Tην άμεση εφαρμογή του περιφερειακού σχεδιασμού για τα απορρίμματα, ζητά ο περιφερειάρχης Αττικής, Γιάννης Σγουρός, μιλώντας σε ραδιοφωνικό σταθμό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο κ. Σγουρός χαρακτηρίζει «επικοινωνιακό λάθος» να επικεντρώνεται το θέμα στην Κερατέα και «σε έναν περιορισμένο αριθμό ανθρώπων με συγκεκριμένα συμφέροντα» και σε «συμφέροντα εταιρειών που με τις τεχνολογίες τους μπέρδεψαν τον κόσμο».

«Εμείς είμαστε ανοιχτοί σε όλες τις τεχνολογίες: ποια είναι η καλύτερη, η πιο προσιτή, η πιο φθηνή. Αυτό υποστηρίζουμε. Άρα, εφαρμογή του περιφερειακού σχεδιασμού χθες, όχι σήμερα. Όλα τα υπόλοιπα, είναι συμφέροντα τοπικά, που δεν μπορούν να καταλάβουν ότι 5 εκατ. πολίτες κινδυνεύουν αυτή τη στιγμή να χάσουν 5 δισ. ευρώ που μας δίνει η ΕΕ για να τα αξιοποιήσουμε με τον καλύτερο τρόπο», τόνισε ο περιφερειάρχης Αττικής.

Σε ό,τι αφορά το ζήτημα των λαθρομεταναστών και τα προβλήματα που δημιουργούνται στο κέντρο της Αθήνας, αλλά και σε όλη την Αττική, ο κ. Σγουρός ζήτησε «να τεθεί επικεφαλής ο πρωθυπουργός και να λύσει αυτό το θέμα, γιατί η συναρμοδιότητα των υπουργείων φέρνει αναποτελεσματικότητα».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Δεν θέλει κομματική εκμετάλλευση. Εδώ πρέπει να συνεννοηθούμε όλοι μαζί. Και για τα σκουπίδια και για το ιστορικό κέντρο. Ο πρωθυπουργός να συγκαλέσει τους αρχηγούς των κομμάτων και να πουν ότι θα κάνουν πράγματα. Να αφήσουν τώρα τους μικροκομματισμούς και τους λαϊκισμούς και οτιδήποτε άλλο», υπογράμμισε ο κ. Σγουρός.

   

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης