Προχωρούν σε κινητοποιήσεις οι κτηνοτρόφοι

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 15 Νοεμβρίου 2013, 22:28
Προχωρούν σε κινητοποιήσεις οι κτηνοτρόφοι
Την απόφασή τους να προχωρήσουν στις κινητοποιήσεις που έχουν προαναγγείλει, γνωστοποίησε μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Κτηνοτρόφων (ΠΕΚ), Δημήτρης Καμπούρης, τονίζοντας ότι «η σημερινή συνάντηση με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Αθανάσιο Τσαυτάρη, ήταν μεν χρήσιμη, αλλά δυστυχώς λάβαμε αόριστες διαβεβαιώσεις σχετικά με το μέλλον του κλάδου στη διάρκεια εφαρμογής της νέας ΚΑΠ 2014-2020, γεγονός που εντείνει την αγωνία μας».

Όπως διευκρίνισε ο κ. Καμπούρης, ο υπουργός στη διάρκεια της πολύωρης «κλειστής» συνάντησης που είχαν απόψε, αφού τους ενημέρωσε για τη νέα ΚΑΠ και τις προσπάθειες που καταβάλλει η ελληνική κυβέρνηση ώστε να ωφεληθεί ολόκληρος ο αγροτικός και κτηνοτροφικός κόσμος της χώρας, τους επεσήμανε σχετικά με το θέμα των βοσκοτόπων, ότι πρόκειται άμεσα να ξεκινήσει μια προσπάθεια επιτόπιας έρευνας απο Νομό σε Νομό, ώστε να διορθωθούν τυχόν λάθη και να αυξηθούν οι εκτάσεις, έτσι ώστε να πληρωθούν και όσοι δεν έλαβαν ούτε ένα ευρώ.

Υπενθυμίζεται ότι για την προσεχή Δευτέρα, η ΠΕΚ έχει προγραμματίσει συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης και στο πλαίσιο αυτό ο κ. Καμπούρης κάλεσε εκ νέου όλους τους κτηνοτρόφους της χώρας να συμμετέχουν στην κινητοποίηση.

Επισημαίνεται ότι οι κτηνοτρόφοι προτίθενται στη συνέχεια να μεταβούν στα Τέμπη, αλλά και στην Αθήνα, απαιτώντας από τον πρωθυπουργό, αλλά και τους αρχηγούς των κομμάτων να φέρουν το θέμα της κτηνοτροφίας στη Βουλή.

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 15 Νοεμβρίου 2013, 22:32