Οι ισχυροί νότιοι – νοτιοανατολικοί άνεμοι που πνέουν στο Αιγαίο, εντάσεως 7-8 μποφόρ, προκαλούν προβλήματα στις θαλάσσιες συγκοινωνίες.

Ήδη, σε ορισμένα νησιά του Κεντρικού, Βορειοανατολικού και Νοτιοανατολικού Αιγαίου, ισχύει απαγορευτικό απόπλου, ενώ, όπως αναφέρει το Λιμενικό Σώμα, κάποια από τα πλοία που τώρα ταξιδεύουν πιθανότατα δεν θα καταφέρουν να «δέσουν».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το πλοίο Διαγόρας, που επρόκειτο να αποπλεύσει στις 15:00 από τον Πειραιά με προορισμό την Αστυπάλαια, την Κάλυμνο, την Κω, τη Νίσυρο, την Πύλο και τη Ρόδο, δεν θα εκτελέσει το προγραμματισμένο δρομολόγιο.

“Έδεσε” το Blue Star 1

Μετά από ταλαιπωρία 4,5 ωρών, το Blue Star 1 με 423 επιβάτες, έδεσε τελικά στο λιμάνι της Ρόδου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Από τις 12 το μεσημέρι, το πλοίο παρέμενε αγκυροβολημένο στον όρμο Τριάντα, καθώς δεν μπορούσε να προσεγγίσει τον προβλήτα του λιμανιού λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν στην περιοχή.

Ανάμεσα στους επιβάτες ήταν και οι παίκτες της ποδοσφαιρικής ομάδας του Αγίου Δημητρίου, οι οποίοι επρόκειτο να αναμετρηθούν με τον Ιαλυσό Ρόδου, σε αγώνα για τη Δ’ Εθνική, που τελικά αναβλήθηκε.

Το Blue Star 1 επρόκειτο να αποπλεύσει από τη Ρόδο για Κω, Λέρο και Πειραιά.

Καλό είναι, όσοι έχουν προγραμματίσει να ταξιδέψουν σήμερα με πλοία να επικοινωνούν πρώτα με τις κατά τόπους Λιμενικές Αρχές, καθώς ο καιρός θα παρουσιάσει επιδείνωση τις επόμενες ώρες.

Διαβάστε επίσης:

Έρχονται καταιγίδες στο Αιγαίο, Πρώτη καταχώρηση: Κυριακή, 7 Φεβρουαρίου 2010, 11:44.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης