Κάτω από κλίμα αποδοκιμασιών πραγματοποιήθηκαν οι δύο συγκεντρώσεις στα Τρίκαλα για τον εορτασμό της Πρωτομαγιάς.

Μερίδα συγκεντρωμένων άρχισε να αποδοκιμάζει τους υποψήφιους βουλευτές που έδωσαν το «παρών» στο Εργατικό Κέντρο. Η πρόεδρος αυτού, κα Ντίνα Δήμα, ανέγνωσε όσο πιο γρήγορα μπορούσε τη λίστα με τους υποψήφιους βουλευτές του Ν. Τρικάλων που ήταν παρόντες στη συγκέντρωση, έτσι ώστε να μην είναι παρατεταμένο το… γιουχάισμα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο κόσμος δεν ήταν πολύς για ακόμη μία φορά, ενώ λίγο περισσότερος (περίπου 300 άτομα) ήταν στη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ, η οποία έγινε στην κεντρική πλατεία. Η Ντίνα Δήμα στην ομιλία με αφορμή τον εορτασμό της Εργατικής Πρωτομαγιάς τόνισε για άλλη μια φορά πως «ο εργασιακός και κοινωνικός μεσαίωνας δεν είναι δυνατόν να περάσει… Αυτή την ιστορική μέρα της 1ης Μάη οι Έλληνες εργαζόμενοι ενώνουμε τη φωνή μας με τους εργαζόμενους σ’ όλο τον κόσμο που παλεύουν ενάντια στη φτώχεια και στην εξαθλίωση, στις αδικίες, τον πόλεμο, τις κοινωνικές διακρίσεις, την ξενοφοβία, το ρατσισμό… Η Εργατική Πρωτομαγιά σηματοδοτεί τους διαχρονικούς αγώνες του κόσμου της εργασίας και των Συνδικάτων για αξιοπρεπή δουλειά, μια δίκαιη κοινωνία και ένα καλύτερο αύριο, υπενθυμίζοντας πως όλα κατακτήθηκαν και τίποτα δεν μας χαρίστηκε… Το 8ωρο, βασική διεκδίκηση της Πρωτομαγιάς του 1886, καταργείται από την εκ περιτροπής εργασία και τη μερική απασχόληση που γίνονται ‘’εργασιακός μονόδρομος’’».

«Οι 1.000 απολύσεις την ημέρα υποσκάπτουν κάθε δυνατότητα επαγγελματικής σταδιοδρομίας και η απελπισία καταδικάζει τη νεολαία μας στη μετανάστευση και την περιπλάνηση. Το Κράτος Πρόνοιας απαλλοτριώνεται και το Ασφαλιστικό Σύστημα διανέμει ”φιλοδωρήματα ελεημοσύνης” σε εισφορές μιας ζωής… Η ”συνταγή” της ακραίας λιτότητας και της μετατροπής της Ελλάδας σε χώρας φθηνού εργασιακού κόστους οδηγεί με ακρίβεια στην κοινωνική κατάρρευση, την παραγωγική περιθωριοποίηση και την εθνική ταπείνωση. Η ακολουθουμένη πολιτική παράγει ”λουκέτα” και αναπαράγει εξαθλίωση ”στρώνοντας το χαλί” για το βίαιο ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας. Η ύφεση ανακυκλώνεται, οι δυσβάσταχτες θυσίες του ελληνικού λαού ”δεν πιάνουν τόπο”, η μικρομεσαία επιχειρηματικότητα καταρρέει και η ανάπτυξη μοιάζει με όνειρο θερινής νυκτός…» κατέληξε η κα Δήμα.

Πηγή: trikalavoice.gr

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιμέλεια: Δήμητρα Μπιλάλη

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης