Ντροπιαστική και άκρως αποκρουστική ήταν η εικόνα που παρουσίαζαν το τελευταίο τριήμερο πριν από τον εορτασμό των Χριστουγέννων οι δρόμοι της Ξάνθης, οι οποίοι είχαν μετατραπεί για ακόμη μια φορά σε… χωματερές.

Παρά το γεγονός πως η αγορά της πόλης έχει φορέσει το εορταστικό της ωράριο και παρέμενε ανοιχτή τόσο το απόγευμα της Παρασκευής, όσο το Σάββατο αλλά και την Κυριακή, οι κάδοι των απορριμμάτων παρουσιάζονταν ασφυκτικά γεμάτοι, με τα σκουπίδια να σχηματίζουν βουνό, να ξεχειλίζουν και να αποτελούν μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για… παιχνίδι για τα χιλιάδες αδέσποτα της Ξάνθης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τόσο οι κεντρικοί κάδοι, όσο και οι κάδοι μέσα στα σοκάκια και τα στενά της πόλης θύμιζαν περισσότερο χωματερές, με τους πολίτες ωστόσο να λειτουργούν για ακόμη μια φορά ανεύθυνα συνεχίζοντας να «κατεβάζουν» τα σκουπίδια τους στους κάδους, πετώντας τα ακόμη και έξω απ’ αυτούς.

Δεν ήταν λίγες οι περιοχές όπου οι κάδοι είχαν μετατραπεί σε αισθητά έντονες εστίες μικροβίων, ενώ απ’ αυτούς αναδεύονταν δυσάρεστες μυρωδιές. Όσες σακούλες σκουπιδιών βρίσκονταν εκτός κάδων ξεσκίζονταν από τα αδέσποτα, τα οποία αναζητούσαν τροφή ή απλώς έψαχναν τρόπο να περάσουν ευχάριστα την ώρα τους, με αποτέλεσμα τα απορρίμματα να ξεχειλίζουν στους δρόμους.

Το πρωί της Δευτέρας συνεργεία του Τμήματος Καθαριότητας του Δήμου Ξάνθης ξεκίνησαν την αποκομιδή των σκουπιδιών, καθαρίζοντας αρχικά τους κεντρικούς κάδους της πόλης και στη συνέχεια τους υπόλοιπους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις όπου κάδοι έχουν κατακλυστεί από δεκάδες χαρτόκουτα, τα οποία προφανώς και έχουν πετάξει εκεί επιχειρηματίες της περιοχής που διατηρούν καταστήματα περιμετρικά των κάδων, απορρίμματα που καταλαμβάνουν μεγάλο χώρο, με αποτέλεσμα οι κάδοι να γεμίζουν γρηγορότερα.

ΠΗΓΗ: thrakitoday.com

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης