Πρώτος στην απάτη

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 1 Δεκεμβρίου 2009, 21:41
Χήτος Βασίλης
Πρώτος στην απάτη
Απατεώνας ολκής αποδείχθηκε ένας 64χρονος, ο οποίος το προηγούμενο καλοκαίρι κατάφερε να αποσπάσει 621.200 ευρώ από τρεις τράπεζες, μέσα σε διάστημα μόλις επτά ημερών.

Ο ηλικιωμένος είχε συστήσει την εταιρεία - μαϊμού «ΛΥΓΕΡ ΕΠΕ» και ύστερα από σχετική συμφωνία με τις τράπεζες, Eurobank, Πειραιώς και Αγροτική κατάφερε να προμηθευτεί μηχανήματα αυτόματων συναλλαγών, γνωστά και ως POS, τα οποία χρησιμοποιούνται στα εμπορικά καταστήματα από τους πελάτες, προκειμένου να μην πληρώνουν μετρητοίς.

Ο 64χρονος, όμως, είχε δημιουργήσει 94 πιστωτικές κάρτες - κλώνους, που είχαν εκδοθεί σε πελάτες από τράπεζες του εξωτερικού και πιο συγκεκριμένα των: ΗΠΑ, Βραζιλίας, Αυστρίας, Ισραήλ, Ισπανίας, Γερμανίας και της Ν.Ζηλανδίας.

Οι κλώνοι είχαν εκδοθεί κατοπίν υποκλοπής των προσωπικών στοιχείων των πραγματικών κατόχων.

Συνολικά, έγιναν 138 συναλλαγές από πέντε αυτόματα μηχανήματα, με τα οποία και είχε προμηθεύσει την εικονική εταιρεία του ο 64χρονος, ο οποίος είχε δηλώσει ως έδρα τη Ρόδο. Όλες οι δοσοληψίες πραγματοποιήθηκαν από τις 10 έως της 17 του προηγούμενου Αυγούστου.

Η δράση του μεγαλοαπατεώνα αποκαλύφθηκε από το Τμήμα Οικονομικών Εγκλημάτων της Ασφάλειας Αττικής, ο ίδιος, ωστόσο, δεν συνελήφθη λόγω παρέλευσης του αυτοφώρου.

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 1 Δεκεμβρίου 2009, 22:03