Η προστασία της πρώτης κατοικίας στην Ελλάδα αποτελεί τεράστιο πολιτικό θέμα, το οποίο πρέπει να απασχολήσει και τις πολιτικές της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τόνισε κατά τη διάρκεια ομιλίας του στο Ευρωκοινοβούλιο ο ελληνικής καταγωγής, Γερμανός Ευρωβουλευτής, Γιώργος Χατζημαρκάκης, με αφορμή τη συζήτηση για τις πολιτικές αντιμετώπισης των αστέγων στην Ευρώπη.

Ο κ. Χατζημαρκάκης, αφού χαρακτήρισε θετική την προσπάθεια να υπάρξουν μέτρα για τους άστεγους σε χώρες που έχουν πληγεί από την κρίση, όπως η Ελλάδα, τόνισε πως η Ευρώπη πρέπει να εστιάσει την προσοχή της στους κινδύνους της οικονομικής κρίσης που ελλοχεύουν στον χώρο του real estate.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Στην Ελλάδα έχει διασφαλιστεί μόνο για έναν χρόνο η πρώτη κατοικία. Δεν θα χάσουν δηλαδή τα σπίτια τους όσοι έχουν δάνεια που δεν μπορούν να ξεπληρώσουν, μέσα στο 2014. Από το 2015 υπάρχει όμως ο κίνδυνος, αν δεν υπάρξει νέα διασφάλιση των ανθρώπων αυτών, να έχουμε χιλιάδες ιδιοκτήτες που θα χάσουν τα σπίτια τους και θα μείνουν επί της ουσίας άστεγοι. Κι αυτό γιατί δεν μπορεί να αλλάξει κάτι δραματικά μέχρι τότε στην Ελλάδα. Δεν θα αυξηθούν οι μισθοί και δεν θα αυξηθούν τα έσοδα των οικογενειών. Πώς θα αποπληρώσουν αυτά τα “κόκκινα δάνεια”;» ανέφερε

«Αυτό δεν είναι ένα τεράστιο ζήτημα;», αναρωτήθηκε ο κ. Χατζημαρκάκης, μιλώντας στην ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου και κατέληξε:

«Είναι το μεγάλο πολιτικό ζήτημα που θα βρούμε μπροστά μας και πρέπει να αντιμετωπιστεί τώρα με άμεση διασφάλιση της πρώτης κατοικίας, για όσο χρόνο χρειαστεί, μέχρι να μπει η Ελλάδα σε ρυθμούς που θα αποκαθιστούν το χαμένο εισόδημα των ανθρώπων».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πηγή: ΑΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης