Συνήλθε, σήμερα, στην πρώτη συνεδρία της για τον μήνα Οκτώβριο η Διαρκής Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος, υπό την προεδρία του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερωνύμου.

Κατά τη σημερινή συνεδρία, η Διαρκής Ιερά Σύνοδος ενημερώθηκε για την επίσημη επίσκεψη του Συροϊακωβίτη Πατριάρχη Αντιοχείας στην Εκκλησία της Ελλάδος, η οποία θα πραγματοποιηθεί περί τα μέσα Νοεμβρίου και από την Ειδική Συνοδική Επιτροπή Πολιτιστικής Ταυτότητος για το Ζ’ Διεθνές Επιστημονικό Συνέδριο που αφορά το 1821, με θέμα «Οι φιλελεύθεροι θεσμοί του Αγώνος της Ελληνικής Επαναστάσεως». Το εν λόγω συνέδριο θα διοργανωθεί από τις 18 έως τις 20 Οκτωβρίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Κατόπιν, πληροφορήθηκε από την Ειδική Συνοδική Επιτροπή Λειτουργικής Αναγεννήσεως για τα πορίσματα και τις προτάσεις του ΙΖ’ Πανελληνίου Λειτουργικού Συμποσίου Στελεχών Ιερών Μητροπόλεων, με κεντρικό θέμα «Οι Ιερές Ακολουθίες στην περίοδο της Παρακλητικής, του Τριωδίου και του Πεντηκοσταρίου», το οποίο διοργανώθηκε στη Μητρόπολη Κορίνθου, από τις 17 έως τις 19 Σεπτεμβρίου 2018.

Επιπλέον, η ΔΙΣ ενέκρινε το αίτημα του Ιδρύματος Βυζαντινής Μουσικολογίας για τη διοργάνωση του Ζ’ Διεθνούς Συνεδρίου Βυζαντινής Μουσικολογίας και Ψαλτικής Τέχνης, το οποίο θα διοργανωθεί από τις 18 έως τις 20 Οκτωβρίου στο Πολιτιστικό Κέντρο της Αρχιεπισκοπής Αθηνών, με γενικό θέμα «Θεωρία και πράξη της Ψαλτικής Τέχνης: Μορφολογία – Αισθητική». Τέλος, έλαβε αποφάσεις σχετικά με τα τρέχοντα υπηρεσιακά θέματα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης