Προβλέψεις για αύξηση των Ρώσων τουριστών στην Ελλάδα

Προβλέψεις για αύξηση των Ρώσων τουριστών στην Ελλάδα
Αύξηση κατά 20%, σε σχέση με πέρυσι, των Ρώσων που θα επισκεφθούν το καλοκαίρι την Ελλάδα, προέβλεψε ο αναπληρωτής πρέσβης της Ρωσίας στην Αθήνα, Μιχαήλ Σάββα, ο οποίος βρέθηκε σήμερα στα Χανιά και συναντήθηκε με τον αντιπεριφερειάρχη Απόστολο Βουλγαράκη.

Ο Ρώσος αξιωματούχος χαρακτήρισε αυξανομένη την ροή των Ρώσων τουριστών προς την Ελλάδα, ωστόσο επισήμανε την ανάγκη να γίνουν περισσότερο ελκυστικές οι τιμές.

«Ο αριθμός των Ρώσων επισκεπτών θα μεγαλώσει. Αυτό, όμως, δεν σημαίνει ότι αυτόματα θα γεμίσουν όλα τα ξενοδοχεία, πολλά θα κριθούν από την προσέγγιση των συγκεκριμένων επιχειρηματιών και από το μέτρο που θα καθορίζονται οι τιμές. Όσο πιο ευέλικτες και ελκυστικές είναι αυτές, τόσο περισσότερες πιθανότητες για μια καλή συνεργασία σε αυτό τον τομέα υπάρχουν», τόνισε.

Σύμφωνα με τον ίδιο, οι Ρώσοι τουρίστες που επισκέφθηκαν πέρυσι την Ελλάδα ήταν περίπου 500.000, αυξημένοι κατά 30% σε σχέση με το 2009, ενώ φέτος το ποσοστό αύξησης αναμένεται να φτάσει το 20%.
«Το ενδιαφέρον των Ρώσων τουριστών και γενικά των ρωσικών φορέων για την Ελλάδα παραμένει σταθερό, εμείς εκτιμάμε ότι αυτή η αύξηση θα αγγίξει το 20%», είπε.

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 9 Μαΐου 2011, 15:34