Απανωτές συσκέψεις γίνονται στο νοσοκομείο της Ρόδου, σε μια προσπάθεια να βρεθεί λύση και να αποφευχθεί το «λουκέτο», λόγω της υποστελέχωσης σε όλους τους τομείς.

Στο τέλος του έτους λήγουν οι συμβάσεις ακόμα 40 εργαζομένων από το νοσηλευτικό και το διοικητικό προσωπικό αλλά και από το παρασκευαστήριο του νοσοκομείου. Ο διοικητής του ιδρύματος, Μιχάλης Κόκκινος, μπροστά στον κίνδυνο να μετατραπεί το νοσοκομείο σε κέντρο υγείας, έχει ξεκινήσει έναν μαραθώνιο επαφών, προκειμένου να βρεθεί λύση το συντομότερο δυνατόν, με το τοπίο όμως ακόμα να παραμένει θολό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αν τελικώς δεν βρεθεί λύση και αποχωρήσουν οι 40 εργαζόμενοι στο τέλος του έτους, η λειτουργία του νοσοκομείου θα τιναχθεί στον «αέρα», καθώς το προσωπικό που θα απομείνει είναι αδύνατον να καταφέρει να καλύψει τις αυξημένες ανάγκες. Η κίνηση έχει αυξηθεί έως και 40% λόγω της οικονομικής κρίσης, αφού όλο και περισσότεροι ασθενείς στρέφονται προς το νοσοκομείο, καθώς αδυνατούν να απευθυνθούν στον ιδιωτικό τομέα.

Παρά τις προσπάθειες του κ. Κόκκινου να αντιμετωπισθούν τα προβλήματα της υποστελέχωσης και παρά τις υποσχέσεις που έχουν δοθεί κατά καιρούς στους τοπικούς φορείς, μέχρι στιγμής δεν έχει ληφθεί καμία ουσιαστική απόφαση που θα δώσει ανάσα στο υπάρχον προσωπικό, το οποίο έχει ξεπεράσει προ πολλού τα όρια της ανθρώπινης αντοχής.

Τα προβλήματα του νοσοκομείου της Ρόδου έχουν «πέσει» πολλές φορές στο τραπέζι συσκέψεων, συναντήσεων και επαφών, όμως οι υποσχέσεις δεν υλοποιήθηκαν ποτέ, με αποτέλεσμα η κατάσταση να πηγαίνει από το κακό στο χειρότερο και να κινδυνεύει λόγω της υποστελέχωσης να μετατραπεί σε κέντρο υγείας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως λένε οι γιατροί αλλά και οι εργαζόμενοι, το νοσοκομείο χρειάζεται αυτή τη στιγμή περισσότερο από ποτέ τη στήριξη όλων των τοπικών φορέων, ώστε να αποτραπεί η πλήρης απαξίωση. Για αυτόν τον λόγο διεκδικούν την ενίσχυσή του, για να συνεχίσει να προσφέρει τις υπηρεσίες του στους πολίτες που δοκιμάζονται από την οικονομική κρίση και δεν διαθέτουν χρήματα για να στραφούν στον ιδιωτικό τομέα.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης