Πρόβλημα έντονης δυσοσμίας παρατηρείται τις τελευταίες μέρες σε περιοχές της Θεσσαλονίκης.

Ειδικότερα, στην ατμόσφαιρα επικρατεί μια οσμή η οποία μοιάζει αρκετά με αυτή της διαρροής αερίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με τη Διευθύντρια Εταιρικών Υποθέσεων της Εταιρείας Διανομής Αερίου Θεσσαλονίκης – Θεσσαλίας ΑΕ, Κατερίνα Στάχταρη, η οποία μίλησε στο thestival.gr, τις τελευταίες μέρες έχουν δεχθεί δεκάδες κλήσεις από πολίτες για έντονη δυσοσμία.

Οι κλήσεις σύμφωνα με την ίδια, χθες αφορούσαν το κέντρο της πόλης και σήμερα περιοχές της ανατολικής Θεσσαλονίκης, όπως την περιοχή της Μαρτίου, του Ιπποκρατείου αλλά και της Πυλάιας.

Όπως διαβεβαίωσε η κα Στάχταρη μιλώντας στο thestival.gr, έχουν διενεργηθεί όλοι οι απαραίτητοι έλεγχοι από το αρμόδιο προσωπικό και δεν προκύπτει κάποιο πρόβλημα διαρροής αερίου ή κάποια βλάβη στο δίκτυο διανομής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η ίδια τόνισε πως οι έλεγχοι συνεχίζονται με βάση τις κλήσεις και είπε πως αργότερα μέσα στη μέρα θα υπάρξουν επίσημες ανακοινώσεις από την εταιρεία.

«Το φαινόμενο οφείλεται στον Θερμαΐκό»

Μιλώντας νωρίτερα στο Ράδιο Θεσσαλονίκη, ο καθηγητής Χημείας Περιβάλλοντος του Α.Π.Θ., Κώστας Φυτιάνος, απέδωσε το φαινόμενο της δυσοσμίας στον Θερμαΐκό και τις πολύ υψηλές θερμοκρασίες που επικρατούν τις τελευταίες μέρες.

«Όταν έχουμε υψηλές θερμοκρασίες, η διαλυτότητα του οξυγόνου ελαττώνεται μέσα στη θάλασσα με αποτέλεσμα οι αερόβιες διεργασίες που είναι για την αποικοδόμηση των φυκιών να μετατρέπονται σε αναερόβιες οπότε εκλύονται δύσοσμα αέρια όπως είναι το μεθάνιο, το οποίο μυρίζει σαν αέριο και οι πολίτες νομίζουν ότι υπάρχει κάποια διαρροή», υπογράμμισε ο κ. Φυτιάνος στο Ράδιο Θεσσαλονίκη.

Πηγή: thestival.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης