Το θέμα των ημερών για την Τοπική Αυτοδιοίκηση της Καβάλας, είναι ο περιβόητος «Καλλικράτης».
Από ό,τι φαίνεται, μάλιστα, από τις συνεχείς συζητήσεις στο δημοτικό συμβούλιο, η Καβάλα θα πρέπει να ενωθεί με τους Φιλίππους.

«Εμείς τασσόμαστε με την πλευρά της αλλαγής. Με το μέλλον. Πιστεύουμε ότι το σχέδιο που ανακοίνωσε η κυβέρνηση βρίσκεται προς τη σωστή κατεύθυνση», είπε ο δήμαρχος Κωστής Σιμιτσής αναφερόμενος στα βασικά στοιχεία του «Καλλικράτη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τόνισε πως η Καβάλα είναι πρωτεύουσα νομού, επηρεάζει και επηρεάζεται από τις γύρω περιοχές, «μια μεγάλη Καβάλα όμως δυναμώνει και τις γύρω περιοχές. Δυναμώνει όλο τον νομό».

Σε άλλο σημείο είπε πως «είναι μονόδρομος να ενωθούμε με τους Φιλίππους, λόγω των κοινών ιστορικών χαρακτηριστικών» και πρόσθεσε πως «στο ίδιο πλαίσιο μπορούμε να πετύχουμε πολλά με τη συνένωσή μας και με τον Δήμο Ελευθερών.

Θα υπάρχει πλουραλισμός παραγωγής, ανάπτυξη στον τουρισμό και βέβαια ο νέος δήμος θα είναι ισχυρός και πληθυσμιακά. Εμείς δεν απαιτούμε. Κάνουμε ένα κάλεσμα στους κατοίκους των περιοχών αυτών χωρίς μεγαλοϊδεατισμούς, ώστε να φτιάξουμε έναν δήμο με προοπτικές», τόνισε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πηγή: Εβδόμη

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης