Η φωνή του Συλλόγου Ατόμων με Κινητικά Προβλήματα και Φίλων «Περπατώ» της Κομοτηνής ταρακούνησε, ευαισθητοποίησε και τελικά άλλαξε την κοινωνία της μικρής πόλης.

Ίσως της μοναδικής πόλης στην Ελλάδα που αφήνει πλέον τα άτομα με κινητικά προβλήματα να περπατούν, δεν τους βάζει εμπόδια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πρόκειται για μια πόλη-πρότυπο για τα ελληνικά δεδομένα σε ό,τι αφορά την προσβασιμότητα, που φιλοδοξεί να αποτελέσει μοντέλο για όλη την ευρύτερη περιοχή, προσελκύοντας επισκέπτες με αναπηρία από όλο τον κόσμο, στο πλαίσιο του εναλλακτικού, αθλητικού, συνεδριακού κτλ. τουρισμού.

Ο «Περπατώ», σε συνεργασία με τη νέα δημοτική αρχή και τους φορείς της πόλης, θέτει ως προτεραιότητα τη δημιουργία υποδομών και την αξιοποίηση της αναπτυξιακής ευκαιρίας που παρουσιάζεται, ώστε η Κομοτηνή να αποτελέσει την απόλυτα φιλική προς τα άτομα με αναπηρία πόλη.

Περισσότερες από 1.000 ράμπες υπάρχουν σήμερα στους βασικότερους δρόμους της Κομοτηνής που οδηγούν στο κέντρο της. Δημόσιες υπηρεσίες, όπως το κτίριο του δημαρχείου και της νομαρχίας, το νοσοκομείο, το κλειστό γυμναστήριο, το κλειστό κολυμβητήριο και το νοσοκομείο, είναι επίσης προσβάσιμα, διαθέτοντας ράμπες, ειδικές τουαλέτες και πάρκιγκ. Το κτίριο όπου στεγάζεται το δημαρχείο διαθέτει και lift για τον δεύτερο όροφο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στην πλατεία της πόλης υπάρχει ειδική τουαλέτα με τις απαραίτητες προδιαγραφές, η οποία εξυπηρετεί τους θαμώνες των καφέ και εστιατορίων που βρίσκονται εκεί.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης