Σοβαρά προβλήματα έχει προκαλέσει η κακοκαιρία ιδιαίτερα στις ανατολικές περιοχές της χώρας με επίκεντρο το Λεκανοπέδιο και την Ανατολική Αττική.  Μέχρι στιγμής η ΠΥ έχει λάβει 350 κλήσεις για άντληση υδάτων από υπόγεια και ισόγεια, εκ των οποίων oι 105 αφορούσαν κοπές δέντρων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Λόγω της κακοκαιρίας αγνοείται ένας άνδρας στη θαλάσσια περιοχή του Τολού Αργολίδας, ενώ να σημειωθεί ότι είχε αίσιο τέλος το θρίλερ απεγκλωβισμού, λόγω χιονιού, δύο ατόμων που επέβαιναν σε αυτοκίνητο στη Νεστάνη Αρκαδίας και των έξι ατόμων που είχαν εγκλωβιστεί εντός των οχημάτων τους στο χωριό Περιθώρι.

Ουρές χιλιομέτρων παρατηρήθηκαν από το απόγευμα στη Λεωφόρος Ποσειδώνος στα νότια προάστια της Αθήνας, στο ρεύμα ανόδου, ενώ πολλά προβλήματα παρατηρήθηκαν στα βόρεια προάστεια, όπου οι δρόμοι έχουν μετατραπεί σε ποτάμια.

Προβλήματα στην πρωτεύουσα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η διακοπή της λειτουργία φωτεινών σηματοδοτών στην περιοχή Γαλατσίου (Βεΐκου-Γαλατσίου) έχουν προκαλέσει σοβαρό κυκλοφοριακό πρόβλημα, όπως και στην περιοχή του Νέου Κόσμου (Φραντζή και Ηλία Ηλίου). Ανάλογα προβλήματα παρουσιάστηκαν στην Ηλιούπολη και στον Καρέα. Από την νεροποντή διακόπηκε η κυκλοφορία στην οδό Αγίου Χριστοφόρου στα Σπάτα, ενώ έγιναν 17 κοπές δέντρων που είχαν πέσει στο οδόστρωμα.

Στην γέφυρα των Θρακομακεδόνων σημειώθηκε τροχαίο ατύχημα, ενώ μέρος του οδοστρώματος έχει υποχωρήσει.

Σε ένα απέραντο ποτάμι έχει μετατραπεί η Λεωφόρος Βραυρώνος, μεταξύ Βραυρώνας και Μαρκόπουλο. Κάτοικοι και οδηγοί επικοινώνησαν με τη zougla.gr και μας ενημέρωσαν ότι σχηματίζονται ουρές χιλιομέτρων, καθώς πολλά σημεία επί της Λεωφόρου είναι απροσπέλαστα, λόγω της υψηλής στάθμης νερού.

(Ρεπορτάζ: Σωτήρης Σκουλούδης)

Χιονίζει στην Πάρνηθα

Η τροχαία έχει απαγορεύσει την κυκλοφορία στην λεωφόρο Πάρνηθας από το Τελεφερίκ και μετά. Τα εκχιονιστικά μηχανήματα δεν έχουν ανοίξει τον δρόμο. Δένδρο που έπεσε στον δρόμο και επί της οδού Περγάμου στη Γλυφάδα προκαλεί πρόβλημα στην κυκλοφορία ενώ πάλι στην Γλυφάδα και στην οδό Ζέπου έχουν ακινητοποιηθεί οχήματα από τα όμβρια ύδατα ενώ όπως διαπιστώθηκε δεν λειτουργούν τα φρεάτια.

Προβλήματα και στο ορεινό δίκτυο της Φθιώτιδας από τις χιονοπτώσεις ενώ διεξάγονται έρευνες για τον εντοπισμό ενός αγνοούμενου.

(Ρεπορτάζ: Σωτήρης Σκουλούδης)

Προβλήματα στα Νότια Προάστια

Κυκλοφοριακό χάος επικρατεί από τις 16:00 μέχρι και αυτή την ώρα στη Λ. Ποσειδώνος, από το παλαιό αεροδρόμιο «Ελληνικό» μέχρι και την Καλαμακίου, λόγω της έντονης βροχόπτωσης που έχει προκαλέσει πλημμύρα στο οδόστρωμα.

(Ρεπορτάζ: Σωτήρης Σκουλούδης)

Σύμφωνα με πληροφορίες, το νερό έχει φτάσει τους 50 πόντους, ενώ έντονο πρόβλημα στην κυκλοφορία παρατηρείται στην οδό Κανάρη στο Καλαμάκι.

(Ρεπορτάζ: Σωτήρης Σκουλούδης)

Πολλά προβλήματα παρουσιάστηκαν στη Σύρο. Συνολικά άνδρες της Πυροσβεστικής απεγκλώβισαν 40 άνθρώπους από τα οχήματά τους, ενώ έσπευσαν για άντληση υδάτων από 20 οικίες.

Δεμένα τα πλοία στα λιμάνια

Δεμένα στο λιμάνι του Πειραιά παραμένουν όλα τα πλοία, μετά από απόφαση του κεντρικού λιμεναρχείου, καθώς οι άνεμοι που πνέουν στα πελάγη ξεπερνούν τοπικά και τα 9 μποφόρ. Τα μοναδικά δρομολόγια που εκτελούνται είναι προς Αίγινα, με τα κλειστού τύπου πλοία.

Απαγορευτικό απόπλου ισχύει και για το λιμάνι του Λαυρίου. Από τη Ραφήνα, ούτως ή άλλως, δεν υπάρχουν άλλα προγραμματισμένα δρομολόγια για σήμερα. Κλειστό παραμένει και το πορθμείο Αιδηψός – Αρκίτσα.

Ουρές χιλιομέτρων στο Δομοκό λόγω νταλίκας

Εκατοντάδες είναι τα εγκλωβισμένα αυτοκίνητα στην περιοχή του Δομοκού, καθώς έχει ντεραπάρει μια νταλίκα στο 45ο χιλιόμετρο κοντά στο «Δρούγο» του Δομοκού και δεν επιτρέπει την διέλευση τους, ενώ χιονίζει ακατάπαυστα.

Η ουρά των Ι.Χ. και φορτηγών που έχουν εγκλωβιστεί ξεπερνά τα 3 χιλιόμετρα και παραμένουν ακινητοποιημένα περισσότερο 2 ώρες. Μάταια τα μηχανήματα προσπάθησαν να ανασύρουν το φορτηγό ενώ και αυτή την ώρα εξελίσσονται προσπάθειες για να απελευθερώσουν το οδόστρωμα και να αποκατασταθεί η κυκλοφορία.

Προβλήματα συνεχίζουν να υπάρχουν και στους δρόμους από Λαμία προς Καρπενήσι και από Λαμία προς Άμφισσα που η κυκλοφορία γίνεται μόνο με αλυσίδες για τα Ι.Χ. αυτοκίνητα και με μεγάλη δυσκολία. Τα λιγοστά μηχανήματα δεν προλαβαίνουν να αντιμετωπίσουν την ένταση της χιονοθύελλας στα δύσκολα σημεία το δίκτυο.

Μέχρι στιγμής δεν σημειώνεται πρόβλημα στην εθνική οδό Αθηνών – Λαμίας.

Και νέα επιδείνωση του καιρού

Σε ισχύ παραμένει το έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων που εξέδωσε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία και έχει ως κύρια χαρακτηριστικά τις ισχυρές βροχοπτώσεις στην κεντρική και νότια χώρα αλλά και τις σφοδρές χιονοπτώσεις στα βουνά της Πελοποννήσου αλλά και της Στερεάς Ελλάδας.

Η Ε.Μ.Υ. έχει προειδοποιήσει για πιθανότητα πλημμυρών σε περιοχές όπως οι Κυκλάδες, η Κρήτη και τα Δωδεκάνησα.

Δείτε το χάρτη με τις χιονοπτώσεις στην Ελλάδα την Πέμπτη 03/02/2011

Την ίδια στιγμή, θυελλώδεις νότιοι-νοτιοανατολικοί άνεμοι σημειώνονται στα νότια τμήματα του Αιγαίου, ενώ στα βόρεια τμήματα οι βοριάδες θα αγγίξουν και τα 9 μποφόρ.

Δείτε την Ελλάδα μέσω δορυφόρου

Ο καιρός για την Παρασκευή 04/02/2011

Βροχή ή χιονόνερο στην Ανατολική Στερεά, την Ανατολική Πελοπόννησο και την Εύβοια με χιόνια στα ορεινά, και βροχές με τοπικές καταιγίδες στο Κεντρικό και Νότιο Αιγαίο περιμένουμε την Παρασκευή 4 Φεβρουαρίου 2011.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -6 έως 12 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, από 4 έως 13 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα, από 3 έως 10 βαθμούς στην Κεντρική Ελλάδα, από 6 έως 10 βαθμούς στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και από 7 έως 14 βαθμούς στα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν βόρειοι – βορειοανατολικοί σχεδόν θυελλώδεις έως θυελλώδεις και τοπικά στα νοτιοδυτικά πολύ θυελλώδεις 9 μποφόρ, με εξαίρεση το Νοτιοανατολικό Αιγαίο όπου θα πνέουν νοτιοανατολικοί μέτριοι. Στο Ιόνιο θα πνέουν βορειοανατολικοί μέτριοι και τοπικά ισχυροί.

Νεφώσεις με βροχές στο κέντρο, χιονόνερο στα βόρεια προάστια και χιόνια στα ορεινά περιμένουμε την Παρασκευή στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 έως 7 βαθμούς. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι σχεδόν θυελλώδεις έως θυελλώδεις.

Παροδικές νεφώσεις περιμένουμε την Παρασκευή στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 1 έως 9 βαθμούς. Οι άνεμοι στον Θερμαϊκό θα πνέουν βόρειοι – βορειοδυτικοί μέτριοι και το πρωί ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις.

Παρακολουθήστε την εξέλιξη του καιρού μέσα από το σύστημα παρακολούθησης, πρόγνωσης και πληροφόρησης για την κατάσταση των ελληνικών θαλασσών, «Ποσειδών», του Ελληνικού Κέντρου Θαλασσίων Ερευνών.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης