Προβολή της Ρόδου σε τουριστική έκθεση στο Βελιγράδι

Προβολή της Ρόδου σε τουριστική έκθεση στο Βελιγράδι
Στη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού «IFT 2018», που θα πραγματοποιηθεί στο Βελιγράδι το διάστημα στις 22-25 Φεβρουαρίου 2018, πρόκειται να συμμετάσχει για πρώτη φορά ο Δήμος Ρόδου, στο πλαίσιο προβολής και προώθησης της Ρόδου σε νέες τουριστικές αγορές, με στόχο την ενίσχυση των τουριστικών ροών και από άλλες χώρες της Ευρώπης.

Η Ελλάδα είναι με διαφορά ο πλέον δημοφιλής τουριστικός προορισμός για τους Σέρβους τουρίστες, ενώ ισχυροί είναι οι δεσμοί, θρησκευτικοί και ιστορικοί, που ενώνουν τις δύο χώρες. Οι ενέργειες του υπουργείου Τουρισμού και άλλων τουριστικών φορέων της χώρας έχουν τονώσει το τουριστικό ρεύμα από τη Σερβία προς την Ελλάδα τα τελευταία χρόνια.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία, οι αφίξεις των Σέρβων τουριστών στη χώρα μας ξεπέρασαν το 2017 το ένα εκατομμύριο.

Η έκθεση «IFT 2018» αποτελεί το μεγαλύτερο τουριστικό γεγονός στη Σερβία και όλα τα Βαλκάνια, συγκεντρώνοντας μεγάλη συμμετοχή tour operator όλων των βαλκανικών και άλλων ευρωπαϊκών χωρών. Φέτος πρόκειται να συμμετάσχουν 1.100 εκθέτες από 56 χώρες, ενώ αναμένεται να επισκεφθούν την έκθεση περισσότεροι από 60.000 επισκέπτες.

Η Ρόδος θα συμμετάσχει, μέσω της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, στο περίπτερο του ΕΟΤ. Ο Δήμος Ρόδου θα εκπροσωπηθεί στην έκθεση από τη διεύθυνση Τουρισμού Δήμου Ρόδου, ενώ ιδιαιτέρως σημαντική αναμένεται να είναι και η παρουσία των ελληνικών επιχειρήσεων.

Καλούνται λοιπόν οι επιχειρηματίες του νησιού που επιθυμούν να συμμετάσχουν στην «IFT 2018» του Βελιγραδίου, να επικοινωνήσουν με τη διεύθυνση Τουρισμού του Δήμου Ρόδου και να δηλώσουν συμμετοχή.

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 13 Φεβρουαρίου 2018, 14:51