H περιφερειακή οδός Αγίας Γαλήνης του δήμου Αγίου Βασιλείου στο Ρέθυμνο προχωράει ως έργο, σύμφωνα με τον υφυπουργό Υποδομών και Μεταφορών, Γιάννη Κεφαλογιάννη. Ο κ. Κεφαλογιάννης, τις προηγούμενες ημέρες πραγματοποίησε επίσκεψη στην περιοχή μετά από πρόσκληση του δημάρχου Αγίου Βασιλείου, Γιάννη Ταταράκη και του προέδρου της τοπικής κοινότητας, Μανώλη Φουντιδάκη. Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της υπογραφής από το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, χρηματοδότησης ύψους 1.800.000 ευρώ για την κατασκευή της περιφερειακής οδού και παρόδιων οδών της Αγίας Γαλήνης. Όπως υπογράμμισε ο κ. Κεφαλογιάννης, το έργο βρίσκονταν «σε εκκρεμότητα εδώ και πολλά χρόνια» και «αναμένεται να προσδώσει προτιθέμενη αξία για τον τόπο, συμβάλλοντας παράλληλα, στην κάλυψη των αναπτυξιακών του αναγκών».

Ο υφυπουργός, αναφέρθηκε στην έγκριση χρηματοδότησης 100.000 ευρώ, για την επισκευή και συντήρηση του λιμενικού σταθμού Αγίας Γαλήνης, έργο το οποίο εντάχθηκε πρόσφατα στο πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων του υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, έπειτα από οργανωμένες ενέργειες σε συνεργασία με το δημοτικό λιμενικό ταμείο Ρεθύμνης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο κ. Κεφαλογιάννης μίλησε για ένα έργο το οποίο βρισκόταν σε εκκρεμότητα για πολλά χρόνια και σήμερα πλέον έχει μπει σε τροχιά υλοποίησης. «Το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών ενέκρινε χρηματοδότηση ύψους 1.800.000 ευρώ. Η ολοκλήρωση του έργου αναμένεται να προσδώσει προστιθέμενη αξία στον τόπο, συμβάλλοντας παράλληλα στην κάλυψη των αναπτυξιακών του αναγκών. Επιπρόσθετα, το υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, ενέκρινε πρόσφατα, χρηματοδότηση 100.000 ευρώ, με σκοπό την επισκευή και συντήρηση του λιμενικού σταθμού Αγίας Γαλήνης. Η κυβέρνηση συνεχίζει να αποδεικνύει στην πράξη τη δέσμευσή της να σταθεί αρωγός σε κάθε προσπάθεια για το καλό του τόπου μας. Στόχος μας η χρηματοδότηση έργων που ενισχύουν τη βιώσιμη ανάπτυξη, τόσο σε επίπεδο Ρεθύμνου, όσο και σε επίπεδο Κρήτης». 

Όπως ενημέρωσε το ΑΠΕ-ΜΠΕ ο δήμαρχος Αγίου Βασιλείου Γιάννης Ταταράκης, άμεσα θα ξεκινήσουν και οι εργασίες ανακαίνισης του κτηρίου του λιμεναρχείου το οποίο στεγάζει το σύνολο των υπηρεσιών και υπάρχει άμεση ανάγκη εκσυγχρονισμού του. «Παράλληλα όμως, έχουν εκταμιευθεί ακόμα 2.200.000 ευρώ για ασφαλτοστρώσεις σε δρόμους του δήμου, ενώ άμεσα από το υπουργείο Εσωτερικών θα εκταμιευθούν ακόμη 250.000 για αποκατάσταση ζημιών από τις θεομηνίες». Ο κ. Ταταράκης, αναφέρθηκε επίσης και στα θετικά αποτελέσματα που μπορεί να υπάρχουν στις τοπικές κοινωνίες από τη συνεργασία αυτοδιοίκησης και υπουργείων. «Όταν υπάρχει σωστή ενημέρωση, συνεργασία αλλά και μελέτες από πλευράς των δήμων, όλα μπορούν να κυλήσουν πιο ομαλά, γρήγορα, και τα αποτελέσματα να τα δουν άμεσα οι πολίτες» ανέφερε χαρακτηριστικά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης