Πατήστε εδώ για να δείτε ζωντανή εικόνα από το κέντρο της Αθήνας

Με συγκεντρώσεις αλλά και πορείες κορυφώνονται σήμερα οι εκδηλώσεις τόσο στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη όσο και στις υπόλοιπες μεγάλες πόλεις της χώρας για τον εορτασμό της εργατικής Πρωτομαγιάς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Με συγκεντρώσεις αλλά και πορείες κορυφώνονται σήμερα οι εκδηλώσεις τόσο στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη όσο και στις υπόλοιπες μεγάλες πόλεις της χώρας για τον εορτασμό της εργατικής ΠρωτομαγιάςΗ ΓΣΕΕ προκηρύσσει για την Πρωτομαγιά 24ωρη γενική απεργία και καλεί στις συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας των κατά τόπους Εργατικών Κέντρων. Παράλληλα, συγκαλεί Ολομέλεια του Διοικητικού της Συμβουλίου την Τρίτη 2 Μαΐου, προκειμένου να αποφασίσει νέα 24ωρη απεργία το αμέσως προσεχές διάστημα, την ακριβή ημερομηνία της οποίας θα καθορίσει η Ολομέλεια.  

Τα καθαρογραμμένα κείμενα της τρόικας στα χέρια του Τσακαλώτου

Ο υπ. Οικονομικών Ευκλείδης Τσακάλωτος στη μία το μεσημέρι θα παραλάβει τα καθαρογραμμένα κείμενα από την τρόικα σχετικά με τα νέα μέτραΤην ίδια ώρα ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακάλωτος στη μία το μεσημέρι θα παραλάβει τα καθαρογραμμένα κείμενα από την τρόικα σχετικά με τα νέα μέτρα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στις 2.00 μετά τα μεσάνυχτα υψηλόβαθμος κυβερνητικός παράγοντας προέβη σε δηλώσεις κατά τις οποίες τόνισε ότι με τους επικεφαλής των κλιμακίων των θεσμών «τελειώσαμε όλους τους φακέλους. Δεν υπάρχει κάτι στο MOU ή στο MEFP που δεν έχουμε συζητήσει».

Σύμφωνα με τον ίδιο, «Υπάρχουν 4-5 φάκελοι όπου δεν υπάρχει κανένα θέμα (παιδεία, υγεία, ενέργεια), υπάρχουν 4 φάκελοι με αρκετά σημαντικά ζητήματα, και 4-5 φάκελοι με μικρότερης σημασίας ζητήματα». Πρόσθεσε δε ότι «σε κάθε μεγάλο τομέα, ένα θέμα είναι σημαντικό».

Ερωτηθείς σχετικά, ανέφερε ότι το ζήτημα με τον προσδιορισμό των πρωτογενών πλεονασμάτων μετά το 2018 μένει κενό, διότι θα γίνει πακέτο με το χρέος.
                                                                            
“Κόλλησε” η διαπραγμάτευση 

Yποχρεωτική αργία η Πρωτομαγιά με υπουργική απόφαση

Ως «υποχρεωτική αργία» καθορίζεται η εφετινή Πρωτομαγιά, σύμφωνα με υπουργική απόφαση που υπέγραψε η υπουργός Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου.

«Η 1η Μαΐου 2017 ορίζεται ως ημέρα υποχρεωτικής αργίας για όλα τα καταστήματα, τις βιομηχανίες, βιοτεχνικές επιχειρήσεις, εκμεταλλεύσεις και εργασίες γενικά, οι οποίες αργούν κατά τις Κυριακές» αναφέρεται στην απόφαση.

ΠΑΜΕ, ΑΔΕΔΥ και ΓΣΕΕ προχωρούν σε 24ωρη απεργία

ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ και ΕΚΑ έχουν απευθύνει κάλεσμα στους πολίτες να δώσουν το παρών στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που έχει προγραμματιστεί στις 11.00 το πρωί στην Πλατεία Κλαυθμώνος.

Σημειώνεται πως ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ εξήγγειλαν και νέα 24ωρη απεργία για την Τετάρτη 17 Μαΐου. Οι επιστημονικοί και κοινωνικοί φορείς που συμμετέχουν στην απεργία δήλωσαν ότι σε περίπτωση που η κυβέρνηση αιφνιδιάσει και φέρει νωρίτερα τα μέτρα για ψήφιση, η ημερομηνία της απεργίας θα επανακαθοριστεί.

Στόχος της ΓΣΕΕ, όπως σημειώνει η σχετική ανακοίνωση είναι να υπάρξει μια καλά συντονισμένη δράση και αντίδραση κατά των νέων μνημονιακών μέτρων, μια συμμαχία για την κοινωνία και την εργασία, όλων εκείνων που πλήττονται από τις βάρβαρες κυβερνητικές πολιτικές.

Πορεία του ΠΑΜΕ προς την αμερικανική πρεσβεία

Συγκέντρωση για την εργατική Πρωτομαγιά πραγματοποιεί στις 10.00 το πρωί στην πλατεία Συντάγματος το ΠΑΜΕ, παρουσία του γενικού γραμματέα της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα. Ακολουθεί πορεία προς την αμερικανική πρεσβεία.

Παράλληλα, η Εκτελεστική Γραμματεία καλεί τις συνδικαλιστικές οργανώσεις σε μαζική συμμετοχή σε όλες τις απεργιακές συγκεντρώσεις ανά την ελληνική επικράτεια.

Πώς θα κινηθούν τα μέσα μεταφοράς σήμερα



Μετ΄εμποδίων θα μετακινηθεί το επιβατικό κοινό σήμερα, Πρωτομαγιά, λόγω των στάσεων εργασίας που έχουν εξαγγείλει οι εργαζόμενοι στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς στο πλαίσιο της 24ωρης απεργίας ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ.

Μετ΄εμποδίων θα μετακινηθεί το επιβατικό κοινό σήμερα, Πρωτομαγιά, λόγω των στάσεων εργασίας που έχουν εξαγγείλει οι εργαζόμενοι στα Μέσα Μαζικής ΜεταφοράςΕιδικότερα, ακινητοποιημένα θα είναι τα τρόλεϊ σήμερα, 1η Μαΐου, ενώ τα λεωφορεία θα κινηθούν από 9.00 το πρωί έως 21.00 το βράδυ και ο ηλεκτρικός από τις 08.00 το πρωί έως τη λήξη της βάρδιας, λόγω συμμετοχής των εργαζομένων στις κινητοποιήσεις της Εργατικής Πρωτομαγιάς.

Κανονικά θα λειτουργήσουν το μετρό και το τραμ.

Ακινητοποιημένα θα είναι και τα τρένα και ο προαστιακός σιδηρόδρομος, ενώ τα δρομολόγια του μετρό δεν θα πραγματοποιούνται στο τμήμα Δουκίσσης Πλακεντίας προς το αεροδρόμιο και αντίστροφα, λόγω της 24ωρης απεργίας της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σιδηροδρομικών.

Δεμένα στα λιμάνια θα παραμείνουν τα πλοία έως τις 24.00 λόγω απεργίας της ΠΝΟ στο πλαίσιο της Εργατικής Πρωτομαγιάς.

Με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσουν τα αστικά λεωφορεία της Θεσσαλονίκης.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης