Σε πλατείες και δρόμους ξεχύνονται τη Μεγάλη Τετάρτη εργαζόμενοι, άνεργοι, συνταξιούχοι, συνδικάτα, πολιτικά σωματεία, για τη διαδήλωση της εργατικής Πρωτομαγιάς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παρά το γεγονός ότι με απόφαση του υπουργού Εργασίας η αργία της Πρωτομαγιάς, μετατίθεται για την Τρίτη του Πάσχα, 7 Μαΐου, επειδή φέτος η 1η Μαΐου συμπίπτει με τη Μεγάλη Τετάρτη, ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ κήρυξαν 24ωρη απεργία.

Το ραντεβού έχει δοθεί στην πλατεία Κλαυθμώνος στις 11 π.μ. Ξεχωριστή συγκέντρωση, στις 10:30, οργανώνει το ΠΑΜΕ στην πλατεία Συντάγματος. Ανάλογες κινητοποιήσεις θα πραγματοποιηθούν σε όλη την επικράτεια.

Δημοσιογράφοι της Τηλεόρασης της Ζούγκλας και του zougla.gr θα βρίσκονται σε όλα τα σημεία των διαδηλώσεων στην Αθήνα και θα σας αναμεταδίδουν ζωντανά όλα τα γεγονότα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα συνδικάτα ζητούν την αποτελεσματική αντιμετώπιση του προβλήματος της ανεργίας, την υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων και την αποκατάσταση του εργασιακού θεσμικού πλαισίου που κατήργησαν τα μνημόνια. Ζητούν, επίσης, τον τερματισμό της λιτότητας και της επιβολής νέων φόρων καθώς και τη λήψη μέτρων για την καταπολέμηση της μαύρης και ανασφάλιστης εργασίας.

Πώς θα κινηθούν τα ΜΜΜ

Με στάσεις εργασίας σε μετρό, ηλεκτρικό σιδηρόδρομο, λεωφορεία, τρόλεϊ και 24ωρη απεργία σε προαστιακό και σιδηρόδρομο, συμμετέχουν οι εργαζόμενοι στα μέσα μεταφοράς στην απεργία που κήρυξαν ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ για την Πρωτομαγιά.

Συγκεκριμένα, οι συρμοί του μετρό και του ηλεκτρικού σιδηροδρόμου θα είναι ακινητοποιημένοι από την έναρξη της βάρδιας έως και τις 9.00 το πρωί. Οι συρμοί του μετρό θα τερματίζουν στο σταθμό Δ. Πλακεντίας.

Επίσης, τα λεωφορεία και τα τρόλεϊ δεν θα κυκλοφορούν από την έναρξη της βάρδιας έως τις 9.00 το πρωί και από τις 21.00 έως τη λήξη της βάρδιας. Ακινητοποιημένα όλη την ημέρα θα είναι τα τρένα στο εθνικό δίκτυο και ο προαστιακός σιδηρόδρομος.

Δείτε τις ματαιώσεις των δρομολογίων

Τη Μ. Τρίτη 30/04/2013 (προηγούμενη ημέρα της απεργίας)

– Μεταξύ Αθηνών – Θεσσαλονίκης – Αθηνών: Ματαιώνεται η διαδρομή των αμαξοστοιχιών 500 501

– Μεταξύ Αλεξανδρούπολης – Δικαιών: Ματαιώνεται η διαδρομή της αμαξοστοιχίας 1686

– Μεταξύ Θεσσαλονίκης – Έδεσσας – Φλώρινας- Θεσσαλονίκης: Ματαιώνεται η διαδρομή των αμαξοστοιχιών 743 και IC 85

– Μεταξύ Θεσσαλονίκης – Λάρισας – Θεσσαλονίκης: Ματαιώνεται η διαδρομή των αμαξοστοιχιών 3593 και 3592 – Μεταξύ Λάρισας – Βόλου- Λάρισας: Ματαιώνεται η διαδρομή των αμαξοστοιχιών 2576 και 2577 Τη Μ. Τετάρτη 01/05/2013 (ημέρα απεργίας)

– Ματαιώνονται όλες οι διαδρομές των επιβατικών και εμπορικών αμαξοστοιχιών του Δικτύου, εκτός των τουριστικών αμαξοστοιχιών στις διαδρομές : Ολυμπία – Πύργος – Κατάκολο και Α. Λεχώνια – Μηλιές.

– Επισημαίνεται ότι μεταξύ Αθηνών – Θεσσαλονίκης – Αθηνών οι αμαξοστοιχίες 500 & 501 θα κυκλοφορήσουν χωρίς τα διδάπεδα οχήματα μεταφοράς αυτοκινήτων, μετά τη λήξη της απεργίας (Μ. Τετάρτη προς Μ. Πέμπτη) από Αθήνα και Θεσσαλονίκη αντίστοιχα.

Τη Μ. Πέμπτη 02/05/2013 (επόμενη ημέρα της απεργίας)

– Μεταξύ Αλεξανδρούπολης – Δικαίων: Ματαιώνεται η διαδρομή της αμαξοστοιχίας 1681

– Μεταξύ Φλώρινας – Θεσσαλονίκης : Ματαιώνεται η διαδρομή της αμαξοστοιχίας ΙC 82

Περισσότερες πληροφορίες παρέχονται από τον αριθμό 14511 και στο www.trainose.gr

Στάσεις εργασίας και στον ΟΑΣΘ

Στάσεις εργασίας από την έναρξη της βάρδιας έως τις 9.00 π.μ. και από τις 21.00 έως τη λήξη της βάρδιας θα πραγματοποιήσουν την Πρωτομαγιά, οι εργαζόμενοι στα αστικά λεωφορεία της Θεσσαλονίκης, συμμετέχοντας στην απεργιακή κινητοποίηση της ΓΣΕΕ.

Σύμφωνα με τον ΟΑΣΘ, τα πρώτα πρωινά δρομολόγια των γραμμών θα πραγματοποιηθούν σταδιακά μετά τις 9.00 π.μ. και έως τις 9.30 π.μ., αναλόγως της αποστάσεως των αφετηριών και τερμάτων από τα αμαξοστάσια.

Δεμένα τα πλοία στα λιμάνια

Δεμένα στα λιμάνια όλης της χώρας θα παραμείνουν τα πλοία στα λιμάνια την Μεγάλη Τετάρτη εξαιτίας της συμμετοχής της ΠΝΟ στην 24ωρη απεργία.

Με προσωπικό ασφαλείας τα Νοσοκομεία

Με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσουν την Πρωτομαγιά τα δημόσια νοσοκομεία, καθώς γιατροί και νοσηλευτικό προσωπικό θα συμμετάσχουν στην 24ωρη απεργία.

Η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών (ΟΕΝΓΕ) και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ), καλούν τα μέλη τους να απεργήσουν και να συμμετάσχουν μαζικά στα συλλαλητήρια που διοργανώνουν τα συνδικάτα και οι κοινωνικοί φορείς σε όλες της πόλεις της χώρας, διεκδικώντας την ανατροπή των «μνημονιακών πολιτικών και των επιπτώσεων στις κοινωνικές υπηρεσίες και στα εργασιακά δικαιώματα».

Κλειστά την Πρωτομαγιά τα φαρμακεία του Πειραιά

Κανονικά θα λειτουργήσουν την Πρωτομαγιά, τα φαρμακεία όλης της χώρας, εκτός από εκείνα του Πειραιά, όπου η Γενική Συνέλευση του Συλλόγου αποφάσισε να απεργήσει.

«Αυτή τη δύσκολη περίοδο που τα εργασιακά καταστρέφονται αλλά και ο ξεχωριστός κλάδος των φαρμακοποιών υφίσταται καθολική επίθεση δεν είναι δυνατόν να βρισκόμαστε με τη πλευρά των κοινών καταστημάτων όταν όλοι οι άλλοι εργαζόμενοι αλλά και οι υγειονομικοί φορείς δεν θα λειτουργούν και θα συμμετέχουν ενεργά στην απεργία της Πρωτομαγιάς» αναφέρει ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Πειραιά.

Η αργία της Πρωτομαγιάς μεταφέρεται την Τρίτη 7 Μαΐου, σύμφωνα με τον Πανελλήνιο Φαρμακευτικό Σύλλογο, ενώ την ίδια μέρα τα φαρμακεία του Πειραιά θα λειτουργήσουν κανονικά.

Απεργούν οι τραπεζοϋπάλληλοι

Στην απεργία της Πρωτομαγιάς θα συμμετάσχουν και οι τραπεζοϋπάλληλοι.

Η Εκτελεστική Γραμματεία της ΟΤΟΕ ζητάει προστασία της Εργασίας, διασφάλιση της αγοραστικής δύναμης των αποδοχών, συνέχιση των διαπραγματεύσεων και υπογραφή Κλαδικής Σύμβασης.

Απεργία ΕΣΗΕΑ-ΕΣΠΗΤ

Τα Διοικητικά Συμβούλια της Ένωσης Συντακτών Περιοδικού και Ηλεκτρονικού Τύπου και της Ένωσης Συντακτών Ημερήσιων Εφημερίδων Αθηνών , στο πλαίσιο της 24ωρης πανελλαδικής απεργίας της ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ, που έχει εξαγγελθεί για την Πρωτομαγιά, αποφάσισαν τη συμμετοχή τους στην ανωτέρω κινητοποίηση.

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

Λόγω των προγραμματισμένων εκδηλώσεων – συγκεντρώσεων και πορειών που θα γίνουν στο πλαίσιο του εορτασμού της Εργατικής Πρωτομαγιάς, περίπου από τις 08.00 θα πραγματοποιηθούν κυκλοφοριακές ρυθμίσεις (διακοπές της κυκλοφορίας – εκτροπές) σε διάφορα σημεία της ευρύτερης περιοχής του κέντρου της Αθήνας, καθώς και σε άλλους Δήμους της Αττικής, σταδιακά και ανάλογα με την εξέλιξη των πορειών.

Ειδικότερα, κυκλοφοριακές παρεμβάσεις θα πραγματοποιηθούν στις περιοχές πέριξ της Πλατείας Συντάγματος, της Πλατείας Κλαυθμώνος, του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου (Πατησίων), της Πλατείας Καραϊσκάκη στον Πειραιά, στο Άγαλμα των Μεταλλωρύχων στο Λαύριο και στην Κεντρική Πλατεία της Ελευσίνας.

Σε περίπτωση που πραγματοποιηθούν και άλλες πορείες που θα αποφασισθούν την τελευταία στιγμή, θα ληφθούν τα αναγκαία μέτρα τροχαίας με τις ανάλογες διακοπές και εκτροπές της κυκλοφορίας.

Σημειώνεται ότι λόγω των διαδηλώσεων, κλειστοί θα παραμείνουν οι σταθμοί του Μετρό «Σύνταγμα», «Ευαγγελισμός», «Μέγαρο Μουσικής» και «Πανεπιστήμιο».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης