Πολλά είναι τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν σε αρκετές περιοχές της Αττικής από τη δυνατή βροχή, με δρόμους να μετατρέπονται σε… ποτάμια και ισόγεια και υπόγεια κατοικιών να πλημμυρίζουν.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία ήταν επί ποδός για αρκετές ώρες, με 40 πυροσβέστες και 20 οχήματα να σπεύδουν σε διάφορα σημεία της πρωτεύουσας για να προχωρήσουν σε απάντληση των υδάτων και σε απεγκλωβισμούς ανθρώπων από σπίτια και αυτοκίνητα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία ήταν επί ποδός για αρκετές ώρες, με 40 πυροσβέστες και 20 οχήματα να σπεύδουν σε διάφορα σημεία της πρωτεύουσας​

Στο κέντρο της Αθήνας κλειστοί ήταν από την έναρξη των δρομολογίων οι σταθμοί του Μετρό σε «Ευαγγελισμό», «Μέγαρο Μουσικής» και «Πανόρμου», λόγω της συσσώρευσης υδάτων. Παράλληλα, διεκόπη η κυκλοφορία σε κεντρικά σημεία της Αθήνας όπως στην οδό Πειραιώς, στο ύψος της Χαμοστέρνας, στη λεωφόρο Αλεξάνδρας και τη Βασ. Σοφίας.

Πλημμυρισμένο φρεάτιο προκαλεί πλημμύρα και μποτιλιάρισμα στην παραλιακή, στο ύψος του Καλαμακίου

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ακινητοποιήθηκαν οχήματα – 170 κλήσεις στην Πυροσβεστική

Πολλοί δρόμοι της Αττικής μετατράπηκαν σε… ποτάμια, με οχήματα να ακινητοποιούνται σε διάφορα τμήματα του κεντρικού οδικού δικτύου.

Στο κέντρο της Αθήνας κλειστοί ήταν από την έναρξη των δρομολογίων οι σταθμοί του Μετρό σε «Ευαγγελισμό», «Μέγαρο Μουσικής» και «Πανόρμου»​Σύμφωνα με ενημέρωση της Τροχαίας, χρειάστηκε να διακοπεί η κυκλοφορία στη λεωφόρο Δημοκρατίας, από τις Τρεις Γέφυρες στο ρεύμα προς Αγίους Αναργύρους, στη λεωφόρο Λιοσίων, στο ύψος της συμβολής με την οδό Γούσιου στο ρεύμα προς Πατήσια, καθώς και στην Αγίου Πολυκάρπου στο Βοτανικό, από το ύψος της οδού Χαρτεργατών.

Η Πυροσβεστική υπηρεσία δέχτηκε 170 κλήσεις για απαντλήσεις υδάτων κυρίως από τη Δυτική Αττική (Μενίδι, Περιστέρι, Πετρούπολη, Καματερό, Ίλιον και Άνω Λιόσια) αλλά και από το κέντρο (από Κάτω Πατήσια και Κυψέλη).

Απεγκλωβισμοί οδηγών

Η Πυροσβεστική προχώρησε στον απεγκλωβισμό ενός ατόμου από ακινητοποιημένο αυτοκίνητο στην Ευελπίδων καθώς και άλλων τριών ατόμων από Ι.Χ στη λεωφόρο Καραμανλή στο Μενίδι. Οι οδηγοί έπρεπε να είναι πολύ προσεκτικοί καθώς μεγάλος όγκος υδάτων συσσωρεύτηκε σε κεντρικούς δρόμους, ενώ σε αρκετά σημεία δεν λειτουργούσαν οι φωτεινοί σηματοδότες.

Έντονα τα προβλήματα από πλημμύρες και σε πολλές περιοχές κυρίως στη Δυτική Ελλάδα και στα νησιά του Ιονίου.

Λόγω του καιρού αναβλήθηκε για το ερχόμενο Σάββατο ο προγραμματισμένος για σήμερα ποδηλατικός γύρος στο Θησείο.

Δείτε φωτογραφίες

Διαβάστε επίσης:


σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης