Πολλά προβλήματα προκλήθηκαν από το πρώτο κύμα κακοκαιρίας που έπληξε τη χώρα.

Από νωρίς το πρωί, η Πυροσβεστική έχει δεχθεί περισσότερες από 180 κλήσεις για κοπές δέντρων σε Αγία Παρασκευή, Πεύκη, Βριλήσσια, Μαρούσι, Νέο Ηράκλειο, Νέα Ιωνία, Παλλήνη, Χαλάνδρι, Μεταμόρφωση και Πολύδροσο, εκ των οποίων ενήργησε σε περιπτώσεις.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σε διάφορες περιοχές του Λεκανοπεδίου σημειώνεται ελαφρά χιονόπτωση, χωρίς ωστόσο να έχει δημιουργηθεί κάποιο ιδιαίτερο πρόβλημα.

Συναγερμός έχει σημάνει και πάλι στην Ε.Ο.

Και δεύτερο κύμα χιονιά πλήττει αυτή την ώρα τη Φθιώτιδα, τη Βοιωτία και την Εύβοια. Αυτήν τη φορά, τα φαινόμενα πέρασαν ανατολικά της Λαμίας, χωρίς ωστόσο να δημιουργήσουν προβλήματα και χωρίς φυσικά να έχουμε μεγάλη κίνηση στην εθνική.

Σφοδρή χιονόπτωση έχουμε στο ύψος του Μαρτίνου και της Μαλεσίνας, ενώ χιονίζει και στην ευθεία της Θήβας, όχι όμως με την ίδια ένταση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όλες οι αρμόδιες υπηρεσίες είναι επί ποδός και οι αλατιέρες έχουν πιάσει δουλειά.

Προβλήματα στη Σάμο – διακοπή ηλεκτροδότησης στον Νομό Χανίων

Τις απογευματινές ώρες σήμερα, λόγω του φαινομένου της έντονης κακοκαιρίας και των πολύ θυελλωδών βορείων ανέμων που επικρατούσαν στην περιοχή του Καρλοβασίου, μεγάλη ποσότητα θαλασσινού νερού με έντονο κυματισμό εισήλθε στη χερσαία ζώνη του λιμανιού, προξενώντας προβλήματα στα καταστήματα που βρίσκονται στον πεζόδρομο.

Άμεσα, προσωπικό του δήμου τοποθέτησε σάκους με άμμο στις εισόδους των καταστημάτων, ενώ στελέχη της λιμενικής αρχής διέκοψαν την κυκλοφορία των οχημάτων προς το λιμάνι του Καρλοβασίου και σε συνεργασία με προσωπικό του αστυνομικού τμήματος της περιοχής, διευθετήθηκε η κίνηση για την αποφυγή τυχόν ατυχημάτων.

Προβλήματα ηλεκτροδότησης παρατηρήθηκαν σε περιοχές των Σφακίων, Κρήτης, καθώς η κακοκαιρία «χτύπησε» και το δίκτυο της Δ.Ε.Η..

Τα συνεργεία της επιχείρησης θα προσπαθήσουν αύριο να αποκαταστήσουν τη βλάβη, καθώς, λόγω των χιονοπτώσεων, είναι αδύνατο να προσεγγίσουν την περιοχή κατά τη διάρκεια της νύκτας.

Προβλήματα στην ηλεκτροδότηση αναφέρθηκαν στον Καλλικράτη, τη Χώρα Σφακίων και στο Φραγκοκάστελο.

Χωρίς ρεύμα έμεινε και η περιοχή της Κουντούρας Σελίνου, ωστόσο στο σημείο βρίσκονται ήδη συνεργεία της Δ.Ε.Η..

Λόγω των χιονοπτώσεων, αργά το βράδυ, έκλεισαν οι οδικοί άξονες προς Ομαλό, Πέτρα Σελί, προς τα Σφακιά, ενώ κλειστός είναι και ο δρόμος από Καλλικράτη προς Ασή Γωνιά.

Διακοπές ρεύματος στο Πήλιο

Την Παρασκευή αναμένεται να αποκατασταθεί πλήρως η ηλεκτροδότηση στο Νότιο Πήλιο και τις Σποράδες, σύμφωνα με ανακοίνωση της Δ.Ε.Η.. Η επιχείρηση παρέχει, επίσης, ενημέρωση για τις διακοπές ρεύματος στα βόρεια της Αττικής και για τα προβλήματα ηλεκτροδότησης στην Άνδρο και την Τήνο.

Πολικές θερμοκρασίες στα Ιωάννινα

Πολικές θερμοκρασίες επικρατούν στον Νομό Ιωαννίνων, που ενισχύονται από τους ισχυρούς ανέμους που πνέουν και οι οποίοι δεν επέτρεψαν να γίνουν πτήσεις προς και από το αεροδρόμιο. Η κυκλοφορία στο ορεινό επαρχιακό οδικό δίκτυο σε πολλά σημεία διεξάγεται με αλυσίδες, κυρίως λόγω του παγετού, αφού οι χιονοπτώσεις έχουν σταματήσει.

Μηχανήματα αποχιονισμού συνεχίζουν να εργάζονται, ενώ, παρά τις έντονες χιονοπτώσεις, δεν αποκλείστηκε κανένα χωριό. Η θερμοκρασία στα ορεινά του νομού έπεσε μέχρι 12 βαθμούς, ενώ στην πόλη κυμάνθηκε από -3 βαθμούς μέχρι +2 βαθμούς.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης