Επικυρώθηκε από τον Άρειο Πάγο η πρώτη καταδίκη του Αρτέμη Σώρρα σε φυλάκιση 28 μηνών με 3ετή αναστολή για απόπειρα εκβίασης, συκοφαντική δυσφήμηση και ψευδή καταμήνυση. Ο Άρειο Πάγος επικύρωσε και την καταδικαστική απόφαση του Τριμελούς Εφετείου της Πάτρας για τη σύζυγο του Αρτέμη Σώρρα, Βάιας, που αντιμετώπιζε τις ίδιες κατηγορίες και είχε καταδικαστεί από το ίδιο δικαστήριο σε φυλάκιση 24 μηνών με τριετή αναστολή για τα ίδια αδικήματα.

Τα αδικήματα αφορούν αντιδικία του ζεύγους Σώρρα με τον κουμπάρο τους και δικηγόρο Πατρών από τον οποίο φέρονται να «έφαγαν» 45.000 ευρώ από την πώληση ενός αυτοκινήτου που είχαν αναλάβει, μέσω εταιρείας τους να πωλήσουν. Μόλις εκείνος αντιλήφθηκε τι είχε συμβεί, το ζεύγος Σώρρα φέρεται να απειλούσε με εξώδικα και επιστολές το δικηγόρο με σκοπό να παραιτηθεί «από οποιανδήποτε διεκδίκηση του μη καταβληθέντος σε αυτόν αντιτίμου της πώλησης του οχήματος του και φοβούμενος τον διασυρμό και τον κίνδυνο από την προβολή των μυθευμάτων και των ψευδών περί απιστίας απειλών τους, για το με προέχουσα κοινωνική προφορά λειτουργήματος του, να μην στραφεί σε βάρος τους, έτσι ώστε να καρπωθούν αυτοί το ποσό με αντίστοιχη ζημιά στην περιουσία του δικηγόρου».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Για τυπικούς λόγους απέρριψε ο Άρειος Πάγος την αίτησή του ζεύγους Σώρρα με την οποία ζητούσαν να αναιρεθεί η καταδικαστική γι΄ αυτούς απόφαση του Εφετείου.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης