Οι Έλληνες φοιτητές θέλουν σαν «τρελοί» να μεταναστεύσουν στη Γερμανία, όπως αναφέρει σε άρθρο της η γερμανική εφημερίδα «Kölner Stadt Anzeiger».

Σύμφωνα με το σημερινό δημοσίευμα, το οποίο έχει τίτλο «Τρελός για τη Γερμανία», παρατηρείται συνεχής αύξηση στη ζήτηση για εκμάθηση Γερμανικών ιδιαίτερα από νεαρούς Έλληνες οι οποίοι επιθυμούν να μεταναστεύσουν στη Γερμανία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επίσης, αναφέρεται ότι ο αριθμός των Ελλήνων που μαθαίνουν Γερμανικά αυξήθηκε το 2011 κατά 70% σε σχέση με πέρυσι, ενώ επισημαίνει ότι οι ενδιαφερόμενοι είναι φοιτητές και εξειδικευμένοι νέοι από 25 ετών και πάνω (αλλά και μεγαλύτερες ηλικίες) που θεωρούν ότι η μετανάστευση στη Γερμανία θα τους δώσει μια καλύτερη ευκαιρία, εν μέσω της κρίσης που μαστίζει την Ελλάδα.

Μάλιστα, γίνεται αναφορά σε μελέτη του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, σύμφωνα με την οποία το 84% των νεαρών φοιτητών θέλει να μεταναστεύσει. Η ίδια τάση για μετανάστευση παρατηρείται ακόμα και σε μαθητές, ιδιαίτερα των τελευταίων τάξεων του Λυκείου, οι οποίοι δεν βλέπουν μέλλον στην Ελλάδα.

Το άρθρο θέτει το ερώτημά του αν είναι σωστό να εγκαταλείψει κανείς την Ελλάδα αυτήν τη στιγμή, ερώτημα στο οποίο οι Έλληνες φοιτητές απαντούν καταφατικά, αφού «αισθάνονται ότι και αυτή τους έχει εγκαταλείψει»…
Πηγή: iefimerida.gr

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης