Προβλήματα στη Βόρειο Ελλάδα λόγω καιρού

Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 16 Ιανουαρίου 2010, 14:21
Προβλήματα στη Βόρειο Ελλάδα λόγω καιρού
Χαμηλές θερμοκρασίες, νεφώσεις, τοπικές βροχές και χιονοπτώσεις στα ορεινά της Δυτικής Μακεδονίας και της Θεσσαλίας συνθέτουν τα χαρακτηριστικά του καιρού στη Β. Ελλάδα.

Στη Θεσσαλονίκη, η θερμοκρασία σήμερα θα κυμανθεί μεταξύ 2 και 8 βαθμών Κελσίου. Αυτή τη στιγμή το θερμόμετρο δείχνει 6 βαθμούς και επικρατεί συννεφιά.
Οι χαμηλότερες θερμοκρασίες καταγράφονται στη Φλώρινα και στην Καστοριά που ο υδράργυρος «δείχνει» 2 βαθμούς, ενώ στην Αλεξανδρούπολη και στην Καβάλα τους 7, στις Σέρρες 5 και στη Δράμα 4 βαθμούς.

Ακόμη, χιόνι πέφτει από το πρωί στα ορεινά των νομών Μαγνησίας, Καρδίτσας, Τρικάλων, Φλώρινας, Καστοριάς.

Με αντιολισθητικές αλυσίδες διεξάγεται η κυκλοφορία στις εθνικές οδούς Φλώρινας - Καστοριάς, στις θέσεις Βίγλα και Βίτσι, και στο ορεινό επαρχιακό δίκτυο της Καστοριάς, προς Ιωάννινα, μέσω Νεστορίου, στην ε. ο. Βόλου - Ζαγοράς από το 20ο έως το 35ο χλμ., όπου συνεργεία της ΔΕΣΕ πραγματοποιούν αποχιονισμό.

Με αλυσίδες γίνεται η κυκλοφορία επίσης στην ε. ο. Τρικάλων - Άρτας από το 35ο έως το 75ο χλμ. (Ελάτη - Γέφυρα Αλεξίου) και στην επαρχιακή οδό Μπίλης - Μεσοχώρας ( 22ο - 55ο χλμ). ενώ συνεχίζεται η χιονόπτωση.

Σε δύο σημεία του επαρχιακού δικτύου του νομού Καρδίτσας έχει διακοπεί, λόγω της χιονόπτωσης, η κυκλοφορία:

στην επαρχιακή οδό Μουζακίου - Άρτας από το 18ο έως το 33ο χλμ. και στην ε. ο. Μουζακίου - Πετρίλου, από 15ο έως το 30ο χλμ.

Αποκλεισμένα από το χιόνι είναι οκτώ δημοτικά διαμερίσματα του δήμου Αργιθέας και οκτώ τοπικά διαμερίσματα του δήμου Αν. Αργιθέας.

Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 16 Ιανουαρίου 2010, 14:21