχεδόν 36 εκατομμύρια ευρώ, τα οποία πιθανολογείται πώς αποτελούν μίζες εξοπλιστικών προγραμμάτων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Εν όψει της επικείμενης συνεδρίασης του Συμβουλίου Εφετών (και με δεδομένη πλέον την πρόταση προφυλάκισης) που θα κρίνει εκ νέου την τύχη του, μετά τη διαφωνία του ανακριτή Μαλλή -ο οποίος ψήφισε υπέρ της προσωρινής του κράτησης και του εισαγγελέα Ελευθεριάνου που έκρινε πώς πρέπει να αφεθεί ελεύθερος με αυστηρούς όρους- φαίνεται πως ο υπέργηρος μεσάζων θυμήθηκε και άλλα, πλέον των περίπου 3 εκατομμυρίων που φέρεται να διένειμε κυρίως σε στρατιωτικούς για τις συμβάσεις των αυτοκινούμενων ASRAD και των υποβρυχίων.

Τώρα όμως ο πρώην εκπρόσωπος της γερμανικής εταιρείας ATLAS, αναμένεται δια του συνηγόρου του, Μιχάλη Δημητρακόπουλου, να υποβάλει στους ανακριτές στοιχεία για λογαριασμούς του στην Ελβετία, μέσω των οποίων διακινήθηκαν μεγάλα χρηματικά ποσά, καταδεικνύοντας με αυτόν τον τρόπο που κατέληξαν αυτά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης