Χαμηλές θερμοκρασίες, νεφώσεις, τοπικές βροχές και χιονοπτώσεις στα ορεινά της Δυτικής Μακεδονίας και της Θεσσαλίας συνθέτουν τα χαρακτηριστικά του καιρού στη Β. Ελλάδα.

Στη Θεσσαλονίκη, η θερμοκρασία σήμερα θα κυμανθεί μεταξύ 2 και 8 βαθμών Κελσίου. Αυτή τη στιγμή το θερμόμετρο δείχνει 6 βαθμούς και επικρατεί συννεφιά.
Οι χαμηλότερες θερμοκρασίες καταγράφονται στη Φλώρινα και στην Καστοριά που ο υδράργυρος «δείχνει» 2 βαθμούς, ενώ στην Αλεξανδρούπολη και στην Καβάλα τους 7, στις Σέρρες 5 και στη Δράμα 4 βαθμούς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ακόμη, χιόνι πέφτει από το πρωί στα ορεινά των νομών Μαγνησίας, Καρδίτσας, Τρικάλων, Φλώρινας, Καστοριάς.

Με αντιολισθητικές αλυσίδες διεξάγεται η κυκλοφορία στις εθνικές οδούς Φλώρινας – Καστοριάς, στις θέσεις Βίγλα και Βίτσι, και στο ορεινό επαρχιακό δίκτυο της Καστοριάς, προς Ιωάννινα, μέσω Νεστορίου, στην ε. ο. Βόλου – Ζαγοράς από το 20ο έως το 35ο χλμ., όπου συνεργεία της ΔΕΣΕ πραγματοποιούν αποχιονισμό.

Με αλυσίδες γίνεται η κυκλοφορία επίσης στην ε. ο. Τρικάλων – Άρτας από το 35ο έως το 75ο χλμ. (Ελάτη – Γέφυρα Αλεξίου) και στην επαρχιακή οδό Μπίλης – Μεσοχώρας ( 22ο – 55ο χλμ). ενώ συνεχίζεται η χιονόπτωση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σε δύο σημεία του επαρχιακού δικτύου του νομού Καρδίτσας έχει διακοπεί, λόγω της χιονόπτωσης, η κυκλοφορία:

στην επαρχιακή οδό Μουζακίου – Άρτας από το 18ο έως το 33ο χλμ. και στην ε. ο. Μουζακίου – Πετρίλου, από 15ο έως το 30ο χλμ.

Αποκλεισμένα από το χιόνι είναι οκτώ δημοτικά διαμερίσματα του δήμου Αργιθέας και οκτώ τοπικά διαμερίσματα του δήμου Αν. Αργιθέας.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης