Κατεπείγον έγγραφο προς τα Υπουργεία Οικονομικών και Υγείας απέστειλε ο νομάρχης Ανατολικής Αττικής, Λεωνίδας Κουρής, στο οποίο επισημαίνει τη δυσκολία καταβολής προνοιακών επιδομάτων σε ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες, λόγω διαδοχικών περικοπών στο ύψος των κονδυλίων.

Όπως αναφέρεται στην επιστολή, η εγκριθείσα πίστωση για το 2010 ύψους 31,3 εκατομμυρίων ευρώ, αρχικά μειώθηκε στα 23,2 εκατ. ευρώ, στη συνέχεια μειώθηκε κατά επιπλέον 10% και, τελικά, η διάθεση των πιστώσεων αντί για 30% κατά μήνα μειώθηκε στο 8%, φτάνοντας μόλις το 16% για το δίμηνο Φεβρουαρίου – Ιανουαρίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η επιλογή αυτή, σύμφωνα με τον κ. Κουρή, έχει δημιουργήσει ένα «κενό» ύψους 1,5 εκατομμυρίου ευρώ στα χρήματα που απαιτούνται για την καταβολή του επιδόματος για το πρώτο δίμηνο του έτους σε νεφροπαθείς, παραπληγικούς, χανσενικούς, απροστάτευτους ανήλικους, ανασφάλιστους κ.ά.

Ο Νομάρχης Ανατ. Αττικής απευθύνει έκκληση προς τις ηγεσίες των δυο υπουργείων να δοθούν οι απαραίτητες οδηγίες, προκειμένου να υπάρξει εξαίρεση της συγκεκριμένης κρατικής επιχορήγησης και να μην δημιουργηθεί οξύτατο κοινωνικό πρόβλημα στην πλέον ευαίσθητη ομάδα των συμπολιτών μας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης