Πρώτη γιορτή μανιταριού με....5.000 επισκέπτες

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 6 Οκτωβρίου 2015, 13:00
Πρώτη γιορτή μανιταριού με....5.000 επισκέπτες
Με απόλυτη επιτυχία στέφθηκε η 1η γιορτή Μανιταριού που διοργάνωσαν στην Καλαμπάκα οι υπεύθυνοι του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Μετεώρων και Μουσείου Μανιταριών, το πρώτο Σαββατοκύριακο (3 και 4 Οκτωβρίου).

Πέντε χιλιάδες κόσμος, οκτώ χιλιάδες μερίδες φαγητού με μανιτάρι, είκοσι διαφορετικά μαγειρέματα από δέκα διαφορετικούς σεφ, άφθονο κρασί και μπύρα, είναι ο απολογισμός σε αριθμούς της 1ης Γιορτής Μανιταριού που έγινε στην Καλαμπάκα.

Η Γιορτή ξεκίνησε το απόγευμα της Παρασκευής με το στήσιμο στο Μουσείο της έκθεσης έργων μανιταροτέχνης στην οποία συμμετείχαν περίπου δέκα καλλιτέχνες.

Το πρωί του Σαββάτου, περίπου τετρακόσιοι άνθρωποι ανέβηκαν στα γύρω βουνά και με την καθοδήγηση των ειδικών συνέλεξαν δεκάδες διαφορετικά είδη μανιταριών, τα οποία ταυτοποιήθηκαν από τον Πρόεδρο των Μανιταρόφιλων Ελλάδας κύριο Γιώργο Κωνσταντινίδη και εκτέθηκαν σε ειδικό χώρο για να τα απολαύσουν οι επισκέπτες.

Εκεί όμως που έγινε ο μεγάλος συνωστισμός ήταν στο χώρο που δημιουργούσαν οι σεφ. Χιλιάδες μερίδες μανιταρόσουπας, μανιταροπίλαφου, ψητών μανιταριών, μανιταρόπιτας και άλλων μανιταροεδεσμάτων προσφέρθηκαν δωρεάν στους επισκέπτες οι οποίοι απόλαυσαν μοναδικές γεύσεις.

Μετά την επιτυχία της, η γιορτή είναι προφανές ότι θα γίνεται πλέον κάθε χρόνο το πρώτο Σαββατοκύριακο του Οκτωβρίου, όπως άλλωστε ήταν και ο αρχικός σχεδιασμός του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Μετεώρων και Μουσείου Μανιταριών.Επιμέλεια: Κατερίνα Νινιού


Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 6 Οκτωβρίου 2015, 13:00