Πρωτομαγιά με απεργίες και συλλαλητήρια

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 1 Μαΐου 2018, 07:29
Πρωτομαγιά με απεργίες και συλλαλητήρια
Με απεργίες και στάσεις εργασίας στις συγκοινωνίες της Αθήνας θα τιμηθεί και εφέτος η εργατική Πρωτομαγιά.

Ειδικότερα, ακινητοποιημένα είναι σήμερα τα τρένα, ο προαστιακός σιδηρόδρομος και τα τρόλεϊ αφού οι εργαζόμενοι αποφάσισαν 24ωρη απεργία. Λόγω της απεργίας των εργαζομένων στον σιδηρόδρομο ματαιώθηκαν τα βραδινά δρομολόγια της Δευτέρας στον άξονα Αθήνα - Θεσσαλονίκη (που έχουν ώρα αναχώρησης τα μεσάνυχτα).

Σημειώνεται ότι οι βραδινές αμαξοστοιχίες 600 και 601 από Αθήνα και Θεσσαλονίκη αντίστοιχα (Τρίτη μεσάνυχτα προς Τετάρτη) θα κυκλοφορήσουν κανονικά μετά τη λήξη της απεργίας.

Οι συρμοί του μετρό θα κυκλοφορούν από τις 09.00 το πρωί έως και τις 16.00 το απόγευμα. Τα δρομολόγια θα εκτελούνται έως τον σταθμό της Δουκίσσης Πλακεντίας.

Ο ηλεκτρικός λειτουργεί από τις 08.00 το πρωί, σύμφωνα με απόφαση των εργαζομένων.

Τα λεωφορεία κινούνται από 09.00 το πρωί έως τις 21.00 το βράδυ. Η αποκατάσταση της κυκλοφορίας αναμένεται από τις 10.00, ενώ τα οχήματα θα αρχίσουν να αποσύρονται από τις 20.00.

Οι εργαζόμενοι στα μέσα μαζικής μεταφοράς με ανακοινώσεις τους καταγγέλλουν την πολιτική της λιτότητας και της ισοπέδωσης των εργασιακών δικαιωμάτων και του κοινωνικού κράτους. Επισημαίνουν ότι θα υπερασπιστούν τον δημόσιο και κοινωνικό χαρακτήρα των αστικών συγκοινωνιών.

Τέλος, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών σε ανακοίνωσή της καταγγέλλει την κυβέρνηση για ξεπούλημα του σιδηροδρόμου. «Ο αγώνας για ενιαίο - δημόσιο σιδηρόδρομο προς όφελος του λαού θα συνεχιστεί όσο μακρύς κι αν είναι» σημειώνει μεταξύ άλλων.

Στους δρόμους ΠΑΜΕ, ΓΣΕΕ- ΑΔΕΔΥ

Το ΠΑΜΕ πραγματοποιεί συγκέντρωση στις 10.00 στο Σύνταγμα και στη Θεσσαλονίκη την ίδια ώρα στο Άγαλμα Βενιζέλου.

Στον Πειραιά η συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί στις 11.00 στην πλατεία Καραϊσκάκη.

Κάλεσμα στις πρωτομαγιάτικες συγκεντρώσεις έχουν απευθύνει η ΠΑΣΕΒΕ, η Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων, η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας (ΟΓΕ), το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών (ΜΑΣ), η Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη (ΕΕΔΥΕ) και η Ελληνική Επιτροπή Διεθνούς Δημοκρατικής Αλληλεγγύης (ΕΕΔΔΑ).

Επιπλέον, δυναμικό παρών στις απεργιακές συγκεντρώσεις της Πρωτομαγιάς ετοιμάζονται να δώσουν οι εργαζόμενοι στον κλάδο των κατασκευών, με την Ομοσπονδία και τα Συνδικάτα Οικοδόμων να έχουν πάρει μια σειρά πρωτοβουλίες για την επιτυχία της απεργίας. 

Από τη μεριά της, η ΓΣΕΕ καλεί και αυτή σε μαζική συμμετοχή στις απεργιακές συγκεντρώσεις. Στην Αθήνα η απεργιακή συγκέντρωση των ΓΣΕΕ- ΑΔΕΔΥ και του Εργατικού Κέντρου Αθήνας θα γίνει στις 11.00 στην πλατεία Κλαυθμώνος.

Η πορεία του ΠΑΜΕ στο Σύνταγμα

Η ανακοίνωση του ΠΑΜΕ για την Πρωτομαγιά 


Έλληνες και μετανάστες

Όλοι στην απεργιακή συγκέντρωση 10πμ στο Σύνταγμα

Με δυνάμωμα της οργάνωσης και της ενότητας των ελλήνων και μεταναστών εργατών τιμάμε την 1η Μάη, την παγκόσμια ημέρα της εργατικής τάξης. Τιμάμε όλους όσοι έδωσαν τη ζωή τους για το 8ώρο, για να έχουμε δικαιώματα στη δουλειά και τη ζωή. Συνεχίζουμε στον δρόμο που χάραξαν για να ζήσουμε σε έναν κόσμο χωρίς εκμετάλλευση, χωρίς πολέμους και προσφυγιά.

Η Εργατική Πρωτομαγιά του 2018 μας βρίσκει μπροστά σε επικίνδυνες εξελίξεις, που φέρνουν πιο κοντά τον κίνδυνο ενός γενικευμένου ιμπεριαλιστικού πολέμου, όπως ο πρόσφατος βομβαρδισμός στη Συρία από τα γεράκια του πολέμου ΗΠΑ – Βρετανία – Γαλλία με τη στήριξη των ιμπεριαλιστικών ενώσεων ΝΑΤΟ και ΕΕ.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ συμμετέχει στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς για λογαριασμό των ντόπιων επιχειρηματικών ομίλων, στους ανταγωνισμούς και τις αντιθέσεις που οξύνονται στην περιοχή. Παραχωρεί γη και ύδωρ σε ΗΠΑ – ΝΑΤΟ, στους δολοφόνους των λαών, σε όσους ευθύνονται για τον ξεριζωμό και την προσφυγιά και υποκριτικά εκφράζει λόγια συμπάθειας για όσους θαλασσοπνίγονται ή όσους έχουν εγκλωβισμένους και στοιβαγμένους για μήνες στα κέντρα ταυτοποίησης των νησιών.

Ύστερα από πρόσκληση της κυβέρνησης με πρόσχημα το προσφυγικό βρίσκεται η πολεμική μηχανή του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο, ενώ η χώρα μας συνεργάζεται ακόμα και στρατιωτικά, πραγματοποιεί κοινές ασκήσεις με το Ισραήλ που δολοφονεί καθημερινά Παλαιστίνιους αμάχους, μικρά παιδιά.

Τα παραμύθια τους, ότι τάχα δεν συμμετέχουν στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις, όπως και τα περί «δίκαιης ανάπτυξης», δεν πείθουν κανέναν.

Την ώρα που η κυβέρνηση καλλιεργεί ψεύτικες προσδοκίες ετοιμάζει νέο αντεργατικό πακέτο μέτρων για το κλείσιμο της 4ης αξιολόγησης. Η ανάπτυξη για τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων δεν μπορεί να είναι προς όφελός μας, των ελλήνων και μεταναστών εργατών, δεν είναι «δίκαιη», αντίθετα προϋποθέτει μνημόνια διαρκείας, το βάθεμα της εκμετάλλευσής μας στα σύγχρονα κάτεργα, στα εργοστάσια, την οικοδομή, την ανακύκλωση, τα καράβια, τα συνεργεία καθαρισμού και τους ξενοδοχειακούς ομίλους, τα χωράφια και τις καπιταλιστικές επιχειρήσεις στον αγροτικό τομέα.

Η μόνη επιλογή μας είναι παντού να πυκνώσουμε τις γραμμές των Συνδικάτων. Μόνο με την οργάνωσή μας και το δυνάμωμα της ταξικής πάλης μπορούμε οι εργαζόμενοι να αποσπάμε, να υπερασπιζόμαστε τα δικαιώματά μας. Να δημιουργήσουμε προϋποθέσεις για διέξοδο προς όφελός μας, για την προοπτική, την κατάργηση της εκμετάλλευσης.

Οι εργαζόμενοι όλων των χωρών έχουμε κοινό αντίπαλο τους εκμεταλλευτές μας που καρπώνονται τον πλούτο που παράγουμε. Μεταξύ μας δεν έχουμε να χωρίσουμε τίποτα.

Απαιτούμε την απεμπλοκή της χώρας από τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και επεμβάσεις του ΝΑΤΟ. Αποδέσμευση από ΝΑΤΟ και ΕΕ.
Καμία αλλαγή συνόρων και των συνθηκών που τα κατοχυρώνουν.
Να κλείσουν οι βάσεις του θανάτου. Να φύγει το ΝΑΤΟ από το Αιγαίο.
Απεγκλωβισμός των προσφύγων και μεταναστών από τα νησιά του Αιγαίου και τη χώρα. Δημιουργία ανθρώπινων, προσωρινών και ανοιχτών χωρών φιλοξενίας.
Όχι στο μίσος των εθνικιστών. Απομονώνουμε τους εγκληματίες, δολοφόνους, ναζιστές της Χρυσής Αυγής.
Σύγχρονοι δούλοι για τα κέρδη των αφεντικών δεν θα γίνουμε!

Απαιτούμε αυξήσεις σε μισθούς και μεροκάματα. Κανένας εργαζόμενος χωρίς ΣΣΕ, κανένας κάτω από 751 βασικό μισθό, κανένας ανασφάλιστος, μέτρα προστασίας υγείας και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς.

Το φλογερό σύνθημα που γεννήθηκε μέσα σε μεγάλους αγώνες και εξεγέρσεις μας οδηγεί σήμερα περισσότερο από ποτέ:

Προλετάριοι όλων των χωρών ενωθείτε!

ΖΗΤΩ Η 1Η ΜΑΗ

ΖΗΤΩ Η ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΤΑΞΗ


Η ανακοίνωση της ΓΣΕΕ για την Πρωτομαγιά 2018

Ενωμένοι αγωνιζόμαστε για σταθερή και πλήρη εργασία για όλους, δίκαιο και βιώσιμο σύστημα κοινωνικής ασφάλισης, συντάξεις, παροχές, ελεύθερη συνδικαλιστική δράση, σεβασμό στους δημοκρατικούς θεσμούς, στα εργατικά δικαιώματα και τις εργασιακές κατακτήσεις.

Αγωνιζόμαστε για ειρήνη, δημοκρατία, δικαιοσύνη, αξιοπρέπεια, ισότητα, εργασιακά δικαιώματα.

Οι εργαζόμενοι, οι συνταξιούχοι, οι άνεργοι, ολόκληρη η ελληνική κοινωνία τα τελευταία χρόνια της κρίσης και των μνημονίων, δοκιμάζονται σκληρά και βάναυσα με τα προβλήματα και τις προκλήσεις να παραμένουν τεράστια.

Γι’ αυτό επιβάλλεται να δώσουμε αγωνιστικό -απεργιακό παρών στο κάλεσμα των συνδικάτων την Πρωτομαγιά 2018.

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 1 Μαΐου 2018, 13:33