Τα πρώτα προβλήματα, ως συνέπεια της κακοκαιρίας, έκαναν σήμερα την εμφάνισή τους στο οδικό δίκτυο των Χανίων. Εκτός από τις μικρές κατά μήκος του οδικού δικτύου κατολισθήσεις λόγω της βροχόπτωσης, έχουν κλείσει εξαιτίας του χιονιού οι επαρχιακές οδικές αρτηρίες στο δήμο Σφακίων στον δρόμο για τον Ομαλό από στο ύψος του Σέμπρωνα.

Σύμφωνα με τα όσα είπε ο υπεύθυνος της Πολιτικής Προστασίας της Αντιπεριφέρειας Χανίων κ. Τάσος Κουρουπάκης από νωρίς το πρωί έχουν ξεκινήσει οι προσπάθειες για τη διάνοιξη των οδικών οδών.
Σε ό,τι αφορά τις κατολισθήσεις, από τις πτώσεις βράχων μικρά προβλήματα υπάρχουν στο δρόμο από Αλικιανό προς Σκινέ αλλά σποραδικά και σε κάποια σημεία της Εθνικής Οδού Χανίων -Κισάμου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιπλέον μικροκατολισθήσεις σημειώνονται και στο υπόλοιπο οδικό δίκτυο της Κρήτης, ενώ σε κάθε περίπτωση οι οδηγοί θα πρέπει να είναι πολύ προσεκτικοί, ειδικά στις ημιορεινές και ορεινές περιοχές καθώς λόγω των βροχοπτώσεων ανα πάσα στιγμή μπορεί να συμβούν κατολισθήσεις.

Πάντως όσοι σκοπεύουν να κινηθούν στις ορεινές περιοχές και στους τέσσερεις Νομούς του νησιού, θα πρέπει να έχουν μαζί τους αντιολισθητικές αλυσσίδες καθώς σε κάποιες περιοχές (π.χ. Πέτρας Σελί-Ομαλός-Σφακιά-Ανώγεια κλπ) ήδη είναι απαραίτητες, ενώ σε άλλες μπορεί να χρειαστούν στη συνέχεια της ημέρας.

Επίσης από χθες τα πλοία παραμένουν δεμένα στα λιμάνια της Κρήτης καθώς οι άνεμοι που πνέουν στα πελάγη, ξεπερνούν τα 8 μποφόρ. Όσοι πάντως έχουν προγραμματίσει να ταξιδέψουν θα πρέπει να επικοινωνούν με τα κατά τόπους Λιμεναρχεία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η πρόγνωση του καιρού για σήμερα και αύριο

Νεφώσεις με ασθενείς βροχές ή χιονόνερο στα πεδινά και χιονοπτώσεις στα ορεινά και ημιορεινά, περιμένουμε την Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2012.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στις παραλιακές περιοχές από 2 έως 6 βαθμούς και στα ορεινά από -4 έως 3 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι, στο Κρητικό πέλαγος σχεδόν θυελλώδεις και το Λιβυκό θυελλώδεις έως πολύ θυελλώδεις.

Χανιά

Συννεφιά προβλέπεται για τα Χανιά σήμερα, με θερμοκρασία που θα αγγίξει τους 5 βαθμούς Κελσίου και ισχυρούς βόρειους ανέμους έντασης 6 μποφόρ. Το βράδυ της ίδιας ημέρας ο καιρός θα παραμείνει αμετάβλητος, με συννεφιά, με θερμοκρασία που θα φτάσει τους 4 βαθμούς Κελσίου και διατήρηση των ανέμων από βόρεια διεύθυνση και ένταση μέχρι 6 μποφόρ.

Για αύριο Τετάρτη 1/2, ο καιρός θα είναι αρκετά συννεφιασμένος, με θερμοκρασία που θα φτάσει τους 6 βαθμούς Κελσίου και μέτριους βόρειους ανέμους με ένταση που θα φτάσει τα 5 μποφόρ. Το βράδυ της ίδιας ημέρας ο καιρός θα παρουσιάσει το ίδιο σκηνικό, με συννεφιασμένο ουρανό, με θερμοκρασία που θα φτάσει τους 5 βαθμούς Κελσίου και μικρή εξασθένιση των ανέμων, από βορειοανατολική κατεύθυνση και ένταση μέχρι 4 μποφόρ.

Ρέθυμνο

Βροχή προβλέπεται για το Ρέθυμνο σήμερα, με θερμοκρασία που θα φτάσει τους 4 βαθμούς Κελσίου και σχεδόν θυελλώδεις βόρειους ανέμους έντασης 7 μποφόρ. Τις απογευματινές και βραδυνές ώρες θα εκδηλωθεί ελαφριά επιδείνωση, με χιονόνερο και ενδεχομένως χιόνι, με την θερμοκρασία να αγγίζει τους 4 βαθμούς Κελσίου και μικρή εξασθένιση των ανέμων, από βόρεια κατεύθυνση και ένταση μέχρι 6 μποφόρ.

Για αύριο Τετάρτη 1/2, προβλέπεται ασθενής βροχή, με θερμοκρασία που θα φτάσει τους 6 βαθμούς Κελσίου και μέτριους βόρειους ανέμους έντασης 5 μποφόρ. Τις απογευματινές και βραδυνές ώρες περιμένουμε αλλαγή στο σκηνικό του καιρού, με αρκετές νεφώσεις, με τη θερμοκρασία να αγγίζει τους 4 βαθμούς Κελσίου και μικρή εξασθένιση των ανέμων, από βορειοανατολική κατεύθυνση και ένταση μέχρι 4 μποφόρ.

Ηράκλειο

Ασθενής βροχόπτωση θα εκδηλωθεί στο Ηράκλειο Κρήτης σήμερα, με θερμοκρασία που θα φτάσει τους 5 βαθμούς Κελσίου και ισχυρούς βόρειους ανέμους έντασης 6 μποφόρ. Τις απογευματινές και βραδυνές ώρες ο καιρός θα παραμείνει αμετάβλητος, με ασθενή βροχόπτωση, με το θερμόμετρο να φτάνει τους 4 βαθμούς Κελσίου και διατήρηση των ανέμων από βόρεια διεύθυνση και ένταση μέχρι 6 μποφόρ.

Για αύριο Τετάρτη 1/2, περιμένουμε αρκετές νεφώσεις, με θερμοκρασία που θα φτάσει τους 6 βαθμούς Κελσίου και μέτριους βόρειους ανέμους με ένταση που θα φτάσει τα 5 μποφόρ. Το βράδυ της ίδιας ημέρας θα επικρατήσουν οι ίδιες συνθήκες, με αρκετές νεφώσεις, με την θερμοκρασία να αγγίζει τους 5 βαθμούς Κελσίου και μικρή εξασθένιση των ανέμων, από βόρεια κατεύθυνση και ένταση μέχρι 3 μποφόρ.

Άγιος Νικόλαος

Ασθενής βροχόπτωση θα εκδηλωθεί και στον ‘Αγιο Νικόλαο σήμερα, με θερμοκρασία που θα φτάσει τους 6 βαθμούς Κελσίου και ισχυρούς βορειοδυτικούς ανέμους έντασης 6 μποφόρ. Τις απογευματινές και βραδυνές ώρες ο καιρός θα παραμείνει αμετάβλητος, με ασθενή βροχόπτωση, με το θερμόμετρο να φτάνει τους 5 βαθμούς Κελσίου και διατήρηση των ανέμων από βορειοδυτική διεύθυνση και ένταση μέχρι 6 μποφόρ.

Για αύριο Τετάρτη 1/2, περιμένουμε ασθενή βροχή, με θερμοκρασία που θα φτάσει τους 7 βαθμούς Κελσίου και μέτριους βορειοδυτικούς ανέμους με ένταση που θα φτάσει τα 5 μποφόρ. Το βράδυ της ίδιας ημέρας θα επικρατήσουν οι ίδιες συνθήκες, με αρκετές νεφώσεις, με την θερμοκρασία να αγγίζει τους 5 βαθμούς Κελσίου και μικρή εξασθένιση των ανέμων, από βορειοδυτική κατεύθυνση και ένταση μέχρι 4 μποφόρ.

Πηγή: flashnews.gr

Επιμέλεια: Άννα Μορφούλη

Διαβάστε επίσης: Ακτοπλοϊκά προβλήματα και στην Κρήτη
Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 31 Ιανουαρίου 2012, 07:49

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης