Πολλά ερωτηματικά εγείρουν τα δύο περιστατικά διακίνησης λαθρομεταναστών, με πανάκριβες μισθωμένες πτήσεις, από περιφερειακά αεροδρόμια της χώρας μας και προορισμό την Ιταλία.

Η ΕΛ.ΑΣ ερευνά ακόμη και την περίπτωση της εμπορίας οργάνων για μεταμόσχευση και ήδη έχουν ειδοποιήσει τις ιταλικές Αρχές που κάνουν την δική τους έρευνα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το δεύτερο κρούσμα σημειώθηκε χθες όταν έξι λαθρομετανάστες, μεταξύ των οποίων κι ένα μωρό εντοπίστηκαν στο αεροδρόμιο Ιωαννίνων λίγο πριν επιβιβαστούν σε μισθωμένο ιταλικό αεροπλάνο, που είχε έρθει από την γειτονική χώρα για να τους παραλάβει, ενώ συνελήφθη και μια γυναίκα, πιθανότατα με ιταλικό διαβατήριο.

Η επιλογή προσγείωσης του αεροπλάνου γύρω στις 19:30 χθες το απόγευμα στο αεροδρόμιο Ιωαννίνων δεν ήταν τυχαία. Γνώριζαν ότι εκείνη την ώρα διεξάγονταν ο ποδοσφαιρικός αγώνας ΠΑΣ Γιάννινα – ΟΦΗ και το μεγαλύτερο μέρος της αστυνομίας από ολόκληρη την Ήπειρο ήταν απασχολημένο στο γήπεδο που έχει γεμίσει από χιλιάδες φιλάθλους.

Ανάλογο περιστατικό σημειώθηκε και το περασμένο Σάββατο, στο αεροδρόμιο «Μέγας Αλέξανδρος», της Καβάλας, όπου και συνελήφθησαν 15 λαθρομετανάστες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παράλληλα, αναζητούνται και άλλα άτομα που φέρονται να εμπλέκονται στο κύκλωμα διακίνησης, στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Διαβάστε επίσης:

Συνέλαβαν παράνομους μετανάστες πριν επιβιβαστούν σε μισθωμένο jet, Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 10 Ιανουαρίου 2011, 20:25

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης